GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Φινλανδία δέχεται (τώρα) αλλαγή της συμφωνίας για τις εγγυήσεις...

Ανοικτός σε αλλαγή της συμφωνίας με την Ελλάδα για το θέμα των εγγυήσεων δηλώνει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας την ώρα που η Αυστριακή υπου...

Ανοικτός σε αλλαγή της συμφωνίας με την Ελλάδα για το θέμα των εγγυήσεων δηλώνει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας την ώρα που η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι πολλές χώρες της ευρωζώνης είναι αντίθετες με τη συμφωνία αυτή.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν δήλωσε πως η επίμαχη συμφωνία αποτελεί «μία λειτουργική τεχνική λύση, αλλά εάν αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο δεν...
 μπορεί να εφαρμοστεί, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλο μοντέλο». Σημειώνεται ότι ο Κατάινεν έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στην ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Ωστόσο, χθες ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις Ντε Γέγκερ ξεκαθάρισε πως η διακρατική συμφωνία είναι παράτυπη και ότι η χώρα του δεν πρόκειται να την εγκρίνει.
Σήμερα εξάλλου, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ είπε ότι πολλές χώρες της ευρωζώνης είναι αντίθετες με την ελληνο-φινλανδική συμφωνία. «Όσον αφορά τις εγγυήσεις, πρέπει να βρεθεί μια λύση την οποία να μπορούν να υποστηρίξουν όλες οι χώρες και δεν βλέπω προς το παρόν να γίνεται αυτό», σημείωσε με νόημα.

3 σχόλια

  1. «Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του κ. Βενιζέλου, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα θετικά σημεία της απόφασης της 21ης Ιουλίου. Έρχεται εκ των υστέρων και ζητά από τους Ευρωπαίους, να παρέμβουν για να ακυρώσουν αυτό που ο ίδιος υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες!

    Δηλαδή, τους εκλιπαρεί να ακυρώσουν τη γκάφα του. Ο κ. Βενιζέλος, έχει αυτοπαγιδευθεί. Δυστυχώς, η δική του ανεπάρκεια κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια».
    __________________________________
    Γ. Μιχελάκης για τις επιστολές Βενιζέλου στους Ευρωπαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο άσχετος ρε Μπένυ !!
    Να υπογράψεις τη συμφωνία με τους Φινλανδούς με τον αυτόματο πιλότο ;

    Την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, μάθαμε μετά από ανακοίνωση της Φινλανδικής Κυβέρνησης ότι ο Βενιζέλος υπέγραψε συμφωνία παροχής εγγυήσεων προς την Φινλανδία προκειμένου να μας δανείσει χρήματα. Λίγο μετά αφού έγινε ρόμπα ο Βενιζέλος έλεγε: "Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21 Ιουλίου"... αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο προβλέπονταν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής !

    Μάλιστα τα παπαγαλάκια του μέσω του πρασινοφρουρού του ΑΠΕ διέδιδαν ότι η συμφωνία συμπεριλαμβανόταν στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου:

    "Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.
    Το χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε τελικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του κ. Jutta Urpilainen τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική επεξεργασία. "

    Σήμερα αποδεικνύεται ότι στις 21 Ιουλίου δεν είχε παρθεί καμία τέτοια απόφαση και όλα έγιναν μετά από διμερείς επαφές του Βενιζέλου και μάλιστα συνεργατών του, μιας και ο ίδιος ευρισκόμενος σε διακοπές δεν παρα*******υθούσε το θέμα, αλλά έσπευσε να συμφωνήσει προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητος τις διακοπές του... και δε νομίζω να πιστεύει κανείς τις ******* του ΑΠΕ και του ίδιου του Μπένυ για βιντεοδιάσκεψη τη μέρα του Δεκαπενταύστου ή τις προηγούμενες μέρες που ήταν ΣΚ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μπένυ έκανε μπάνια στη Σκιάθο.

    Μετά τις αντιδράσεις μικρότερων κρατών (Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβενία) ήρθε χθες και η γερμανική κυβέρνηση να δηλώσει δια του εκπροσώπου της ότι δεν ξέρει τίποτα για καμία συμφωνία και περιμένει να ενημερωθεί απ' τις Βρυξέλλες, αλλά "μία τέτοιου είδους συμφωνία εις βάρος άλλων κρατών μάλλον δεν είναι σύννομη".

    Σήμερα βγήκε η Φινλανδία και ανακοίνωσε επίσημα ότι κάνει πίσω και θα ψάξει άλλο τρόπο... ο Βενιζέλος βέβαια δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τη γκάφα που έκανε και την οποία παρακάλαγε με επιστολή τους Ευρωπαίους να ακυρώσουν................

    Διαβάστε και την είδηση που δείχνει ότι ο Βενιζέλος δεν διαπραγματεύτηκε σε κανένα σημείο τη συμφωνία και όλα έγιναν με τον αυτόματο πιλότο... αν είχε διαπραγματευθεί και δεν ήθελε να γίνει ρόμπα θα είχε ενημερώσει πχ. τους υπόλοιπους στην ΕΕ και θα έλεγε στους Φινλανδούς: Δεν μπορώ γιατί οι άλλοι δεν μ' αφήνουν... αλλά είπαμε:
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±
    Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι που μας κυβερνάνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τι ήθελε τελικά η Μέρκελ!
    Να τρώνε οι Γερμανοί πιο φτηνό Gyros!
    Και ο Μπένι θα της κανει το χατήρι...

    Τελικά η Μέρκελ δεν ήθελε το σπίτι των Καψαμπελοκοττάκηδων αλλά ήθελε απλά να μπορεί να τρώει ο Γερμανός τουρίστας φτηνό Souvlaki και Gyros... και ο Μπένι θα την εξυπηρετήσει βάζοντας 13% ΦΠΑ σε ότι καταλήγει στο στομάχι των λυγδιάρηδων ξένων και 23% ότι καταλήγει στο στομάχι των καλοφαγάδων Ελλήνων!

    Το γεγονός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση