GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Συναγερμός" χρεοκοπίας στις ΗΠΑ...

Από το tvxs.gr Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε την πρόταση των Δημοκρατικών για αύξηση του ορίου χρέους της χώρας. Οι αμερικάνοι βουλε...

Από το tvxs.gr

Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε την πρόταση των Δημοκρατικών για αύξηση του ορίου χρέους της χώρας. Οι αμερικάνοι βουλευτές επεξεργάζονται μία άλλη πρόταση η οποία φαίνεται ότι θα γίνει δεκτή και από τα δύο κόμματα, την ώρα που η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας φτάνει στο τέλος της. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει πως έαν δεν τα βρουν οι δυο πλευρές, τότε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στις 2 Αυγούστου κινδυνεύει με στάση πληρωμών.
Το νομοσχέδιο του επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ δεν κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους (έλαβε 50 υπέρ και 49 κατά) που ήταν...
απαραίτητες για την έγκρισή του από τη Γερουσία.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, έστειλε σήμερα mail στους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του στο οποίο αναφέρει ότι "οι συζητήσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, όμως πρέπει να επιλυθούν σοβαρά θέματα".
Κάποια από τα στοιχεία του νομοσχεδίου του Ριντ αναμένεται να υιοθετηθούν στη νέα δικομματική πρόταση οποία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.
Νωρίτερα, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από τον Λευκό Οίκο ανέφεραν πως οι δυο πλευρές ήρθαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία επί του σχεδίου για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ και τη μείωση των κρατικών δαπανών. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής κυβέρνησης έκανε λόγο για για λανθασμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν και διέψευσε τα περί συμφωνίας.

«Είναι σαφές ότι η όποια λύση πρέπει να έχει διακομματική συναίνεση», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Τη στήριξη και των δύο κομμάτων που έστειλε ο αμερικανικός λαός για να τον εκπροσωπήσουν, τη στήριξη και των δύο σωμάτων, της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλύσουμε την κρίση, ο γερουσιαστής Ριντ, από τους Δημοκρατικούς κατέθεσε στη Γερουσία σχέδιο που περιλαμβάνει περικοπές στις οποίες συμφώνησαν και τα 2 κόμματα. Ο γερουσιαστής Μακ Κόνελ, από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πρότεινε ένα σχέδιο που μπορεί να μας βρει σύμφωνους, αν κάνουμε τροποποιήσεις. Σήμερα κάνω έκκληση και στα δύο κόμματα να βρουν κοινή λύση για ένα σχέδιο που θα μπορούσα να υπογράψω μέχρι την ερχόμενη Τρίτη», σημείωσε επιπλέον.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει υπολογίσει πως, εάν δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού από τα 14,3 τρισ. δολάρια, στις 2 Αυγούστου η Ουάσινγκτον δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει συνολικά τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα με αναλυτές, το κλίμα πόλωσης μεταξύ των δύο κομμάτων, οφείλεται κυρίως στην σκληροπυρηνική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων, όπου βρίσκεται το κίνημα Tea Party.
Απειλούν οι οίκοι αξιολόγησης
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν απειλήσει πως θα μειώσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ των ΗΠΑ εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία -και, ενδεικτικά, ο ίδιος ο Ομπάμα σχολίασε πως εάν συμβεί αυτό «θα φταίει το ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι της κλάσης ΑΑΑ».
ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανέφερε ότι έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες άλλη μια ευκαιρία να διατηρηθούν στη βαθμίδα AAA που αποδίδει στο δημόσιο χρέος της χώρας, την υψηλότερη.
Οι φόβοι για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας και τις πιθανές επιπτώσεις διεθνώς που θα είχαν αρνητικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, εντάθηκαν από τα στοιχεία της Παρασκευής που έδειξαν πως η αμερικανική ανάπτυξη στο β' τρίμηνο ήταν πιο αδύναμη του αναμενόμενου.

2 σχόλια

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Κυριέ Πρωθυπουργέ, ο θεός να σε φυλάει από τέτοιους Κυρίους, λεηλατήθηκε το Ελληνικό κράτος από τις αρπαχτές και επειδή σας κατηγόρησαν ότι χρηματοδοτήσατε και εσείς όταν ήσασταν στο Εξωτερικόν κάτι ΜΚΟ, να γελάς με τα εκατομμύρια που δόθηκαν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα οι Αφγανοί, πιάσε το αυγό και κούρευτω, υποσχεθήκατε ότι θα εξετασθούν όλες οι χρηματοδοτήσεις,
    βλέπεις είναι και ο άλλος ο πρώην Κυβερνήτης πιο απλοχέρης από σένα, ο Μπουχέσας, κάτι 2,4 δις περιμένουν εξηγήσεις. Τι γίνετε με την υπόθεση αυτή; Σήμερα, μα δεν ντρέπεστε, κόψατε από τις συντάξεις λες και πληρώναμε μαζί το ασφαλιστικό ταμείο, για να γεμίσουν τα συρτάρια του δημοσίου και όπως απειλήσατε όποιος χρωστάει αυτοφόρω.
    Με τις αρπαχτές που έχουν γίνει από τους εκάστοτε Κυβερνώντες
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Θα γι ρήση κανένας πούστης τα αρπαγμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυξημένη πιθανότητα: Αυτό που έπαθε η Ρωσσία μετά τον δεκαετή "πόλεμο" στο Αφγανιστάν, κινδυνεύουν να πάθουν τώρα οι ΗΠΑ!! Τουλάχιστον διχοτόμιση.Μην εκπλαγούμε.
    Ο Νότος καραδοκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση