GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέψιμο: Ένα δυσάρεστο παθολογικό σύμπτωμα...

Γράφει η  Dr.Αναστασία Μοσχοβάκη ( Ιατρός Ειδική Παθολόγος ) Το ρέψιμο (ερυγές) , είναι η εκούσια ή ακούσια αποβολή αέρα από το ...

Γράφει η Dr.Αναστασία Μοσχοβάκη
(Ιατρός Ειδική Παθολόγος)

Το ρέψιμο (ερυγές), είναι η εκούσια ή ακούσια αποβολή αέρα από το στόμα. Το ρέψιμο μπορεί να εμφανίζεται ως μεμονωμένο σύμπτωμα ή να συνοδεύεται από φούσκωμα, κάψιμο στο στήθος, κοιλιακό πόνο, κοιλιακές κράμπες, αέρια από το ορθό (κόλον), ατονία. Ορισμένες φορές είναι πολύ ενοχλητικό για τον πάσχοντα και τον περίγυρο.
To φαινόμενο συμβαίνει φυσιολογικά σε περιστασιακή βάση, ιδιαίτερα μετά από πλούσια γεύματα: Ο οισοφαγικός σφιγκτήρας υφίσταται...
παροδική χάλαση ενώ γίνεται αντανακλαστική αποβολή αερίων. Όταν το σύμπτωμα συμβαίνει συστηματικά ή είναι επίμονο, η ιατρική διερεύνηση είναι επιβεβλημένη, προς αποκλεισμό νοσημάτων που συνοδεύονται από την ύπαρξη αυξημένης ποσότητας αέρα στον στόμαχο και τον οισοφάγο, καθώς και νοσημάτων που προκαλούν την παθολογική πυροδότηση του αντανακλαστικού (π.χ. εγκεφαλικά – νευρολογικά νοσήματα, νοσήματα του πεπτικού, διαταραχές αναπνευστικού, φλεγμονές).
Ορισμένες κακές συνήθειες της καθημερινότητας είναι συχνά υποκείμενα αίτια παθολογικού ρεψίματος. Τα ακατάστατα γεύματα, η υπερβολική κατανάλωση ορισμένων τροφών και ποτών (π.χ. μπίρας), το κάπνισμα είναι ορισμένες από τους συχνότερους παράγοντες της καθημερινότητας, που συνοδεύονται από αεροφαγία και ρέψιμο.
Κατά την διάρκεια της σωστής παθολογικής εξέτασης, τα στοιχεία από το διατροφικό ιστορικό, το ιστορικό των καθημερινών συνηθειών, τα συνoδά συμπτώματα, ορισμένα σημεία από την εξέταση (π.χ. μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ακρόαση εντέρου, αναπνευστικό ψιθύρισμα, εξέταση νευρολογικών σημείων) κατευθύνουν την διάγνωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλονται εργαστηριακοί έλεγχοι. Σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικά μέτρα θεραπείας του δυσάρεστου αυτού παθολογικού συμπτώματος.

13 σχόλια

  1. κάθε φορα που ρεύομαι νοιώθω ένα ξαλάφρωμα, μια ανακούφιση. είναι παθολογικό αυτό; μήπως πρέπει να συμβουλευθώ γιατρό διότι αισθάνομαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pornh mhtria... se enoxlei pou reomai kai klanw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Iatre, mhpos kai oi klanies einai pathologiko. Ama einai na tis kopso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ρεεύεσαι και κλάνεις κινδυνεύεις να πεθάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά,το ρέψιμο είναι η αποβολή αέρα από το στόμα,
    σε αντίθεση με το κλάσιμο που είναι η αποβολή αέρα από τον κώλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκο εξαπατημένε Έλληνα , για να μην σε χαρακτηρίσω αλλιώς , πέρα από την καταγωγή ο κάθε ένας κρίνετε από τις πράξεις του .
    Ο Καραμανλής μας έδωσε τόσα πολλά και δεν μας στέρησε το παραμικρό ,δουλεύοντας μόνο για την Ελλάδα .
    Ενώ οι Παπανδρέοιδες και Ευρωαμεριάνοι είναι και την πατρίδα προδίδουν συλλήβδην, την Ελλάδα και την παραδίδουν αμαχητί στις ορέξεις και στα νύχια των ομολόγων Ευρωαμερικάνων .
    Σύνελθε και δες και βγες από την εξαπάτηση τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαπατημένε Έλληνα σε λυπάμαι , δεν έχεις χάσει απλά τον έλεγχο του εαυτού σου , αλλά είσαι και ένα γρανάζι περιορισμένης διάρκειας και κίνησης στο Ευρεοαμερικανικοκρατούμενο ΠΑΣΟΚ .
    Υ.Γ . σου θυμίζει τίποτα το όνομα Γούσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Κίνα από πολύ παλιά,
    όταν ο προσκεκλημένος σε γεύμα
    ρεύεται,δείχνει με ευγένεια την
    ευαρέσκεια του.
    Εμείς ώς "Δυτικοί" ακολουθήσαμε
    άλλου είδους συμπεριφορές.
    α.Μέχρι τον 14ο αιώνα τρώγαμε με τα
    χέρια.Οί Ρώσοι μέχρι τον 18ο.
    β.Ο Ναπολέων επέβαλε τα κουμπιά στά
    μανίκια των γρεναδιέρων,για να μην
    σκουπίζουν την μύτη τους με αυτά.
    ----Αυτές τίς αναρτήσεις διαβάζω,
    αυτά τα σχόλια γράφω.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ..ΡΕ ΡΕΨΙΜΟ & ΧΕΣΙΜΟ....

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ... WANTED!

    Ο φαφλατάς και αερολόγος Βενιζέλος λειτουργεί παχυδερμικά απέναντι στην αγορά και τις επιχειρήσεις!

    Εν γνώσει του οδηγεί στον γκρεμό τον τουρισμό μας και τα καταστήματα εστίασης, παραδεχόμενος ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα εστίασης από το 13% στο 23% είναι άδικο μέτρο!

    Μέτρο δηλαδή που δίνει την χαριστική βολή στις τελευταίες ζώσες επιχειρήσεις, για τις....
    οποίες θα επανεξετάσει στο αόριστο μέλλον το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α.!
    Όταν δηλαδή θα έχουν κλείσει!

    Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου ! Επικίνδυνος, άσχετος και το μόνο ξέρει να κάνει καλά είναι να γεμίζει το στομάχι του!!!
    Τον τρόπο να παχαίνει ο ίδιος και να συναγωνίζεται στο πάχος τον Πάγκαλο τον έχει βρει.
    Από ‘κει και πέρα δεν σκαμπάζει γρι!
    Προσέξτε πώς δικαιολόγησε ο Βενιζέλος την… ανάγκη της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23%!
    «Πρέπει η χώρα να είναι συνεπής σε όσα συμφώνησε το δε θέμα της μείωσης θα εξεταστεί στον διάλογο για το εθνικό φορολογικό».

    Επειδή δηλαδή οι δανειστές, τοκογλύφοι, νταβαντζήδες θέλουν να διαλύσουν την αγορά και να εξαθλιώσουν τους τελευταίους εναπομείναντες επιχειρηματίες, ο Βενιζέλος πρέπει να υπακούσει γιατί έτσι είπαν οι νταβαντζήδες!
    Έτσι, απλά !
    Απάντηση αφελούς, μικρού παιδιού!

    Δείτε τον Βενιζέλο στην φωτογραφία: Πριν από δυο χρόνια σε γνωστό εστιατόριο της Αττικής, είχε πάει με κουστοδία δημοσιογράφων από το ΒΗΜΑ και το MEGA ! Αυτοί που έστρωναν το... δημοσιογραφικό χαλί για τον Βενιζέλο για να γίνει σήμερα τσάρος της Οικονομίας!

    Όρθιος δίπλα του είναι ο εκδότης του "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"
    Μάκης Βραχιολίδης που τον πλησίασε να του πει δυο κουβέντες!
    Σιγά μην άκουσε ο Βενιζέλος.
    Το μυαλό του ήταν στην… εστίαση,
    το ΦΠΑ της οποίας αύξησε σήμερα!


    http://indobserver.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΚΛΑΝΩ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΡΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΝΩ-ΚΛΑΒΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΑΒΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση