GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει νέα γνωμοδότηση για την άρση της ανωνυμίας των blogs...

Υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των bloggers όταν αναρτώνται υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογρ...

Υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των bloggers όταν αναρτώνται υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή γενικότερα διαπράττονται εγκλήματα, τάσσεται με γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης, επικυρώνοντας τις δύο προηγούμενες σχετικές γνωμοδοτήσεις του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του νυν εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε.
Ο κ. Κατσιρώδης επανήλθε στο θέμα αυτό μετά από...
 ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στην Ανώτατη Εισαγγελία το ερώτημα εάν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των κ.κ. Σανιδά και Τέντε μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.
Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι εάν μετά το Ν. 3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».
Όπως αναφέρει στην υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότησή του ο κ. Κατσιρώδης, οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».
Παράλληλα, σημειώνει ότι ο νομοθέτης με τις ρυθμίσεις του Ν. 3917/2011 δεν θέλησε να εισαγάγει νέο περιοριστικό καθεστώς για τη χορήγηση «των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας». Εξάλλου, υπογραμμίζει ο κ. Κατσιρώδης, οι γνωμοδοτήσεις του 2009 «δεν αφορούν αιτήματα οποιωνδήποτε ''αρμόδιων αρχών'' αλλά αιτήματα ανακριτικών αρχών, που ενεργούν σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμώρηση των εγκλημάτων (άρθρα 96 παράγραφος 1 και 67 παράγραφος 1 του Συντάγματος), τα οποία (αιτήματα) αναφέρονται σε περιπτώσεις στις οποίες δεν πρόκειται για απόρρητο κατά την έννοια του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

9 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβαστε για την μηνυση κατα τις κυβερνησης επι εσχατη προδοσια!


    http://zoidosia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 300 ΠΡΙΓΚΗΠΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΑ.

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΛΟΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τι φοβούνται ;...."
    και Σκύλιασαν τα λυσσασμένα
    του Πασοκ και οι έμμισθοι τραμπούκοι τους
    Εθνικοσιαληστές νεο ναζι. ;
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΑΥΤΟ.....που ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.....

    Θέλω να ‘ναι γεμάτη η πλατεία Συντάγματος όταν μέσ’ τη βουλή ο ΓΑΠ θα προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο…
    Αυτο θα ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ και το ΓΑΠ…..
    και ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ……
    μην φυγει χωρις αυτον γιατι μετααααα…..
    (καλυτερα να μη γραψω τι θα γινει…)
    + + + αλλά Τσαουσέσκου.....

    ΣΗΜ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

    ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΚΗ 45.000 ..ΤΟΜΑΡΙΑ
    ΣΑΝ ΚΑΙ ...ΣΑΣ
    ΣΦΑΚΤΗΚΑΝΕ......ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ../

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ Κατσιρώδη
    Πρώτα από όλα να καταργήσουν τα καθαρματα οι πολιτικοι την ασυλία τους και να δικαστούν ως κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου και μετά να ασχοληθείτε με τα blogs και τα περιεχόμενα τους.
    Αν πραγματικά αποδοθεί δικαιόσυνη απεναντι σε αυτά τα τομαρια τους κλέφτες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος που βαρύνονται με κακουργηματικά αδικήματα να ειστε σίγουρος ότι τότε θα παψουν και οι βρισιές στα blogs.
    O τόπος έχει ανάγκη από πραγματική δικαιοσύνη και όχι επιλεκτική και πολιτικά σκόπιμη.
    Μην συγχέεται σκόπιμα θεματα παιδικής πορνογραφίας και άλλων ηλεκτρονικών εγκλημάτων με την έκφραση κάθε πολίτη στα blogs υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των.
    Να δείξετε την ίδια ευαισθησία για απονομή δικαιοσύνης απεναντι στον κ Τσουκάτο που περιφερονταν με ένα εκατομμύριο ευρω μαυρου χρήματος στα χέρια να ασχοληθείτε με τον κ Μαντέλη που ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ!!! ότι πηρε μιζα 200000 ευρώ!!! να σας απασχολήσει σοβαρά το θέμα των βρωμικων και μιζαρισμένων πολιτικών που ζημίωσαν το Ελληνικό κράτος με δις αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη οδηγώντας την χώρα στην σημερινή κατάντια και ξεφτίλα. Να σας απασχολήσει σοβαρά όταν ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας αποκαλεί τον λαό διεφθαρμένο και κοπρίτη δημοσίως τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
    Η ευαισθησία σας για δικαιοσύνη είναι μεροληπτική σκόπιμη και κατευθυνόμενη, θέση που δεν τιμά κάνενα αμερόληπτο δικαστή.
    Τα blogs είανι πλέον πέτρα στο παπούτσι των πολιτικών και για αυτό τον λόγο σας έπιασε η πρεμουρα για την φιμωση και δίωξη των γιατί αυτό φυσικά ζητάτε.
    Μπορείτε να κάνετε λοιπόν μια βόλτα στα καφενεία και σε κέντρα συναθροισης πολιτών όπου θα ακούσεται πολύ χειρότερα από αυτα που αναγράφονται στα blogs εκτός αν έχετε και επολεκτική κώφωση επιλεκτική τύφλωση και δεν βλέπεται τι γίνεται σήμερα στην χώρα μας.
    Προσέξτε λοιπόν γιατί η επιλεκτική σας ευαισθησία μπορεί να σας φέρει αναφυλαξία και φαγουρα με κάτι τέτοιες παρεμβάσεις από την δικαιοσύνη ήρθε η χούντα σε αυτό τον τόπο.
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς κύριε ΑΛΕΞ, Οφείλω να συμφωνήσω μαζί σου.
    Τα πάντα έχουν διαβρωθεί στην Πατρίδα μας.
    Ο Κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει,η διαφθορά να γίνει σήψη.
    Πρέπει να επιβληθεί στους κλέφτες, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
    Αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε.
    Η βία φέρνει βία , και την βία την υφίσταται το κατώτερο στρώμα των Ελλήνων,που υποτίθεται είναι ο Αφέντης λαός.
    Κύριε εισαγγελέα, η τήρηση του Συντάγματος είναι δικαίωμα του Ελληνικού λαού .
    Και υποχρέωση σας είναι να τηρείται τους νόμους του Ελληνικού κράτους.
    Η ότι απέμεινε από αυτό,και οι δικές σας ευθύνες, είναι τεράστιες.- ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.

    31 Μαϊ 2011 10:56:00 μ.μ.

    Όπως εσύ για παράδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν ερθει ενας κακοντυμενος ταλαιπωρημενος φτωχος να σου ζητησει ψηφο,τι θα κανεις?
    οι επιλογες σου και τα ονειρα σου
    nitro,sky,mega,dynasty,dallas
    ιδιωτικο σχολειο και νοσοκομειο
    κουρσα βιλλα κοτερο ακριβη πουτανα
    ολυμπιακοι και μεγαλη ελλαδα με τουσ ισχυρους
    οδηγησαν στη χρεωκοπια
    τωρα ψαχνεις το berlusconi που θα σε σωσει και θα δικαιωσει τις επιλογες σου
    εισαι το αιωνιο κοροιδο-αντικειμενο του bunga bunga

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση