GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλι Ρεν: «Πολύ γρήγορη» εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου...

Από το tvxs.gr Να εφαρμόσουν « πολύ γρήγορα » τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο Ευρωπαίος επίτροπο...

Από το tvxs.gr

Να εφαρμόσουν «
πολύ γρήγορα» τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, διαβεβαιώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι εργάζονται «ημέρα και νύχτα» γι΄αυτό. Από την πλευρά του, το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Ιβ Μερς δηλώνει πως «η ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει σε καμία από τις χώρες- μέλη της να την εγκαταλείψει». Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, πάλι, ζήτησε...
μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση της ευρωζώνης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου. Γαλλία και Γερμανία, ωστόσο, διευκρίνισαν πως το τελευταίο ενδεχόμενο δεν θα συζητηθεί την Τρίτη στο τετ-α-τετ Μέρκελ - Σαρκοζί, λόγω διαφωνιών του Βερολίνου.
«Πρέπει τώρα να θέσουμε πολύ γρήγορα σε εφαρμογή, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, για να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα», τόνισε ο Φινλανδός επίτροπος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν στα τέλη Ιουλίου στις Βρυξέλλες σε ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FESF).
Λόγω της μεγάλης έντασης στις χρηματαγορές, οι εκκλήσεις για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων αυτών πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.
«Οι αρμόδιοι σε ολόκληρη την Ευρώπη εργάζονται ημέρα και νύχτα για την επεξεργασία των κειμένων υλοποίησης των αποφάσεων. Οι αγορές θέλουν αυτό να γίνει μονομιάς, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ περίπλοκες», τόνισε ο Ολι Ρεν.
«Οι αγορές είναι πολύ νευρικές, αλλά δεν περιμένω μια κρίση όπως εκείνη της Lehman», τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος αναφερόμενος στην πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 που προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.
ΕΚΤ: Δεν θα επιτραπεί εγκατάλειψη της ευρωζώνης
Την ίδια ώρα, o Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα China Business News, τονίζει πως η ευρωζώνη δε θα επιτρέψει σε καμία από τις χώρες-μέλη της να την εγκαταλείψει.
Ο Μερς τονίζει ακόμη ότι θα ήταν μη ρεαλιστικό και οικονομική αυτοκτονία για τα μέλη της ευρωζώνης να την εγκαταλείψουν από τη στιγμή που δεν έχουν δικά τους νομίσματα για να στηριχτούν. Προσθέτει δε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα δεν θα αφήσει κανένα μέλος της ευρωζώνης να πτωχεύσει γιατί θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες και αυτό θα κατέστρεφε την αξιοπιστία της ευρωζώνης ως συνόλου.
Υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τον Απρίλιο και τον Ιούλιο για να ελέγξει τις πληθωριστικές προσδοκίες και τόνισε ότι οι κινήσεις του ευρώ δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση