GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πορτογαλία ακολουθεί την τύχη της Ελλάδας...

 «Επιτυχή» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ την πορεία της οικονομίας καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα η περιοδική...

 «Επιτυχή» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ την πορεία της οικονομίας καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα η περιοδική έκθεση της τρόικας για τη χώρα. Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ άναψαν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόση του δανείου των 78 δισ. ευρώ η οποία θα δοθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στη Λισσαβόνα. Ο πορτογάλος υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την επιστροφή της χώρας στις αγορές εντός του 2014 ενώ παραδέχτηκε ότι «θα ληφθούν νέα μέτρα εφόσον απαιτηθεί».
Η έκθεση της τρόικας σημειώνει ότι η εφαρμογή του προγράμματος παρουσιάζει θετικά σημάδια αλλά δεν...
 αφήνει περιθώρια «χαλάρωσης» στην κυβέρνηση του Πέντρο Πάσος Κοέλιο. «Απαιτείται αυστηρή εφαρμογή αυτών των πολιτικών για να ανακτηθούν η ανταγωνιστικότητα προς το εξωτερικό και η εμπιστοσύνη για την εξυπηρέτηση του χρέους. Επίισης θα πρέπει να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στήριξη προς μια διατηρήσιμη ανάπτυξη» αναφέρει η έκθεση.
Παρά τον αέρα αισιοδοξίας που διαπνέει την κυβέρνηση η πραγματική κατάσταση της οικονομίας δεν στέλνει θετικά προμηνύματα. Μπορεί ο πορτογάλος πρωθυπουργός να δήλωσε προ ολίγων ημερών ότι η χώρα του δεν ακολουθήσει τον «ελληνικό δρόμο» όμως το 2012 η Πορτογαλία κινδυνεύει να βρεθεί σε βαθύτερη ύφεση από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% την επόμενη χρονιά ενώ η τελευταία αναθεώρηση για το τρέχον έτος προβλέπει οικονομική επιβράδυνση -1,9% του ΑΕΠ.
Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα στατιστικά για την απασχόληση. Η ανεργία αυξάνεται με σταθερό ρυθμό καθώς το γ΄ τρίμηνο του έτους έφτασε το 12,4% από το 10,9% που βρισκόταν δώδεκα μήνες πριν. Οι προβλέψεις της ίδιας της κυβέρνησης δεν αποπνέουν αισιοδοξία καθώς εκτιμάται ότι η ανεργία θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο ξεπερνώντας το 13% την επόμενη χρονιά.
Ομως όλες αυτές οι εκτιμήσεις ενέχουν διπλό κίνδυνο (αυτο)διάψευσης. Πρώτον διότι και οι προηγούμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ύφεση έπεσαν έξω και αναθεωρήθηκαν τρεις φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Τα μέτρα εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών και αύξησης των εσόδων μέσω και της μείωσης μισθών και συντάξεων απειλούν να εκτροχιάσουν την οικονομία από το δρόμο της δημοσιονομικής «εξυγίανσης».
Ταυτόχρονα οι δημοσιευμένες προβλέψεις κυβέρνησης και τρόικας βασίζονται στην παραδοχή ότι το οικονομικό περιβάλλον θα αντιδράσει με τρόπο προβλέψιμο στα νέα μέτρα. Διότι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί τα πρώτα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση Κοέλιο (φέτος καταργούνται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο) ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κατ' εντολή των ελεγκτών της πορτογαλικής οικονομίας. Η Λισαβόνα μπορεί να απέχει χιλιομετρικά από την Αθήνα αλλά οι δύο οικονομίες βρίσκονται πλέον σε δρόμους παράλληλους.

3 σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Μωρή γριά δεξιά λούγκρα, κ. Τζων μας!!!

    Εσύ, γαμημένο γνήσιο τέκνο, της πιο καθυστερημένης κοινωνικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και ηθικά, μερίδας του ελληνικού πληθυσμού- ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

    Εσείς, γαμημένοι «νοικοκυραίοι της πούτσας» (σας είδαμε, που οδηγήσατε την Ελλάδα με την «νοικοκυροσύνη σας»), που το πρωί «εκκλησιάζεστε ευλαβικά»… και το βράδυ, όταν η «χριστιανή» γυναίκα σας, σας αρνείται το «κοκό», πάτε στη δουλειά σας στη «Βασιλική Χωροφυλακή» και σαπίζετε στο ξύλο τον οποιονδήποτε άνθρωπο, που δεν μοιράζεται τα γαμημένα σας «πιστεύω»…

    Γαμώ τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, Σπανό, τον Κραββαρίτη και τον Καραπαναγιώτη σας!!!

    Γαμώ τη Χούντα και το Βασιλιά σας, Καθυστερημένοι Υπάνθρωποι…

    Ο τόπος, πρέπει να απαλλαχτεί από την επιζήμια και ανούσια παρουσία και ύπαρξη σας…

    Εσείς, είστε σαν τα μικρόβια… πρέπει να εξολοθρεύονται εν τη γεννέσει τους!!!

    Κατάλαβες, κ. Τζων μας,
    Ακροδεξιά, φασίστρια πουστόγρια αδερφή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση