GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον ΟΗΕ το αίτημα για την πλήρη ένταξη του παλαιστινιακού κράτους...

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη βδομάδα θα θέσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς το αίτημα για την πλήρη ένταξη ενός παλα...

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη βδομάδα θα θέσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς το αίτημα για την πλήρη ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.
«Θα πάμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας» δήλωσε ο Αμπάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη από τη Ραμάλα. «Μετά την ομιλία μου (στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου) θα...
 παρουσιάσω το αίτημα της ένταξης στον γενικό γραμματέα ώστε να μεταφερθεί στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας» πρόσθεσε.
«Είναι νόμιμο δικαίωμά μας να ζητήσουμε την πλήρη ένταξη του Παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ» εκτίμησε ο Αμπάς, διαβεβαιώνοντας έτσι ότι «θα μπει τέλος σε μία ιστορική αδικία προσφέροντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία, όπως σε όλους του λαούς της γης, και σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967».
«Θα πάμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας (...). Όσον αφορά τις άλλες επιλογές, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη» υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.
Ο Αμπάς δήλωσε ότι επιθυμεί να δει να αναγνωρίζεται ένα παλαιστινιακό κράτος, το οποίο θα περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα του 1967, επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στην πρόθεση των Παλαιστινίων να υποβάλουν αίτημα για την ένταξη του κράτους τους στον ΟΗΕ εξέφρασαν οι ΗΠΑ.
«Οποιαδήποτε κίνηση στη Νέα Υόρκη προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν αντιπαραγωγική έναντι της πραγματικής προτεραιότητας, η οποία είναι μια άμεση διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκ Τόνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση