GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύφεση και ανεργία κάθε ημέρα που περνάει θεριεύουν...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε όντως το ακατόρθωτο. Απέτυχε σε όλους ( μα όλους ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε όντως το ακατόρθωτο. Απέτυχε σε όλους (μα όλους) τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε σε συνεργασία με την Τρόικα. Και χαρακτηρίζουμε ακατόρθωτο αυτό το επίτευγμα διότι τουλάχιστον όπου πάει το ΔΝΤ ο στόχος του ελλείμματος επιτυγχάνεται, εδώ ούτε και αυτό το πέτυχαν. Και δεν φτάνει αυτό το πρωτοφανές κατόρθωμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε ένα ακόμα περιφανή θρίαμβο. Έριξε την χώρα στο σπιράλ του θανάτου. Ύφεση και ανεργία κάθε ημέρα που περνάει θεριεύουν και ξεπερνούν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.
Και μπροστά σε αυτή την αποτυχία τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα μας; Αντί να προχωρήσουν σε δημόσια αυτοκριτική έστω για τα μάτια του κόσμου, απτόητοι προχωράνε για νέους θριάμβους. Τι προσπαθούν να κάνουν; Με επικοινωνιακά τερτίπια να αποφύγουν την αυτοκριτική και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την αναζήτηση των υπευθύνων για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής.
Πως επιδιώκουν να πετύχουν αυτό τον στόχο; Εξαπέλυσαν την Υπουργό Παιδείας κα. Α. Διαμαντοπούλου (υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω κυρία απέτυχε στο πασιφανές και αυτονόητο: να πάρουν όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγκαιρα όλα τα βιβλία τους) και τον Υπουργό Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση, σε επικοινωνιακή επίθεση εναντίον κοινωνικών ομάδων που...
διακρίνονται για την μαχητικότητα τους. Είναι απολύτως ευνόητο. Οι μαζικές μαχητικές και πολλές φορές εκτός ορίων εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών και των οδηγών ταξί, που φυσικά θα υπέρ τονισθούν από τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία, θα είναι το δόλωμα για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το κύριο πρόβλημα που είναι η αποτυχημένη φίλο-μνημονιακή κυβερνητική οικονομική πολιτική.
Το ξεκαθαρίζουμε. Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε τα όσα «περίεργα» συνέβαιναν και στον χώρο των ΑΕΙ και στον τομέα των ιδιοκτητών ταξί. Αλλά για να νομιμοποιείται κάποιος πολιτικός και μία κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε αυτούς τους χώρους, θα πρέπει πρώτα να είναι συνεπής απέναντι στους πολίτες. Δηλαδή, είτε να έχει υλοποιήσει τον βασικό-βασικότατο προεκλογικό οικονομικό στόχο του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία, την διάθεση δηλαδή μέσω του κρατικού προϋπολογισμού του 5 % του ΑΕΠ για την εκπαίδευση. Είτε να έχει προγραμματίσει σε σαφώς ορισμένο χρόνο ή να κατασκευάζει-επιδιορθώνει σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες οδικής ασφάλειας το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και όχι να πληρώνουμε διόδια για δρόμους που θα κατασκευαστούν σε κάποιο μελλοντικό χρόνο.
Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν πιστεύει ούτε την κα. Α. Διαμαντοπούλου, ούτε τον κ. Ι. Ραγκούση. Όλοι γνωρίζουν ότι εξυπηρετούν τις πολιτικές συγκάλυψης που εξυφαίνουν οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ προκειμένου να καλυφθούν, ή καλύτερα να αποκρύψουν, τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου στην αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
Για ακόμα μία φορά όμως οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ θα αποτύχουν. Αιτία; Μα η γνωστή σε όλους ανικανότητα τους. Ανικανότητα που έχει πολλές μορφές. Με κυριότερη την αδυναμία τους να προβλέψουν ακόμα και σε επίπεδο εβδομάδας. Και ξέρετε κάτι; Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραληφθούν από τους πολίτες τα ραβασάκια υπό την επωνυμία «Έκτακτη εισφορά Αλληλεγγύης». Ήτοι 300 ευρώ ο κάθε μαγαζάτορας και από 1% έως 4% ο κάθε Έλληνας που το εισόδημα του φορολογείται.
Τώρα τι Έκτακτη εισφορά Αλληλεγγύης είναι αυτή και που θα χρησιμοποιηθεί είναι μία μεγάλη συζήτηση. Το βέβαιο είναι ότι ο κάθε Έλληνας που θα βλέπει το παιδί του να γυρνάει από το σχολείο με κάτι φωτοτυπίες αντί για βιβλία και την ίδια ώρα θα πληρώνει την εν λόγω έκτακτη εισφορά θα σκέφτεται: «Πληρώνω! Με τον παρά μου σώζονται οι τραπεζίτες και γίνονται δυστυχισμένα τα παιδιά μου!»

8 σχόλια

  1. μακακα πασοκε
    ουτε η ηγεσια σου δεν σε θελει πια.
    πιασε τη ροχαλα του βαγγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλάααααα, ο Πορδυπουργός μας ακούει φωνές... !!!
    - Ουάουυυυυυ..

    “οι υποστηρικτικές φωνές που ακούτε και εσείς και ακούω και εγώ, είναι ακριβώς για αυτό. Οι πολίτες μας λένε, «προχωρήστε και κάντε τις αλλαγές ακόμα πιο γρήγορα, προχωρήστε, αυτό θέλουμε, να βγούμε από αυτή την κρίση”.

    - πάει το χάσαμε το παιδί… έχει παραισθήσεις…

    Ένας συχωρεμένος πολιτευτής, έταζε στους ψηφοφόρους ότι θα φέρει θάλασσα στο χωριό…
    γιατί μου φαίνεται απίστευτα πιο λογικό από αυτά που τσαμπουνάει ο μέγας στοχαστής ;

    ”η κυβέρνηση θα κριθεί από τις επιδόσεις της”.
    Πόσοι απολύθηκαν
    Πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν
    Πόσοι οδηγούνται στην απελπισία και στην κατάθλιψη
    Πόσοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απόλυτα απαραίτητα
    Πόσα νέα παιδιά εγκαταλείπουν τη χώρα
    Πόσοι αλλοδαποί έρχονται στη χώρα
    Πόσοι συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν…


    Μια χαρά τα λέει για Σοσιαλιστής.
    Ο σοσιαλισμός άλλωστε είναι η τέχνη να κλεβεις και έτσι με τα λεφτά των άλλων να τους πείθεις πως έκαναν το σωστό που δεν αντιστέκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αριστερες αδελφουλες
    αυτα παθαινει οποιος καταθετει τα οπλα

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αριστερες αδελφουλες
    αυτα παθαινει οποιος καταθετει τα οπλα

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου το μόνο που καταφέρνει είναι να περικόπτει εισοδήματα. Ας αντιληφθεί, επιτέλους, η κυβέρνηση ότι αυτού του είδους οι πρακτικές οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ανακυκλώνουν το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να κατανοήσει ότι η παρατεταμένη ύφεση έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα για το κράτος, εξέλιξη που συντηρεί το σημερινό φαύλο κύκλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα δεν καταλαβαινετε οτι αυτο ακριβως θελει?Χαμηλα εισοδηματα?
    Τοσο ηλιθιος λαος ειμαστε?
    Δεν τους νοιαζει ουτε η υφεση,ουτε η ανεργια ουτε το κλεισιμο των επιχειρησεων,το σχεδιο ειναι ολο και χαμηλοτερες αμοιβες με σκοπο να καταντησουμε ζητιανοι και πεθαμενοι,αυτοι θα ζησουν και αυτο τους ενδιαφερει μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε παλι τα Αριστεροδεξια κορακια βγηκανε παγανια και κατατρομοκρατουν τον κοσμο. Βρε την θελετε την εξουσια?? αν την θελετε πραγματικα χεστες να μεσολαβησω στον Προθυπουργο να παει σε εκλογες σε ενα μηνα. Ω ρε μανουλα μου πλακα που θα γινει με τους σωτηρες!!! θα θα βρισκουν λαγουμι για να μπουνε αφου θα κανουν χειροτερα πραγματα απο αυτα που εξορκιζουν τωρα. Βρε σε ποιους τα πουλατε αυτα τα παπαζιδικα εποχης τησ δεκαετιας του 60?? μασαε αδελφια πλεον η κατσικα ταραμα??? Οχι βεβαια γιαυτο αλλαξτε τροπαριο και συμμορφωθειτε με την πιατσα. Η Ελλαδα που ξερατε τελος, παπαλα παρτε το χαμπαρι και τιποτα να μην εκανε αυτη η Κυβερνηση αυτο και μονο ειναι αρκετο γιατι οποιος και να ακολουθησει δεν μπορει να ξεφυγει με μακακιες του παρελθοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3.03
    εχεις τετοια δυναμη και δεν τη χρησιμοποιεις;
    στον αγυριστο,αυτος και η πιατσα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση