GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H τελετή οσιοποίησης του Πάπα Ιωάννη...

Από το http://evia-logos.blogspot.com/ Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες έχουν φτάσει στην πόλη. Οι προσκυνητές  παρακολο...


Από το http://evia-logos.blogspot.com/
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες έχουν φτάσει στην πόλη. Οι προσκυνητές  παρακολουθούν την τελετή οσιοποίησης του πολωνικής καταγωγής Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', έξι χρόνια μετά τον θάνατό του.
Το βράδυ του Σαββάτου  διεξήχθη ολονύχτια προσευχή στο αρχαίο Ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσσιμο, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 150.000 πιστών, παρά...
τον βροχερό καιρό που επικρατούσε στην Αιώνια Πόλη.
Ο Πάπας Βενέδικτος,  ανακήρυξει μακάριο τον άμεσο προκάτοχό του, πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'. Οι επίσημες προετοιμασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν  ανοίχτηκε ο τύμβος του Ιωάννη Παύλου για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέρετρο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τέθηκε σε προσκύνημα από σήμερα.
Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου παρευρίσκονται μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών. Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία για να τοποθετηθεί σε εκκλησία που θα αφιερωθεί στον -Πολωνό- όσιο.
Η θρησκευτική τελετή  ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, στις 10:00 ώρα Ιταλίας, ενώ από το Σάββατο απαγορεύεται η πρόσβαση στα αυτοκίνητα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό.
Παράλληλα, κινήθηκε και η αγορά των σουβενίρ «μαϊμού»: Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις πέντε εκατομμυρίων αναμνηστικών αντικειμένων, συνολικής αξίας 15 εκατ. ευρώ.

3 σχόλια

  1. Ο ΠΑΠΑΣ και ο ΠΑΠΑ-νδρέου...

    Ακόμη και ο Βενέδικτος 16ος, που χοροστάτησε στην οσιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', θα ζήλευε την PaintInTheAss-οποίηση του ΓΑΠ, που έγινε σήμερα την Πρωτομαγιά!

    Στην Αθήνα, στην τελετή της PaintInTheAss-οποίησης του Πάπα-νδρεου του ΙΙΙ χοροστάτησε ο..
    Πάπας (του συνδικαλισμού) Μπε(εεε)νε-Μπίχτης XΧΧ (τρία τα Χ, γιατί είναι πολλά τα γ@..σια), παρουσία περίπου μιας δεκάδας πιστών Πασόκ(ολ)ων, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Χρέους και τους γύρω δρόμους.

    Λίγο μετά την έναρξη της τελετής, ο Μπε(εεε)νε-Μπίχτης XΧΧ δήλωσε πως από τώρα ο Πάπα-νδρεου ο ΙΙΙ θα μπορούσε να ονομαστεί "ΜΑΠΑ-ριο-Σ" (κι όχι Μακάριος, όπως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'), ενώ είπε πως από εδώ και στο εξής το όνομα του ΠΑΠΑνδρέου Νο 3 θα τιμάται την ημέρα που υπέγραψε το μνημόνιο με την Τρόικα.

    Το πλήθος, στο άκουσμα αυτών των λέξεων και στη εμφάνιση μιας τεράστιας φωτογραφίας του Πάπα-νδρεου του ΙΙΙ, άρχισε να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί (υπό την απειλή των γκλοπ των ΜΑΤ), ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε κλάματα (από την πείνα).

    Άξιος (ο μισθός του)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα κανουν οι θρησκειες-βιτρινες
    και οι ανθρωποι χανουν την πιστη τους. . . .

    Που ειναι γραμμενο οτι εμεις οι ανθρωποι μπορουμε να... οσιοποιουμε-αγιοποιουμε αλλους συνανθρωπους μας;!...

    Δεν ειναι αυτο ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ εναντι του Θεου
    του ΜΟΝΟΥ αρμοδιου να αποδωσει το ΒΡΑΒΕΙΟ η την ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ στον καθενα μας;
    Αλλα ποιος νοιαζεται;
    Ακομα και εδω τα σχολια ειναι μετρημενα . . . .


    Δυστυχως οι ανθρωποι ενδιαφερονται μονο για την κοιλια τους
    χειροτεροι απο τα ζωα εγιναν
    αλλα ο ΘΑΝΑΤΟΣ ειναι μια ΑΛΗΘΕΙΑ που ολοι θα βιωσουν
    μονο που τοτε θα ειναι ΑΡΓΑ.
    Ευχομαι να ενδιαφερθουμε απο τωρα
    γιατι μετα θανατος ΤΙΠΟΤΑ δεν μας σωζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση