GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «μεταχείριση» (του Λάκη Σάντα)...

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΜΑΗΣ ’41 κι άρχισε η μεγάλη νύχτα. Για την Ευρώπη που θα «πλήρωνε» γ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΜΑΗΣ ’41 κι άρχισε η μεγάλη νύχτα. Για την Ευρώπη που θα «πλήρωνε» για δεύτερη φορά στον ίδιο αιώνα. Για την Ελλάδα του «ΟΧΙ» σε ακόμα σκληρότερο εισβολέα-αντίπαλο. Έπρεπε να φύγει το μήνυμα κι έφυγε. Απ’ την κοιτίδα της δημοκρατίας, με τον ηρωικότερο τρόπο και με δυο νέους της εποχής που το’ λεγε η καρδιά τους και εξέφραζαν τη σκλαβωμένη Ελλάδα.
Η Αντίσταση ήταν χρέος των ελλήνων και ζητούμενο των Άγγλων. Τους βόλευε το ΕΑΜ, ήταν ο ΕΛΑΣ στρατός τους και στρατός μας (πριν δρομολογήσουν τον ΕΔΕΣ-αντίποδα) κι όταν έφυγαν οι Γερμανοί, πρόσφεραν τη σκυτάλη στην ντόπια αντίδραση. Κι έκαναν κουμάντο στην απελευθερωμένη(;) Ελλάδα «εθνικόφρονες», αλλάζοντας φρόνημα, στολή και αρχηγό.
ΔΕΝ θα μιλήσουμε για τη μεγάλη προδοσία. Ούτε για το δίδυμο των δυο ηρώων που...
προχθές τους χώρισε ο θάνατος. Γράφτηκε στην ιστορία-δεν ξεγράφεται. Η «μεταχείριση» των δυο ηρώων μας καίει και μας τυραννάει. Απ’ την μεταπελευθερωτική Ελλάδα που δεν έβγαλε Κουίσλιγκς, αλλά έβγαλε μαυραγορίτες και κουκουλοφόρους. Ελλάδα σε χέρια δοσίλογων, να μη χρωστάει τίποτα(!) στους δυο ήρωες!! Δεν περίσσεψε μια γωνιά στο πάνθεο και ο Λάκης έπεσε σε κρατική… δυσμένεια. Οι «εθνικόφρονες» είχαν τα δικά τους πρότυπα. Υπαγορευμένα απ’ το φρόνημά τους, λαξευμένο απ’ τους Άγγλους του διχασμού και του Εμφυλίου (μας) που ακολούθησε.
ΗΘΕΛΑΝ… κομμουνιστή όποιον πήρε τα βουνά και ζώστηκε τ’ άρματα. Οι ίδιοι άρπαξαν την εξουσία, χρεώθηκαν την Ελλάδα, μονοπώλησαν τον πατριωτισμό και την παρέδωσαν στα παιδιά τους. Δεν άντεχαν τη δόξα του Σάντα και του Γλέζου. Τους φυλάκισαν! Τον Σάντα στην Ψυτάλλεια για δυο χρόνια, αφού τον εξόρισαν στην Ικαρία! Κι όταν ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα για αναγνώριση της Αντίστασης με κοινοβουλευτική σφραγίδα και υπογραφή, οι Νεοδημοκράτες του αείμνηστου Αβέρωφ δεν το άντεξαν και αποχώρησαν απ’ τη βουλή! Είναι αλήθειες-να τις δεχτούμε. Με το χέρι στην καρδιά και τη ματιά στα γεγονότα.
ΑΥΤΗ, λοιπόν, η Ελλάδα της ντροπής πολέμησε τον Λάκη Σάντα, για να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς. Όταν παλιννόστησε και ανοίγονταν μπροστά του ο δρόμος της πολιτικής, αρκέστηκε μόνο στην αναγνώριση. Στην πολιτική τον… πρόλαβαν άλλοι. Ανάμεσά τους αντιστασιακοί που «’ξαργύρωσαν», ακόμα και καταφερτζήδες που τρύπωσαν στο ΠΑΣΟΚ, για να του αρπάξουν… ό,τι το έκανε σαν δεξιά να μη μοιάζει.

3 σχόλια

  1. Ενα ακομα θυμα της πολιτικης ΠαΣοΚ:
    ---------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    Αυτή την ώρα ο άνδρας διακομίζεται στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τα βασανιστήρια και η κακή μεταχείριση συνιστούν στις πλέον αποτρόπαιες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, «ουδείς υποβάλλεται σε βασανιστήρια ή σε σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία». Το διεθνές δίκαιο δεν δέχεται καμία εξαίρεση εν προκειμένω. Όλες οι χώρες υποχρεούνται να συμμορφώνονται με την άνευ όρων απαγόρευση κάθε μορφής βασανιστηρίων και κακής μεταχείρισης. Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας τα βασανιστήρια και η κακή μεταχείριση εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σε πολλές χώρες τα πρόσωπα που διαπράττουν βασανιστήρια και κακή μεταχείριση συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητα."

    Το παραπάνω απόσπασμα της Οικουμενικής Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται στους ζώντες, διότι η "μεταχείριση" των νεκρών αποτελεί ιεροσυλία, κι εσύ Θανάση Νικολαίδη που προηγείσαι ακόμα και των τυμβωρύχων αφού δεν περιμένεις ούτε την ώρα της ταφής του Λάκη Σάντα για να ασελγήσεις στο όνομα του, απλά επιβεβαιώνεις ακόμα μία φορά ότι στερείσαι παντός ιερού και οσίου. Μιά μαύρη τρύπα η ψυχή σου και μιά κουράδα η γραφή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΛΑΣ ήταν ο στρατός μας???????
    Από που κι ως που???????
    Ο ΕΛΑΣ?
    Αυτός που όποιον δεν υπέκυπτε στην πολιτική και στρατιωτική στρατολόγηση του,τον περίμενε λεπίδι?
    Το αίμα των αθώων δολοφονημένων στο Ούλεν,στον Φενεό στην Πηγάδα του Μελιγαλά κλπ κλπ δεν στέγνωσε ακόμα.

    Αναγνώριση Αντίστασης σε αυτούς τους αγνούς πατριώτες που πολέμησαν τον Γερμανό κατακτητή,ναι,τους αξίζει κάθε τιμή και εύσημο.
    Αλλά αναγνώριση Αντίστασης σε εκείνους που καραδοκούσαν να αρπάξουν με τα όπλα την εξουσία όταν θα φεύγανε οι Γερμανοί,γιά να εγκαθιδρύσουν την στυγνότατη κόκκινη δικτατορία του προλεταριάτου και να βυθίσουν στην εξαθλείωση τον κοσμάκη?
    Σε εκείνους που σκόρπισαν το βαθύ πένθος στους φιλήσυχους κατοίκους της υπαίθρου που δεν υποκύπτανε στην φασιστική προπαγάνδα τους?
    Ποιά αναγνώριση αξίζει σε εκείνους τους κοινούς προδότες που είχαν συμφωνήσει με τους σλαυόφωνους ΣΝΟΦίτες να ενώσουν της ελληνική Μακεδονία με την Βουλγαρία?

    Όσο και να προσπαθεί η τρομακτικής ισχύος "προοδευτική" προπαγανδιστική μηχανή σας να διαστρεβλώσει την Ιστορία,εμείς θα είμαστε εδώ να σας αντικρούουμε και να φωτίζουμε μεριές της που επιμελέστατα κρύβετε ή παραποιείτε.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση