GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εν βρασμώ ο δήμος Αθηναίων μετά την απόφαση για μηνύσεις σε απεργούς...

Από το tvxs.gr Εν βρασμώ ο Δήμος Αθηναίων καθώς από τη μια πλευρά οι απολύσεις συμβασιούχων προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρε...

Από το tvxs.gr

Εν βρασμώ ο Δήμος Αθηναίων καθώς από τη μια πλευρά οι απολύσεις συμβασιούχων προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών και από την άλλη κλίμα έντασης επικρατεί μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζόμενων, καθώς ο Δήμος Αθηναίων πήρε την Τετάρτη την απόφαση να δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες του να προχωρήσουν σε μήνυση κατά αγνώστων για παρεμπόδιση λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπων στο Μεταξουργείο.
Από πλευράς δημοτικής αρχής η κίνηση αυτή συνδέεται με τις...
 συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, από την περασμένη Δευτέρα και τον αποκλεισμό των υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ψαρών. Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, το κέντρο είναι αποκλεισμένο από την περασμένη Δευτέρα μετά την απόλυση του 70% των συμβασιούχων στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή ελήφθη κατά πλειοψηφία, ωστόσο την καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη Νέλλη Παπαχελά, η οποία είπε «όχι» στην πρόταση καταγράφοντας έτσι την αντίρρησή της να προσφύγει ο Δήμος Αθηναίων κατά των συγκεκριμένων εργαζομένων.
Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι κατηγορούν το δήμαρχο Αθηναίων πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και πως αποψιλώνει την υπηρεσία προς χάριν των ΜΚΟ, και του υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ομηρία». Επιπλέον, τον κατηγορούν «εμπαιγμό» με δεδομένες τις κατά καιρούς δηλώσεις του για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν οι συμβασιούχοι του δήμου.
Τονίζουν χαρακτηριστικά πως «κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στα οποία είχαν προβεί εκατοντάδες συμβασιούχοι, η νομική υπηρεσία του Δήμου επιχειρηματολογούσε ότι "οι συμβάσεις έργου είναι γνήσιες", ότι "υπουδενί δεν υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας" και ως εκ τούτου οι συμβασιούχοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα του εμπαιγμού μας από τη δημοτική Αρχή!»
Εξάλλου, η κίνηση της δημοτικής αρχής να επιστρατεύσει τη νομική υπηρεσία εκλήφθηκε ως μήνυμα προς τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας, οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. ΄Ηδη, πάντως υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Π. Κωνσταντίνου κατηγορεί τον κ. Καμίνη για αυταρχισμό.

4 σχόλια

  1. τι χαλια ειναι αυτα σαν δεν ντρεπεσται ολοι.αξιοπρεπεια ρε ,πατε να δουλεψετε για ενα κομματι ψωμι να τους ξεσκατωσετε και σας γραφουν.κανενας ρε με συμβαση εργου στο δημο αφηστε τον να ριμαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμίνη, καταφερτζή, καπατσούλη,
    βγές καί πές "Λοβέρδικα", δηλ. καθαρά καί ξάστερα, ξέρεις, σάν άντρας πού λέμε,
    πόσοι "Εργαζόμενοι" έχουν μονιμοποιηθεί - μεταταγεί από εργάτες καθαριότητος σέ "διοικητικές Υπαλλήλους" ...

    Άντε, κουνήσου, ξαναφέρτους στή δουλειά τους.....

    γιατί βλέπω νά μήν αργεί η ώρα τής πανούκλας καί τής χολέρας γιά τά παράσιτα τούς "Αθηναίους", χά χά χά χά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

    Πριν λίγη ώρα 100 μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου στις 14.00 αναμένεται να φτάσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συναντήσει το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

    Οι συνδικαλιστές αιφνιδίασαν τις χιλιάδες των αστυνομικών που....
    βρίσκονται στην πόλη και ήδη έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του Δημαρχείου εναντίων των μέτρων της Κυβέρνησης.

    Αυτή την ώρα υπάρχει εκνευρισμός και κυρίως δυσαρέσκεια έναντι της ηγεσίας της Αστυνομίας που δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.


    http://www.prionokordela.gr/
    στις 10:44 π.μ.

    μπράβοοοοοοο

    Αλλά βάλτε μπροστά τους
    πού στηδες και τους gay του χικ Μπουτάρη - τραβεστί αλυσίδα -

    Για να γλυτώσετε ίσως τα σοσιαληστικά ΜπαΤσοκ
    ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να πληρώει τους κοπρίτες του δημου από την τσέπη του κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου που υποστηρίζει χρόνια τώρα το δημόσιο κοπριλίκι για όσους τους έχουν προσκυνήσει τους έγλυψαν και τους διόρισαν για να κόθονται και να περιμένουν να πάρουν σύνταξη.
    Ο λαός της Αθήνας συμμετέχει στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση