GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ…

Ο υπέργηρος γύπας δεν υποχωρεί. Επιτίθεται... Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Αν οι κυβερνήσεις απορρίψουν το σχέ...

Ο υπέργηρος γύπας δεν υποχωρεί. Επιτίθεται...
Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

Αν οι κυβερνήσεις απορρίψουν το σχέδιο της κερδοσκοπίας.
Απειλεί ευθέως τον κόσμο με κραχ ο αρχικερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος.
Προκλητικά είπε: «Οι κυβερνήσεις χρειάζεται να ανακτήσουν το γρηγορότερο τον έλεγχο της κατάστασης αλλιώς οι κεφαλαιαγορές – που ο ίδιος εξουσιάζει- θα οδηγήσουν τον κόσμο σε μία νέα μεγάλη ύφεση..»
Σε άρθρο του στους “Financial Times”, ο υπέργηρος γύπας σεν ησυχάζει. Δεν αποσύρεται.
Προτείνει το δικό του σχέδιο –το σχέδιο της κερδοσκοπίας- που το ονομάζει ως «η μόνη λύση» για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση χρέους.
Κεντρικό σημείο αυτού είναι η δημιουργία ενός ενδιάμεσου διακρατικού φορέα που θα...
 επιτρέπει τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με την ΕΚΤ. Ακόμη, η αλλαγή της συνθήκης και η ίδρυση ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη που όμως θα πάρουν χρόνο.
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστεί να τεθούν υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση της ΕΚΤ με αντάλλαγμα την εξασφάλιση εγγυήσεων και της ανακεφαλαιοποίησής τους από το EFSF. Η ΕΚΤ θα κατευθύνει τις τράπεζες προκειμένου αυτές να διατηρήσουν τις πιστωτικές τους γραμμές και το χαρτοφυλάκιο των δανείων τους έτσι ώστε να  αποφευχθεί η απομόχλευσή τους, που είναι μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης. Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα αποτρέψει το κίνητρο της απομόχλευσης, εκτιμά ο Σόρος.
Ακόμη η ΕΚΤ θα πρέπει να επιτρέψει σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να χρηματοδοτηθούν προσωρινά και μέσα σε συγκεκριμένα όρια από τις τράπεζές τους με έκδοση εντόκων γραμματίων και χαμηλό κόστος δανεισμού, ανάλογο αυτού με το οποίο δανείζονται από την ΕΚΤ. Η τελευταία οφείλει να μειώσει το επιτόκιό της.
Ο Σόρος υποστηρίζει ότι με αυτές τις κινήσεις οι αγορές θα ηρεμήσουν, ενώ η Ευρώπη θα έχει χρόνο να μορφοποιήσει μια στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς την οποία όπως λέει δεν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα χρέους.
Αμεσος στόχος είναι να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες από μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας και η μετάδοση της κρίσης στους πιο αδύναμους κρίκους, που είναι σήμερα οι τράπεζες και τα ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας. (Συνέχεια εδώ).

10 σχόλια

  1. Αν με τις μαλακίες σας επιτεθεί στην Ελλάδα, θα ψάχουμε τα βρακιά μας και δεν θα βρίσκουμε ούτε τον κώλο μας ηλίθιοι δεξιοί.

    Μην προκαλείτε αυτούς που δεν μας έχουν πειράξει. Μέχρι τώρα, αυτός μόνο θετικά έχει συμβάλει. Δεν θα του ήταν τίποτα αφού για να μην ξεχνάμε, αυτός ήταν που πήδηξε την Θάτσερ και την λίρα, δεν θα κολλώσει να γαμήσει την Ελλάδα με τις μαλακίες που γράφετε.


    Εκτός αν είσαι η Θάτσερ και το βαστάς μανιάτικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 4:57

    Εσύ ακόμα ζεις στην εποχή των παππούδων μας που υπήρχαν δεξιοί και αριστεροι;

    Δεν πληροφορήθηκες ακόμα ότι τώρα δεν υπάρχουν πια κόμματα αλλά μόνον πρόσωπα και αγώνας για την επιβίωση;

    Αν βρεθεί ένας ηγέτης που θα μας δώσει πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, ακόμα και αν ανήκει στο κόμμα του "τίποτα" εμείς θα τον ψηφίσουμε;

    Ως προς τα βρακιά που αναφέρεις, απο ότι φαίνεται μάλλον εσύ είσαι διατεθειμένος να τα κατεβάσεις σε κάθε κύριο Σώρος προκειμένου να μην σε κάνει ντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 Οκτ 2011 4:57:00 μ.μ.

    Bloop

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

    Η ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bloop
    Σιγά μωρέ που ο Soros θα σου φάει το ψωμί και θα πεινάσεις, στο έχει κάνει ήδη ο πανύβλακας φίλος του ΓΑΠ για λογαριασμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
    ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η Διαμαντοπουλου Αννα εχει μια συμβουλο την Μπουντα Ελενη την αγραμματη που πρεπει να ερευνηθει και πως γραφτηκε σε διδακτορικο και το πως εγινε συμβουλος

    Την Μπουντα Ελενη που την εβαλε να φτειαξει τα πειραματικα και τα χαλασε γιατι πληρωνονται απο τα ιδιωτικα με χοντρα παρανομα χρηματα σε πακετα.Δηλ. χαλαστε τα καλα δημοσια για να ξαναερθουν τα παιδια στα ιδιωτικα!

    Η Μπουντα Ελενη τωρα κανει ιντριγκες με κατι του ΣΥΡΙΖΑ της Ελμε Προτυπων που εχει μονο δυο σχολεια απο τα 120, που ειναι μια παρανομη ΕΛΜΕ με προεδρο την Παπατσιμπα Λαμπρινη με πληρωμενο διδακτορικο.

    Η μεγαλη λουμπινα ειναι η Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων Γιούλης Ρουμπέα με τις χοντρες μιζες που εκμεταλευτται και την Παπατσιμπα και θα της φαει και την θεση στο ΠΣΠΑ μετα τις κρισεις και θα την διωξει μαζι με τον βλακα που τον δουλευουν οτι θα γινει επικουρος...μαλακας.. Ψαχτε την περιουσια της Ρουμπεα Γιουλης της λαμογιας.,


    Περνει μιζες απο καθηγητες για να τους υποσχετε οτι θα μενουν στο σχολειο και μετα τις κρισεις.


    Η δήθεν «ακομμάτιστη» ΕΛΜΕ - προτύπων συμμετείχε και συνέβαλε με προτάσεις στο αντιδραστικό νομοσχέδιο. Σε ανακοίνωσή της (13-4-2011) χαρακτηρίζει θετικό σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο.

    Τις μιζες τις μοιραζεται με την Μπουντα Ελενη και τον Ματθαιο Δημητρη που εχει φαει τα λεφτα απο τα ΠΕΕΚ Κηφησιας, παλιο παλιομουτρο στο χωριο των ιδιωτικων...Να ψαξει το ΣΔΟΕ ην περιουσια του.

    Αυτη με τον ηλιθιο που εχει διπλα της ειναι παρανομα στο ΠΣΠΑ Σκουφα 45 γιατι ειναι υπεραριθμοι και οι δυο σε Πανεπιστημιακο χωρο......

    Ο Παπατσιμπας συζυγος εχει λιγες ωρες επιτηδες για να αραζει και να πληρωνεται ξαπλωτα καθως και ενας γλοιωδης Γλενης ο καραφλος και δυο φιλολογινες - λεμε τωρα- του ΣΥΡΙΖΑ και το κρατος πληρωνει τον παρανομο)
    Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μπει παντου και πλωρωνεται δωρεαν μεσω της Παπατσιμπα Λαμπρινης που δεν διδασκει κανονικο ωραριο αλλα το παιζει συνδικαλιστρια και της την ΕΛΜΕ Προτυπων (που λειτουργει παρανομα γιατι εχει μονο δυο σχολεια ενω ολα ειναι 120) μεσα στο γραφειο της Διαμαντοπουλου και την "τρωει" γιατι αυτοι τα κονομανε.

    Οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ διωχνουν απο τα σχολεια οσους δεν ειναι στην "κλικα του ΣΥΡΙΖΑ Παπατσιμπα " ακομα και ολους τους πασοκτζηδες και το εμφανιζουν στην Διαμαντοπουλου Αννα ως εργο ΠΑΣΟΚ!!

    Γιωργο

    διωξε την Διαμαντοπουλου Αννα και την Μπουντα Ελενη με πληρωμενο διδακτορικο Ματθαιο Δημητρη που εχει πληρωμενο διδακτορικο απο Αγγλια!

    Ο νεοβλαξ πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δασκαλων κ. Δημήτρης Ματθαίου, με το πληρωμενο διδακτορικο και με τις μασες που εκνε στα ΠΕΚ Κηφισιας οπου δεν πληρωνε κανεναν ειπε οτι τα σημερινά πειραματικά και πρότυπα σχολεία είναι περίπου 120.
    Οι μαθητες για να μπουν σε αυτα θα δινουν εξετασεις

    Τα δυαλυουν ολα τα πειραματικα οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πασοκτζηδες κοιμουνται!

    Διαμαντοπουλου Αννα πες αλευρι,,,, η Μπουντα Ελενη η αγραμματη με την Ελμε Προτυπων του ΣΥΡΙΖΑ σε καταστρεφει!!

    Αννα δεν ξαναβγαινεις βουλευτινα με την Παπατσιμπα Λαμπρινη την ασχετη να σε σκαβει και να τα κονομαει.....Αννα θα την παθεις σαν την Γιανακου!

    Που ειναι τα χρηματα ανοικοδομησης του ΠΣΠΑ να γινει εισαγγελικος ελεγχος πως βγηκε η νεα διευθυνση αν εχει διοριστει απο την Διαμαντοπουλου, ποσες ωρες διδασκει αν ειναι καλα ψυχιατρικα ... και ποιοι πιεζουν εκβιαζουν μαθητες και καταστασεεις να γινει προτυπο.
    Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων Γιούλης Ρουμπέα,

    Διαμαντοπουλου Αννα να τεθει σε διαθεσιμοτητα η Παπατσιμπα Λαμπρινη ο ανθρωπος της δεξιας με μασκα ΣΥΡΙΖΑ μεσα στο Υπουργειο.

    Να μπουν εισαγγελεις να ψαξουν βαθεια.
    Ολα αυτα εχουν σταλει στο ΣΔΟΕ στον Εισαγγελεα και στον Ρακινζτη..

    Αριστειδου Ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος ακουει σημερα;

    Ολοι κανουν του ΚΕΦΑΛΙΟΥ τους




    α χ ρ η σ τ ο ι


    φ ε λ λ ο ι



    κι εμεις οι ΗΛΙΘΙΟΙ

    ω ς π ό τ ε ; !



    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σόρος κάτι ξέρει... βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστειδου Ελευθερια


    Τι ανορθόγραφο παραλήρημα είναι αυτό; Και νάναι αλήθεια το γάμισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2 Οκτ 2011 11:10:00 μ.μ.

    ΚΟΡΙΤΣΗ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΩ

    ΜΑΙΓΑΛΙ ΕΥΕΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΕΧΗΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση