GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μέρντοκ κάνει πίσω για το BSkyB...

Ο όμιλος News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ ανακοίνωσε ότι απέσυρε την προσφορά εξαγοράς του 61% του συνδρομητικού δορυφορικού δικτύου ...

Ο όμιλος News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ ανακοίνωσε ότι απέσυρε την προσφορά εξαγοράς του 61% του συνδρομητικού δορυφορικού δικτύου BSkyB που δεν κατέχει ήδη, εν μέσω του σκανδάλου υποκλοπών που έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο του τάμπλοϊντ News of the World.
Σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο επρόκειτο να εγκρίνει μη δεσμευτικό ψήφισμα που...
 θα συνέστηνε στο Μέρντοκ να αποσύρει την προσφορά ύψους 12 δισ. δολαρίων.
«Πιστεύαμε ότι η προτεινόμενη εξαγορά της BSkyB από τη News Corporation θα ωφελούσε και τις δύο επιχειρήσεις, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε μέσα σε αυτό το κλίμα. Η News Corporation παραμένει μέτοχος με μακροχρόνια προοπτική στην BSkyB. Είμαστε περήφανοι για την επιτυχία της και για τη συμβολή μας σε αυτή», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της News Corp Τσέις Κάρεϊ.
Η News Corp έχει ήδη στην κατοχή της το 39% της BSkyB, στην οποία ανήκουν το Sky News και άλλα δημοφιλή βρετανικά δίκτυα.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε την εξέλιξη. «Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, η επιχείρηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να μαζέψει το χάος και να επαναφέρει την τάξη στα του οίκου της», είπε.
Ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι «πρόκειται για νίκη των ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα που έχουν αηδιάσει από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών και την αποτυχία της News International να αναλάβει τις ευθύνες της».
Νωρίτερα ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Κάμερον προανήγγειλε την έναρξη δικαστικής έρευνας για τις υποκλοπές. Διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διεξαχθεί υπό το δικαστή Μπράιαν Λέβενσον, θα κληθούν να απολογηθούν μάρτυρες, ενώ το πρώτο πόρισμα αναμένεται εντός του επόμενου χρόνου. Πρόσθεσε ότι όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση υποκλοπών δεν θα πρέπει να εργαστούν ποτέ ξανά στα βρετανικά ΜΜΕ, όσο υψηλό βαθμό κι αν είχαν.
Χθες, ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας Τζέι Ροκφέλερ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα και στις ΗΠΑ για πιθανές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Αμερικανών ή θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

1 σχόλιο

  1. ύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση είκοσι ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Κύριε Υπουργέ, κάθε απατεώνας-κλέφτης-δολοφόνος-κακοποιός οτιδήποτε τέλος πάντων σχετικό με αυτά, φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση