GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλείται η δημοτική αρχή να διαψεύσει κάθε δύσπιστο...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ( πρωτοδημοσιεύτηκε την 1/10/11, στην εφημερίδα " o Λαός του Αλμυρού " ) Mε στόχο την άρση του...

(πρωτοδημοσιεύτηκε την 1/10/11, στην εφημερίδα "o Λαός του Αλμυρού")

Mε στόχο την άρση του αδιεξόδου από την καθολική αντίδραση των τοπικών φορέων σε πολλές από τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου (ΡΣΒ), πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες συνάντηση στην Αθήνα, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας των προσφάτως εκλεγμένων κυρίων (και πολύ μονοιασμένων τελευταία), Κ. Αγοραστού και Α. Παπατόλια.
Στην αυτή σύσκεψη επισημάνθηκαν οι αστοχίες και τα σφάλματα της πρότασης των μελετητών και συμμετείχε -μεταξύ άλλων- ο αγαπητός Αντιδήμαρχος της πόλεώς μας, κ. Η. Τσαμπίρας, αλλά -δυστυχώς- διαβάζοντας το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια έπειτα από...
τη συνάντηση, πουθενά δεν αναφέρεται κάποια σχετική, καταγεγραμμένη ένσταση, που να σχετίζεται με την περιοχή του Αλμυρού, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό, η κριτική ήταν έντονη και τα θέματα στα οποία οι άρχοντές μας είχαν ενστάσεις υπήρξαν ποικίλα.
Πάρα ταύτα, λοιπόν, η κριτική ενώπιον του υπουργού επικεντρώθηκε:
  • στην προβληματική και αυθαίρετη επιλογή του Περιφερειακού ως άκαμπτου εξωτερικού ορίου για την ανάπτυξη αστικών χρήσεων και στην απουσία συγκεκριμένων κατευθύνσεων για τον ανασχεδιασμό της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, μέσω του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ). 
  • στην προβληματικού χαρακτήρα γενική απαγόρευση δόμησης σε απόσταση 250 μέτρων ένθεν και ένθεν συγκεκριμένων βασικών οδικών αξόνων της Μαγνησίας 
  • στην αδικαιολόγητη περαιτέρω αυστηροποίηση των χρήσεων γης και των όρων δόμησης στις περιοχές ΝΑΤURA που εμπίπτουν στο ΡΣΒ καθώς και στην παράκτια ζώνη, στην απουσία σοβαρής αναφοράς σε μεγάλα έργα κρίσιμα για την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής (Αεροδρόμιο. Κάρλα. Πανθεσσαλικό κ.α.) 
  • στην αντιφατική εφαρμογή της αρχής της ‘συμπαγούς πόλης’, στην έλλειψη εξειδίκευσης της αναπτυξιακής σημασίας του διπόλου Βόλου – Λάρισας, καθώς και η απουσία συγκεκριμένων κατευθύνσεων για την ανάπτυξη ζωτικών τομέων της τοπικής οικονομίας όπως ο τουρισμός και η μεταποίηση.
Εύλογα, έτσι, γεννά ερωτήματα η εκεί παρουσία του αντιδημάρχου, για την οποία δεν θέλω να ενστερνιστώ τις απόψεις πολλών συμπολιτών που μιλούν για διακοσμητική παρουσία του, πλάι στους λοιπούς εκλεγμένους Θεσσαλούς. Αδυνατώ να δεχθώ ότι μπρος στο δίπολο Βόλου-Λάρισας, η μέση "χαμένη ήπειρος" του Αλμυρού βυθίστηκε στη σιωπή του εκπροσώπου της. Αρνούμαι να υποστηρίξω κι εγώ, ότι ο απεσταλμένος αντιδήμαρχος εκλήθη να κάνει... τη γλάστρα, κοντά στις πολλές που κοσμούν το γραφείο του υπουργού.
Πιστεύω ότι η δημοτική αρχή -όπως καλύτερα ημών γνωρίζει- οφείλει σθεναρά να θέσει τις αντιθέσεις της και τις κόκκινες γραμμές των ορίων που προτίθεται να χαράξει, για την προάσπιση των τοπικών συμφερόντων, στην άτυπη Ομάδα Εργασίας που θα δημιουργηθεί -με τη συμμετοχή εκπρόσωπων της Περιφέρειας και των Δήμων- για να αναλάβει την κατάρτιση της τελικής πρότασης των τοπικών φορέων, για τη ριζική προσαρμογή της μελέτης στα σύγχρονα αναπτυξιακά δεδομένα της περιοχής.
Καθότι η εν λόγω Ομάδα Εργασίας, επιφορτίζεται με το καθήκον της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, ώστε να κατατεθεί μια ενιαία και τεκμηριωμένη πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια στο ΥΠΕΚΑ για τελική έγκριση, οι τοπικοί μας άρχοντες οφείλουν να μην δωρίσουν το αναπτυξιακό μέλλον της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, για χάριν προσωπικών φιλοδοξιών και ατομικών συμφερόντων και είμαι βέβαιος ότι δεν θα υποκύψουν στις καταγεγραμμένες πιέσεις των βολιωτών, ότι κι αν τους αντιταχθεί ως αντάλλαγμα.
Κλείνοντας, εκφράζω την απόλυτη πεποίθησή μου ότι θα υψώσουν σθεναρή αντίσταση και δεν θα υποθηκεύσουν τη γη των παιδιών τους, διαψεύδοντας και τον τελευταίο καχύποπτο και δύσπιστο πολίτη του Αλμυρού, όπως ο υπογράφων...

2 σχόλια

  1. Λέτε το ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει
    το χαράτσι "αργομουνιάτικο" ?

    ___________________________
    Τι ήταν το αργομουνιάτικο ?

    - Κατά τον 16ο αιώνα, στην νήσο Χίο, η οθωμανική αρχή δεν άφηνε ευκαιρία που θα της απέφερε έσοδα από φόρους να πάει χαμένη.
    Όπως δηλαδή κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ κακή ώρα...
    Γιατί λοιπόν να εξαιρεθούν
    οι χήρες ;

    Όσες λοιπόν είχαν χάσει τον άνδρα τους νέες,αν στη συνέχεια δεν ξαναπαντρεύονταν για να κάνουν παιδιά - αν δεν μετείχαν δηλαδή στην τεκνοποιία της κοινότητας - τιμωρούνταν με
    την υποχρεωτική....
    καταβολή ειδικού φόρου για την αποχή, που ονομάζονταν από τους ντόπιους αργομουνιάτικο.




    ΣΤΟΝ ερμαφρόδιτο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΩΛΟΥ
    Αντώνη-Μάριο ΠαπαΡιώτη
    πρεπει να επιβληθει Α Μ Ε Σ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xεστληκαμε με τον Αγοραστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση