GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα η Ελλάς κηρύσσει πτώχευση...

Από το tvxs.gr Ο Μαρξ έχει γράψει πως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία ή σαν φάρσα. Σαν σήμερα-για να είμαστε ακριβείς τις τελευταί...

Από το tvxs.gr

Ο Μαρξ έχει γράψει πως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία ή σαν φάρσα. Σαν σήμερα-για να είμαστε ακριβείς τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου- αναφέρουν τα ημερολογιακά αλμανάκ, το 1898 η Ελλάδα τίθεται ουσιαστικά υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο λόγω αδυναμίας πληρωμών, κηρύσσοντας ουσιαστικά πτώχευση.
Ήδη, από τον Οκτώβριο του 1897 οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων βρίσκονταν στη χώρα για τη σύνταξη νόμου βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα...
λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος.
Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1898, όταν και αποφασίστηκε πως στη Διεθνή Οικονομική Επιτροπή θα εκχωρούνταν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους τα μονοπώλια (άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, κλπ), ο φόρος καταναλώσεως καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου, οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά, ενώ η ΔΟΕ είχε επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για την είσπραξη των δημόσιων εσόδων.

13 σχόλια

  1. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για εσάς που κοροϊδεύεται και βρίζεται τον Κώστα Καραμανλή .
    Όταν θα φτάσει ο μισθός σας 500 ευρώ και δεν θα φτάνουν τα χρήματα σας να ζήσετε θα παρακαλάτε γονατιστοί τότε να επιστρέψει ο Καραμανλής και να κάνει την επανεκκίνηση των συμφωνιών Ρωσίας Κίνας , που είχε κάνει προσωπικά ο ίδιος και να γίνει εισροή χρημάτων και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .Τώρα φυσικά σας πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχετε πρόβλημα , αύριο όμως που δεν θα σας χρειάζονται στο ΠΑΣΟΚ ………………;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Οχι στο κουρεμα
    οχι στον φασισμο ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη

    καλυτερα που ολα αναβαλλονται..

    οσο περναει ο χρονος τοσο ολοι καταλαβαινουν οτι το προβλημα ειναι η Μερκελ ειπε

    και εστειλε αρθρο στο πρεσσσ

    Νικος Πασοκ

    26 Οκτ 2011 8:26:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΖΗΤΗΣΤΕ

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    1300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ

    26 Οκτ 2011 8:30:00 μ.μ.

    26 Οκτ 2011 8:39:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    τα @@ στην μερκελ

    26 Οκτ 2011 8:41:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ..ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ που έχουμε ΤΩΡΑ !..(να χέσω)

    Μπεγλίτης κατανοεί τις διαμαρτυρίες πολιτών... αφού ξέρει τις μαλακ@@@ έχουν κάνει.
    Την κατανόησή του για τις διαμαρτυρίες των πολιτών εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Βέβαια το πρωί ήταν έτοιμος να τους επιτεθεί αλλά τέλος πάντων...

    Τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αν θα τσαλακώσει το πολιτικό του προφίλ.. χι.χι.χι..
    -------------------------------------------
    Ο υπουργός Άμυνας ακύρωσε την αυριανή του παρουσία στη μαθητική παρέλαση και την παρουσία σε εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
    -----------------------------------------
    * ( το κόψιμο, η διάροια, η ευκοίλια
    και το χεστήκαμε πάνω μας, το τζάμπα μάγκας,
    έτσι λέγεται ...στη Πασοκική !! )*
    ___________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η σωτηρία
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ
    να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε
    στον κώλο να στον χώσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαζουν χαρατσι στα σπιτια, ανεξαρτητα με το εισοδημα των ιδιοκτητων!
    Ας βαλουν, λοιπον, χαρατσι οι Βουλευτες και στον εαυτο τους, που εχουν ΠΟΛΛΑ και μαλιστα οχι μονο στα παμπολλα σπιτια τους αλλα και στις ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ τους!

    Εχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρω στις τραπεζες, επισημα, σκεψου αυτα που δεν φαινονται, αρα βαζουν ενα γερο 15% επι των καταθεσεων τους, για να δειξουν την προθεση τους να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ τον τοπο, δηλαδη ΟΛΟΥΣ μας!
    ΕΑΝ το κανουν ΤΟΤΕ και μονο ΤΟΤΕ αποδεικνυουν την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ των προθεσεων τους!

    Περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. --- αποκλειστικά για ζώα ΠΑssΟΚ-ΛΑγΟΥΣ
    και δρα κω λο κόρες --------------

    Ράιχενμπαχ: "Είμαι εδώ γιατί το ζήτησε ο πρωθυπουργός σας"

    -Πανικός με ερώτηση γερμανού..Τράγκα

    "Δεν συνυπογράφω, ούτε επικυρώνω αποφάσεις υπουργών, βρίσκομαι εδώ μετά το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει τεχνοκρατικά στην υλοποίηση του προγράμματος".
    Αυτό τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφος, ο Χορστ Ράιχενμπαχ επικεφαλής της ομάδας Δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ΕΕ.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος Γερμανός δημοσιογράφος τον ρώτησε εκνευρισμένος γιατί δεν μιλάει γερμανικά
    και αφού ο Ράιχενμπαχ είπε ότι είναι εδώ
    εκ μέρους της ΕΕ, ο γερμανός ..Τράγκας
    τα πήρε στην κράνα και τον ρώτησε πως αισθάνεται σαν Γκαουλάιτερ :)----------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να πάμε όλοι στην παρέλαση.
    Να πάμε με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει σε γιορτή.

    Να σταματήσουμε την παρέλαση, να αγκαλιαστούμε με τα παιδιά μας, με τους φαντάρους,
    και να τραγουδήσουμε τον Εθνικό Υμνο.
    Και όταν καταλαγιάσει ο ήχος,
    να φύγουμε και να μην τους ρίξουμε ούτε μια ματιά. Να μην τους μιλήσουμε, να μην τους βρίσουμε, να μην τους πετάξουμε γιαούρτια.
    Δεν τους αξίζει....ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

    Οταν τους δίνουμε σημασία, τρέφουμε την ματαιοδοξία τους και τον εγωισμό τους. Ερεθίζονται με την απελπισία μας, αυνανίζονται με τον φόβο μας.

    Χρόνια Πολλά αδέρφια. Και του χρόνου ελεύθεροι.

    ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑssΟΚ.
    Φοβούνται τα «μαύρα περιβραχιόνια»

    Με αστυνομικά μέτρα προσπαθεί η Διαμαντοπούλου να «καταπνίξει» τις οργανωμένες αντιδράσεις των πολιτών. Η υπουργός ξέρει ότι στην παρέλαση θα ακούσει αποδοκιμασίες από τους πολίτες (οι Μπεγλίτης, Μαγκριώτης στη Θεσσαλονίκη ήταν μόνο η αρχή).
    Ότι οι μαθητές θα αποστρέψουν την κεφαλή τους από τους επίσημους και ότι οι εκπαιδευτικοί για πρώτη φορά θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Η υποκρισία τους/της είναι απίστευτη…αυτή πότε θα αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της πολιτικής του Υπουργείου της και της Κυβέρνησής της;


    Αυτή (οι) που κατέργησαν το Εθνικής απο το Υπουργείο Παιδείας τολμούν να εκφέρουν τι έννοια εθνικό.

    Πράσινη ξεφτίλα!

    Ἀντε να φύγει η χολέρα!

    Α Ε Ρ Α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

    Γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση