GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ένα Ουράνιο Τόξο της Αριστερής, Σοσιαλιστικής και Πράσινης Μεταρρύθμισης...

Toυ Θέμη Δημητρακόπουλου * Σήμερα , στην καθημαγμένη χώρα μας, οι δυνάμεις της Μεταρρύθμισης με αριστερό, προοδευτικό και πράσινο/οικολογι...

Toυ Θέμη Δημητρακόπουλου*

Σήμερα, στην καθημαγμένη χώρα μας, οι δυνάμεις της Μεταρρύθμισης με αριστερό, προοδευτικό και πράσινο/οικολογικό πρόσημο βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορους κομματικούς –και μη– χώρους. Απέναντι στην πρωτόγνωρη λαίλαπα μιας αντιδραστικής, αντιλαϊκής και εν τέλει αδιέξοδης πολιτικής, απέναντι σε μια ανυπόληπτη όσο και αδίστακτη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των καθημερινών αυτοκτονιών και της κατάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού ιστού, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις πασχίζουν να...
αντισταθούν, καθεμιά από το δικό της μετερίζι, αλλά δυσκολεύονται να αποκτήσουν και να πείσουν το μεγάλο εκείνο ακροατήριο, την κρίσιμη μάζα που είναι αναγκαία για να πιάσει ο σπόρος της αλλαγής και της ανατροπής του υφιστάμενου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, για να γίνει εφικτή ριζική, συνειδητή αναθεώρηση του καταναλωτικού κοινωνικού μοντέλου των τελευταίων δεκαετιών. Μια προφανής αιτία αυτής της πολιτικής αφλογιστίας είναι και ο κατακερματισμός αυτών των συγγενικών δυνάμεων, κατακερματισμός που οφείλεται, βεβαίως, σε υπαρκτές διαφορές αντίληψης και πρακτικών, αλλά άλλο τόσο και στη δυσπιστία που πηγάζει κυρίως από τραυματικές εμπειρίες του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος.
Όμως η σημερινή συγκυρία επιβάλλει την όσο το δυνατό ευρύτερη συμπαράταξη και σύμπραξη των δυνάμεων της Αριστερής Μεταρρύθμισης, της Πολιτικής Οικολογίας και της Προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατίας. Ο καθένας που λογαριάζει τον εαυτό του μέτοχο αυτού του χώρου οφείλει να σταθμίσει τις προτεραιότητες και να ζυγιάσει τα πράγματα.
Από τη μεριά μου, καταθέτω τις προτεραιότητες που πιστεύω ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια κατ’ αρχήν βάση για συζήτηση:
Οι τρεις βασικοί άξονες για μια κοινή πολιτική/εκλογική πλατφόρμα της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της Πολιτικής Οικολογίας και του προοδευτικού Σοσιαλιστικού χώρου:
– Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός: παραμονή στην Ευρωζώνη, όχι με όρους και μεταχείριση επαίτη αλλά με status ισότιμου εταίρου.
– Σάρωμα και εκ βάθρων αναδιοργάνωση του παρακμασμένου πολιτικού συστήματος – πλήρης αναθεώρηση των σχέσεων κράτους και κομμάτων και των προνομίων του πολιτικού προσωπικού, απλή αναλογική, συνταγματική κατοχύρωση ενός νέου πολιτικού συστήματος, απαλλαγμένου από πελατειακές αντιλήψεις και πάσης μορφής δουλείες.
– Πολιτικές εξόδου από την κρίση με προοδευτικό, αριστερό και οικολογικό πρόσημο – η κρίση ως ευκαιρία για ριζική αλλαγή μοντέλου της κοινωνίας και της καθημερινότητας όλων μας.
Οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που, δυνητικά, θα μπορούσαν να συμμαχήσουν στην παραπάνω βάση, κινούνται στον ευρύτερο κεντροαριστερό, σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο που ξεκινάει από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ (χωρίς φυσικά να αποκλείει τις όποιες εγκλωβισμένες στο σημερινό, νεοφιλελεύθερο με το στανιό ΠΑΣΟΚ, προοδευτικές δυνάμεις) και φτάνει ως τη Δημοκρατική Αριστερά και τον ΣΥΝ – περνώντας από τους ανένταχτους, και είναι πολλοί, της μη κομματικής Αριστεράς, αλλά και τον πολύ σημαντικό χώρο της πολιτικής οικολογίας, είτε ως κομματικής έκφρασης (Οικολόγοι Πράσινοι) είτε ως αυτόνομων, κυρίως τοπικής εμβέλειας, οικολογικών οργανώσεων πολιτών (Σημείωση: δεν γίνεται καμιά αναφορά στο ΚΚΕ, γιατί το ίδιο έχει επιλέξει να κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν που δύσκολα επικοινωνεί με την καθ’ ημάς πραγματικότητα).
Οι κατά καιρούς αποχωρούντες από το ΠΑΣΟΚ συνιστούν διακριτές, οπωσδήποτε, εκφάνσεις της σοσιαλδημοκρατίας, ο χώρος της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς εκφράζεται κύρια –αλλά όχι μόνο– από τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ και ο ΣΥΝ, απαλλαγμένος, εννοείται, από αριστερίστικες ιδεοληψίες, αποτελεί σίγουρα μια δημιουργική δύναμη για την υπόθεση της αριστερής μεταρρύθμισης. Όσο για το χώρο της πολιτικής οικολογίας, το ζητούμενο είναι να «πρασινίσει» όλη η Μεταρρυθμιστική Αριστερά και ο σοσιαλιστικός προοδευτικός χώρος.
Σε ένα τέτοιο σχήμα, ένα Ουράνιο Τόξο για τη Μεταρρύθμιση και τον Σοσιαλισμό με αριστερό και οικολογικό πρόσημο, όπου ο καθένας μπορεί να διατηρεί το διακριτό του χρώμα πλάι στα χρώματα των άλλων, δεν έχει νόημα η συζήτηση για πρωτοκαθεδρίες, ιδεολογική καθαρότητα, κομματικές καταγωγές και πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος. Ο ιδεολογικός και κομματικός πουριτανισμός σε μια τόσο κρίσιμη εποχή είναι παράγοντας συντήρησης και εντέλει οπισθοδρόμησης, η κομματική περιχαράκωση βλάπτει σοβαρά την κοινωνική και πολιτική υγεία της Αριστεράς.
Επίσης είναι άνευ ουσίας η απαίτηση για μεταρρυθμιστικά διαπιστευτήρια – και μάλιστα στη βάση της προσωπικής διαδρομής και της «ιστορίας» ενός εκάστου. Έτσι κι αλλιώς τα λάθη όλων είναι πολλά και γνωστά και δεν συμψηφίζονται ούτε ακυρώνονται. Όμως αυτό που σίγουρα δεν χρειάζεται σήμερα είναι ο στείρος λαϊκισμός, οι ανέξοδες, εκτονωτικές μεν αλλά εντελώς ατελέσφορες, αριστερίστικες ρητορείες, οι επικλήσεις «ένοχων» ή– το αντίθετο, αλλά εξίσου αδιέξοδο– «ένδοξων» παρελθόντων, η αλαζονική μονοπώληση της «αλήθειας», όποια κι αν είναι αυτή: αριστερή μεταρρύθμιση, πολιτική οικολογία, σοσιαλισμός με προοδευτικό πρόσημο.
Οι ζωντανές και υγιείς δυνάμεις της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της Αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, τόσο οι οργανωμένες σε κομματικά μορφώματα όσο και οι ανένταχτοι –είτε από συνειδητή επιλογή είτε από εύλογη δυσπιστία απέναντι σε ό,τι συναποτελεί το παρακμασμένο πολιτικό σύστημα της χώρας– προοδευτικοί πολίτες, έχουν μια (τελευταία;) ευκαιρία για να υψώσουν ένα πολιτικό και κοινωνικό τείχος στη συντελούμενη, και επερχόμενη, νεοσυντηρητική λαίλαπα. Να βγουν μαχητικά και μετωπικά απέναντι στην κάθε λογής αντιμεταρρυθμιστική συντήρηση: το εκφυλισμένο, ημιπαράλυτο νεοφιλελεύθερης κοπής ΠΑΣΟΚ, τη ρεβανσιστική Νέα Δημοκρατία του Δικτύου 21, που επιχειρεί και σε ιδεολογικό επίπεδο την αναβίωση ενός επικίνδυνου εθνολαγνικού επαρχιωτισμού ξεχασμένων, έτσι νομίζαμε, δεκαετιών, την καλυπτόμενη με φύλλο συκής ακροδεξιά του ΛΑ.Ο.Σ, την ξεκάθαρα φασιστική Χρυσή Αυγή (ως πότε «νόμιμο» κόμμα;). Αλλά και να καταδείξουν με δημιουργικές προτάσεις και δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης τα τραγικά αδιέξοδα όχι μόνον του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας μας γενικότερα. Και, το πιο σημαντικό για την Αριστερά της Μεταρρύθμισης: να αδράξει την πολύπλευρη, συστημική κρίση ως ευκαιρία για τη ριζική ανατροπή του μοντέλου κοινωνίας το οποίο βιώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, αυτού του νοσηρού μοντέλου ενός αδιέξοδου καταναλωτισμού και μιας «δανεικής», αχρείαστης και ανεξέλεγκτης ανάπτυξης που βιάζει ασύστολα το αστικό και φυσικό περιβάλλον, παραμορφώνει και διαστρεβλώνει τις ανάγκες μας, και υποθηκεύει με ανυπολόγιστες συνέπειες το μέλλον των ερχόμενων γενιών – και, βέβαια, το δικό μας παρόν– με τίμημα όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση αλλά και τον ίδιο τον ψυχισμό μας.
Οι καιροί ου μενετοί. Τα εγχειρήματα που υπερβαίνουν τη λογική του δικού μας «πολιτικού μαγαζιού» φαντάζουν δύσκολα, αν όχι ανυπέρβλητα, στην εποχή μας – την εποχή της κατάτμησης του συλλογικού κοινωνικού υποκειμένου…
Είναι μια πρόκληση, και μια πρόσκληση ταυτόχρονα, γι’ αυτή την Αριστερά που θέλει να λέγεται Δημοκρατική και Μεταρρυθμιστική – όπου κι αν βρίσκεται.
Ο εχθρός είναι ante portas – αν δεν έχει παραβιάσει κιόλας τις πύλες. Και είναι, σίγουρα, εκτός Αριστεράς…

*Ο Θέμης Δημητρακόπουλος είναι Γραμματέας της Οργάνωσης Οικολογίας και μέλος της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς 

13 σχόλια

  1. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ……………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Iva Daleva είναι στο Facebook .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    H Iva Daleva είναι στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ …………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……
    Ούτε καμία πρόνοια, ούτε κανένα φιλόπτωχο ταμείο ,ούτε η ευρωπαϊκή ένωση ούτε κανένας κάλος άνθρωπος τους τα ταΐζει και τους συντηρεί , παρά μόνο ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .
    Τώρα πλήρωνε τους g.a.p and the mafia .
    << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

    Κατοικεί στον εγκέφαλό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκάσε και πλήρωνε το σκατό του μετανάστη γιατί άμα δεν το πληρώσεις θα σου κατάσχουν το μισθό και την περιουσία σου
    Σκάσε λοιπόν και πλήρωνε …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκάσε και πλήρωνε το σκατό του μετανάστη γιατί άμα δεν το πληρώσεις το σκατό που τρως , θα σου κατάσχουν το μισθό και την περιουσία σου , και έχεις πολύ σκατό να φας , ακόμα δεν έφαγες τίποτα , λίγο γεύση μόνο πήρες .
    Σκάσε λοιπόν και πλήρωνε …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί όταν ακούω γιά :
    "προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις",πασπαλισμένες εκτός από ακατάσχετη θολο-μπουρδολογία,
    και με εργολαβική αποκλειστικότητα
    δημοκρατικής ευαισθησίας,
    ό νους μου πάει σε μαύρη φασιστική αντίδραση?

    ΚΠ

    Υ.Γ. Ξέρετε,οι αριστεροί είναι οι μόνοι δημοκρατικά,ειρηνιστικά,οικολογικά και ανθρωπιστικά ευαίσθητοι,όλοι οι άλλοι είναι ...φασίστες,...πολεμόχαροι,
    ...αντιοικολόγοι και ...ρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 Οκτ 2011 4:02:00 μ.μ
    σωστος!!!!!!!!
    οι αριστεροι εχουν παρει....εργολαβια ολα τις αγαθες προθεσεις της ανθρωποτητας!!!!
    δεν μας απαντανε ομως γιατι στη ρωσια που εχουν βιωσει τον κομουνισμο στο ....πετσι τους, το κομουνιστικο κομμα ρωσιας δεν ξεπερασει ποτε το 8 τοις εκατο (8%)????
    γιατι οποια χωρα ελευθερωθηκε απο το φασιστικοτερο των καθεστωτων τον κομουνισμο, εγινε πρωτη δυναμη (ρωσια κινα)?????
    γιατι οι μονες χωρες στον πλανητη που εχουν φασισμο δηλαδη κομουνισμο, ειναι μονο η βορειος κορεα και η....κουβα??? (που ο εκει φασιστας μετα απο.....65 χρονια εξουσιας) διορισες.....τον αδερφο τους ως αρχιφασιστα?????

    ας ευγνωμονουν λοιπον αυτους που εσωσαν την ελλαδα απο το κομουνισμο και δεν αναγκαστηκαν ΠΟΤΕ οι ελληνιδες μανες να ικετευουν για ενα κομματι ψωμια, η να ειναι στημενες στα συσιτια με χιονια και με καυσωνες για να παρουν μια χουφτα καλαμποκι!!!! οπως επισης που δεν εσπρωξε η ελληνιδα μανα τη κορη τους στη πορνεια, ωστε να μπορει να εχει ενα παντελονι....τζην!!!!
    σε οποιαδηποτε χωρα του κοσμου και δη της ευρωπης αν αναφερεις για κομουνισμο θα σε περασουν για χαζο!!!!
    μονο εδω λοιπον πουλανε παραμυθι στους βλακες που πιστευουν ακομα (με το προσχημα της προοδου και της οικολογιας και αλλες μπουρδες) στο αναχρονιστικοτερο των καθεστωτων γιατι ως γνωστο ο κομουνισμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ 40.000.000 ΕΠΙΣΗΜΑ (ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ) ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΛΧΟΖ ΚΟΛΕΚΤΙΒΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΕΙΝΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δγλαδη η μανα μου που ζει στο κεντος της Αθηνας και θελει το αυτονοητο, δηλαδη να ζει ελευθερα και να μην κλειδωνεται απο το απογευμα μεσα, ειναι....φασιστρια????
    Ρε κατι δημοκρατες που μας προεκυψαν ξαφνικα....πολυ ξαφικα.....παρα πολυ ξαφνικα!!!!
    Λετε να κονομανε με ολες αυτες τις ασυναρτησιες που λενε Λαζοπουλοι, Τριανταευρωπουλοι, Τρεμοπουλοι, Κουρτοβικ, Κουλογλου και λοιποι ...."Ελληνες"??????
    Μπαααααα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Λαζόπουλος είναι εμετικός.

    Η Κανέλη ΦΤΑΙΕΙ που πουλήθηκε η Ελλάδα γιατί ήταν παρούσα στην ψηφοφορία ενώ έξω ο κόσμος έτρωγε ξύλο.

    Αν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΣΗΜΕΡΑ, Η ΑΥΡΙΟ πάρουν τους βουλευτές τους και παραιτηθούν και βγουν έξω με τον κόσμο, θα μας έχουν όλους μαζί τους.
    Δεν το κάνουν όμως.
    ΥΠΟΠΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση