GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αφήστε το Πολυτεχνείο στη θέση του»!...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου Εξομολογούμαι ότι αντιπαθώ τους εορτασμούς των ηρωποιημένων εξεγέρσεων, γενικώς. Με ενοχλεί η πολιτικοποίη...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Εξομολογούμαι ότι αντιπαθώ τους εορτασμούς των ηρωποιημένων εξεγέρσεων, γενικώς.
Με ενοχλεί η πολιτικοποίηση μέσω ηρωικών, συμβολικών αναπαραστάσεων, τις οποίες επιχειρεί να νοηματοδοτήσει ένα καθεστώς ή περισσότερα ανταγωνιστικά ή ψευδο-ανταγωνιστικά ηγεμονικά μοντέλα.
Ανατριχιάζω με την γνώση πώς ο πολιτικός ανταγωνισμός διασκεδάζει τις πραγματικές σχέσεις εξουσίας που τον ορίζουν στη συγκυρία, λαμβάνοντας χώρα πάνω σε ιστορικά μνημεία αντίστασης και αγώνα για χειραφέτηση.
Με προβληματίζει, διαχρονικά, η ιστορική μετατόπιση της εξέγερσης του πολυτεχνείου στη βάση ενός λόγου θυσίας, ηρωισμού και αυταπάρνησης, «για να ζούμε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι». Αφήστε το πολυτεχνείο στη θέση του! Τοποθετήστε....
 εκείνη την εξέγερση στο ιστορικοπολιτικό πλάισιο που ανήκει, και αφήστε τις ηθικοπλαστικές προβολές στο σήμερα! Το πολιτικό ζήτημα είναι η στρατηγική αυτών καθ’ εαυτών των προβολών και αναπαραστάσεων και όχι το μήνυμα που δήθεν προκύπτει αυτονόητα από το «μνημόσυνο» για την 38η επέτειο από την συγκεκριμένη εξέγερση.
Το μήνυμα είναι προϊόν της πολιτικής διάρθρωσης του λόγου: του τρόπου δηλαδή που το σημαίνον «πολυτεχνείο» μέσω μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, επικράτησης πολιτικών δυνάμεων, ή τάσης ηγεμονικής κυριαρχίας, μετατρέπεται σε σημαινόμενο, συναισθηματικά φορτισμένο. Τούτο, με τη σειρά του, καθορίζει τη μορφή της δράσης ή μη δράσης. Η στρατηγική του μηνύματος, με άλλα λόγια, είναι εκείνη που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνει πολιτικό μήνυμα στη συγκυρία, πάνω σε ένα στόχο και ένα πρόγραμμα που έντεχνα αποκρύπτονται από εκείνους που ανταγωνίζονται για την ηγεμονική σηματοδότηση αυτού του ιστορικού συμβάντος. Το «πολυτεχνείο» μετατρέπεται σε γεγονός αποκλειστικά μέσω αυτής της διαδικασίας σημασιοδότησης. Το μήνυμα που αρθρώνουν οι ηγεσίες, υποκρύπτει ή και διασκεδάζει το μήνυμα που πλάθεται μέσω της στρατηγικής που αποσκοπεί στην προσαρμογή της δράσης του αποδέκτη-πολίτη στις συγκυριακές, δικές τους μικροπολιτικές επιδιώξεις. Άρα, το μήνυμα για χειραφέτηση, προκαλείται από μια συγκεκριμένη στρατηγική χειραγώγησης και έτσι ακυρώνεται σε σημαντικό βαθμό η δημοκρατική και φιλελεύθερη δυναμική του.
Αυτή η στρατηγική, στην περίπτωσή μας συνδέεται με την θυματοποίηση του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο του μηνύματος της κυρίαρχης στρατηγικής που ακολουθείται και όχι του μηνύματος που αυτή η στρατηγική τείνει να αναπαραστήσει λεκτικά (με τη γενική έννοια, εικόνα, ομιλία κλπ). Το μήνυμα, δηλαδή, της κυρίαρχης γλώσσας της εξέγερσης του πολυτεχνείου μέσω της ιεροτελεστίας (εκδρομές στο μνημείο, προσκύνημα ηγεσιών, προσκλητήριο των νεκρών αδερφών μας, φορτισμένες συγκινισιακά ομιλίες, στεφάνια, τραγούδια, λουλούδια, βίντεο, φωτογραφίες, πορεία, συνθήματα με την οσμή σουβλακίων κλπ) που ακολουθείται, δομείται στη βάση της λαϊκής θυματοποίησης.
Τούτη η discourse της «θυματοποίησης του λαού», λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ηγεμονική έκφραση όσων επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους πολίτες, αρθρώνοντας παράλληλα μήνυμα χειραφέτησης! Θα πω την αλήθεια, καθώς αυτό θεωρώ ότι είναι το πολιτικό αντίδοτο στην ελληνική κρίση. Την στρατηγική αυτή ακολούθησαν κατά το παρελθόν όλα τα εθνικιστικά ή κομμουνιστικά μορφώματα και σήμερα περισσότερο ύπουλα και πρόστυχα μαζί με τους προηγούμενους οι νεοφιλελεύθεροι και οι δήθεν σοσιαλιστές του τετάρτου δρόμου της παγκοσμιοποίησης. Οι τελευταίοι έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που στην «θυματοποίηση», προσδίδουν χαρακτηριστικά σαδομαζοχιστικά. Διδάσκουν, ότι οι Έλληνες είμαστε θύματα της πρακτικής του ίδιου μας του εαυτού ή (σε παραλλαγή) θύματα των άλλων (κακών ευρωπαίων) και θύτες του εαυτού μας, μια και σύμφωνα με τον νεοφιλελεύθερο φονταμενταλισμό (: fundamentalism, από το λατινικό fundamentum: θεμέλιο) ο κυριότερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!
Έτσι όμως δεν κάνεις δημοκρατική πολιτική. Όποιος επιχειρεί να ικανοποιήσει πολιτικούς στόχους μέσω μιας στρατηγικής θυματοποίησης του ελληνικού λαού σε οποιαδήποτε μορφή, μοιάζει να μην ενδιαφέρεται για την παραγωγή γνώσης στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κουλτούρας, κατά την οποία απομυθοποιείται το πολιτικό φαινόμενο. Η σημασία της εξέγερσης του πολυτεχνείου πρέπει να προσδίδεται με ιστορικούς όρους και όχι αντίστροφα, όπως γίνεται στην πραγματικότητα σχεδόν από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Δεν είναι το σήμερα που δίνει με ένα γραμμικό τρόπο νόημα στο χθες, αλλά ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι είναι, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις αναλογίες.
Καμία σχέση δεν έχει η χούντα των συνταγματαρχών με την πραξικοπηματική αντίληψη του κοινοβουλευτισμού, που κυριαρχεί στην πολιτική πρακτική των σημερινών συντηρητικών δυνάμεων του τόπου. Πρόκειται για απολύτως διακριτές μορφές αντιδημοκρατικής έκφρασης της εξουσίας. Η στρατηγική της «θυματοποίησης» τις εξομοιώνει διαλεκτικά και καταστρέφει την πιθανότητα να επιδιωχθεί μια εντελώς διαφορετική πρακτική πολιτικού αγώνα από τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, στη συγκυρία της πολιτικοοικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.
Το «πολυτεχνείο» δεν νεκρανασταίνεται, λοιπόν, και μόνον το γενικό νόημα λαϊκής και «διανοητικής» αντίστασης που προκύπτει από την πολιτική αποκρυστάλλωση αυτής της συγκεκριμένης εξέγερσης θα είχε ίσως κάποια αξία στις μέρες μας. Δίχως λαϊκό αγώνα και δίχως πιονέρους αγωνιστές για τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι κρίσεις σαν και την σημερινή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη πιο απολυταρχικές δομές εξουσίας. Το «πολυτεχνείο» αν πάψει να αντιμετωπίζεται ως «Μνημείο Πεσόντων», αν πάψει να δομείται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής θυματοποίησης του λαού, τότε κάτι μπορεί να προσφέρει σήμερα στην επιχείρηση απομυθοποίησης της τεχνολογίας της τρόικας και των διαπλεκομένων δυνάμεων του ελληνικού καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Το «πολυτεχνείο», φίλοι, ως σύγχρονο μήνυμα πολιτικής πρακτικής, είναι χρήσιμο στους προοδευτικούς πολίτες στο βαθμό που «αποηρωποιηθεί». Στο κάτω-κάτω η ίδια η μεταπολίτευση ως πολιτική κουλτούρα και πολιτική πρακτική το «αποηρωποίησε».
Ζήτω το πολυτεχνείο της εξέγερσης των δημοκρατών, λοιπόν, ζήτω το πολυτεχνείο της τεχνολογίας που γνωρίζει την πολιτική της καταγωγή, ζήτω το πολυτεχνείο εκείνων που δεν το έχουν ανάγκη για να συστήνουν πολιτική ταυτότητα και για να αυτοσυστήνονται ως αγωνιστές.

22 σχόλια

  1. Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Διαμαντοπούλου μετά το επεισόδιο της Τρίτης.

    17:27 16/11/2011 - Πηγή: In.gr

    Την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από το Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές αριστερών παρατάξεων επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ να εισέλθουν στο χώρο του ιδρύματος.

    Η υπουργός τόνισε ότι δεν θα καταθέσει στεφάνι, λέγοντας ότι αυτό που έγινε «συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων».

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ απο την ΠΑΣΟΚΙΚΗ.

    - Λόγου της υπερβολικής αγάπης του λαού, στο πρόσωπό μου
    ΕΠΑΘΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ και κυρίως ΚΟΠΡΑΝΩΝ.
    Και δεν θέλω η ΤV - κατά λάθος- δείξει την ΧΕΣΜΕΝΗ ΚΥΛΟΤΑ ΤΟΥ.
    ή μήπως πέσει η ματωμένη
    ΣΕΡΒΙΕΤΑ μου
    στην μάπα του Σβορώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 13 Νοεμβρίου, 2011
    από Λακεδαίμων Αππελαίος
    Στην Ελλάδα την Ιστορία ξανά «γράφουν» τα Μέσα Αποβλακώσεως. Είτε από ραδιοφώνου είτε από των στηλών των εφημερίδων ή των τηλεοπτικών σταθμών η Ιστορία παραποιείται. Ούτως η μεγαλύτερη σύγχρονη «Εθνική» εορτή των Νεοελλήνων, ίσως περισσότερο και από την εορτή των ερωτευμένων του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η « γιορτή του Πολυτεχνείου».
    Με συγκινητική φιλοτιμία τα Μέσα Ενημερώσεως των Δημοσιογραφικών Απόψεων, αλλά και οι πολιτικοί μας όλων των αποχρώσεων, συντηρούν…….. τον μύθο, με εργώδη προσπάθεια που ξεκινά από τις αίθουσες των βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, ότι τα γεγονότα του πολυτεχνείου, έλεος, έφεραν την Δημοκρατία εν Αθήναις και όχι την δικτατορία του Ιωαννίδη. Συστηματικώς αποκρύπτοντας και φοβούμενοι να ομολογήσουν την αλήθεια, που καταρρίπτει τον πυρήνα του μύθου περί εκατόμβης νεκρών, όπως απεκαλύφθη από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις περί ανύπαρκτων φοιτητών- νεκρών στο χώρο του πολυτεχνείου και της δήθεν καταρρεύσεως του καθεστώτος των συνταγματαρχών, αν τούτο ήτο ποτέ δυνατόν, συνεπεία της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού στο πολυπαθές ίδρυμα, με εκφωνήτρια την πάλαι ποτέ κομουνίστρια και προσφάτως μεταταχθείσα σε σοσιαλίστρια, Δαμανάκη και σύνθημα «..Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο.Σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων..».
    Ηθελημένα αποσιωπούν ότι η χώρα είχε τότε πολιτική κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πολιτικό Σπύρο Μαρκεζίνη που θα οδηγούσε την χώρα σε εκλογές- απομάκρυνση των στρατιωτικών και ότι ουσιαστικώς η φοιτητική εξέγερση χρησιμοποιήθηκε, όπως εκ των υστέρων απεδείχθη, για την μεθοδευμένη πτώση του Παπαδόπουλου και ανώμαλη διακοπή του εγχειρήματος ομαλής επιστροφής στην Δειμο-κρατία. Έτσι το πολυτεχνείο στην πραγματικότητα, έγινε η γέφυρα της ανόδου της απρόσωπης χούντας του Ιωαννίδη. Ενώ η παλιννόστηση της δημοκρατίας, και η αποκατάσταση των πολιτικών οικογενειών Καραμανλή (Θείου) –Παπανδρέου (Πατρός),{δηλαδή σήμερα των κληρονόμων, ανιψιού και υιού αντιστοίχως} έγινε αναλώσει της Κύπρου, μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες από την λεγομένη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζει όμως να αναφέρουμε συγκεκριμένα γεγονότα και μαρτυρίες που δεν είναι δυνατόν να διαψευσθούν και δια τούτο αποκρύπτονται και αποσιωπώνται από τα Μέσα Ενημερώσεως των Δημοσιογραφικών απόψεων αλλά και από τους δειλούς πολιτικούς που μας εκπροσωπούν.
    Ο πρύτανης λοιπόν του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα, Κ. Κονοφάγος σημειώνει στο «ημερολόγιο» του, που δεν προωρίζετο για την δημοσιότητα, ότι « το ΕΜΠ, χάρις εις τον στρατόν εξεκενώθη αναιμάκτως» Επίσης με την υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανης κατέθεσε ως μάρτυς στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου¨» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
    Ο Ευάγγελος Αβέρωφ Υπουργός Εθνικής Αμύνης, δηλώνει στο περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, την 10 Μαΐου 1979.
    «..Το πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαρραλέα δημοκρατική εκδήλωση της Νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατά την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε από το ΚΚΕ και τα συνθήματα από συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού πολυτεχνείο όχι μόνο δε έριξε την Δικτατορία αλλά τη δυνάμωσε. Γιατί αυτό ήταν το έναυσμα που ώθησε πολλούς νέους αξιωματικούς λίγο πολύ απογοητευμένους από την δικτατορία, να συσπειρωθούν γύρω από τον Ιωαννίδη που ετοίμαζε συνομωσία αλλά δεν μπορούσε να την κάνη πράξη. Και έτσι επιβλήθηκε μια χειρότερη δικτατορία..
    Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα. Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω οι είναι αλήθεια. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας λόγο ανύπαρκτων « πολυαρίθμων νεκρών» να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…¨»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξ ίσου αποκαλυπτικός ο αείμνηστος Κ. Τσάτσος (Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) στο βιβλίο του « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» καταμαρτυρεί με μοναδική ειλικρίνεια και θάρρος:
    «..Όταν έγινε το πολυτεχνείο, ούτε πήγα επί τόπου, ούτε συγκινήθηκα.Απο την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλόνιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής , υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον.
    Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνέργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθηκαν έξω και μακριά , διότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς. Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πού ακόμη, αν δεν την έριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της απόπειρας κατά του Μακαρίου…»
    Είναι δε γνωστόν, πλην όμως παντελώς αποσιωπούμενο, ότι, μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ. Α. Μαγκάκη, να απονείμει « τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «εσφάγησαν», ουδείς διεκδικών ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν που παρέμεινε αζήτητη .Ενώ στην μαρμάρινη πλάκα ( την όποιαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης (αλλά κενής και ασώματης) κεφάλας γνωστού αριστεροκαθηγητού, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβησμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944».Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μάλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!! .
    Βεβαίως και δυστυχώς υπάρχουν νεκροί των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973.Ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 23 και 12. Όμως όλοι σκοτώθηκαν έξω και μακριά από το πολυτεχνείο, όπως διαπιστώθη και επιβεβαιώθη από το υπ’ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ’ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Το ίδιο επιβεβαιώθη μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία από τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξεως Γ. Σκουλαρίκι, ο οποίος επανέφερε με τις «περγαμηνές» του αντιστασιακού, τον αστυνομικό διευθυντή Γ, Σαμπάνη, για να καταλήξει εκ νέου, ότι κατά το τριήμερο των γεγονότων του Πολυτεχνείου έχασαν την ζωή τους εκτός Πολυτεχνείου 12 συνολικώς Έλληνες.
    Παρά ταύτα κατ’ έτος εν είδη ομαδικής παρακρούσεως και ανιάτου ψυχιατρικής νόσου εκόντος άκοντες συνεορτάζομεν την « Γιορτή του Πολυτεχνείου» δηλαδή το απόλυτο κενό, όσον αφορά στο επιτευχθέν αποτέλεσμα..
    Καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε έχει καταδειχτεί, ότι ούτε θύματα- αγωνιστών είχαμε στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουμε, ουδέ την Δημοκρατία απεκατέστησε η φοιτητική εξέγερση.. Αντιθέτως διεκόπη η προσπάθεια μιας μεταβατικής πολιτικης κυβερνήσεως, ενώ η πολυθρύλητος Δημοκρατία απεκατεστάθη την 24ην Ιουλίου 1974, μετά από οκτώ μήνες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με αγύριστο ενέχυρο, την απεμπόλησιν τμήματος της Κύπρου .
    Ιάσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι ακριβως εγινε!!
    κανενας νεκρος στο πολυτεχνειο απο το 1955 εως σημερα!!!
    επιτελους, φτανει πια η γελοιοτητα με τους νεκρους του πολυτεχνειου!!!!
    καμια μανα ποτε δεν εκλαψε, καμια μανα ποτε δεν πηρε συνταξη οπως επιμονα καλουσε ο καραμανλης, καμια μανα ποτε δεν....βγηκε να κλαψει στο....μεγκα!!!!
    φτανει πια με το παραμυθι αυτο!!!!
    δεν το πιστευουν πια ουτε καν οι ιδιοι που το λενε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι αλλαξε το πολυτεχνειο θεση;
    το πρωι παντως που περασα ητανε εκει!
    βρε τι μαθαινει κανεις στα μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιμη και δοξα στους...αγωνιστες του πολυτεχνειου που εφεραν τον Ιωαννιδη, τη Μυριαμ Σαγιαν (κατα κοσμον Μαρια Δαμανακη) τον κολονακιωτη Πετρο Κουναλακη, το....λεβεντοπαιδο Μιμη Ανδρουλακη, το σοσια-ληστη Στεφανο Τζουμακα, τον....εντιμοτατο Νικο Μπιστη, τον φτωχο....αγωνιστη Κωστα Λαλιωτη και τον....αυτοεξοριστο εις το Παριση Θεοδωρο Παγκαλο!!!!
    Και τοσα αλλα ....καλοπαιδα πολιτικους και "δημοσιογραφους" ζαμπλουτους σημερα
    Α...μην ξεχασω και τον μεγα αγωνιστη Μακη Τριανταευρωπουλο...

    Ρε τι σκεφτονται οι Αμερικανοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - Είμασταν μαζί με την Ηλένια μέσα στο Πολυτεχνείο. Μετά την εισβολή, βγήκαμε δίπλα - δίπλα από την έξοδο της Στουρνάρα. Ένας οπλισμένος τη σημάδεψε εν ψυχρώ και οι σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ακούμπησε πάνω μου βγάζοντας αίμα από το στόμα και έπειτα έπεσε. Με συλλάβανε και στην Ασφάλεια μου πήραν το πουλόβερ μου που ήταν κόκκινο από το αίμα της. Δεν τους μίλησα καθόλου για την Ηλένια, για να την προφυλάξω, αν ζούσε...

    Όταν με άφησαν, το Φλεβάρη του '74, πήγα στο Χαλάνδρι όπου έμενε με την οικογένεια της. Μα οι γονείς της με το μικρότερο αδελφό της είχαν εξαφανιστεί και στο σπίτι έμεναν άγνωστοι. Όσο κι αν ρώτησα δεν ήξεραν τίποτα. Ούτε κι από το σχολείο της, το Κολέγγιο Αγ. Παρασκευής, έβγαλα άκρη.

    Ίσως οι γονείς της φοβήθηκαν για το δεύτερο παιδί τους κι εξαφανίστηκαν.

    Όλα αυτά δεν τα κατέθεσα στον κ. Τσεβά, γιατί φοβόμουν.

    Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε όλες αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν από τα γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: «Τι απόγινε;».

    Το όνομα μου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!!!!!!!

    Πέντε ολόκληρες ώρες κατέθετε στον ανακριτή Τσεβά ο «δημοσιογράφος και Σαμαρείτης του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών» Γρηγόρης Παπαδάτος κι αφού εξήντλησε τα παραμύθια του - κόντεψε να βγάλη τους μισούς Αθηναίους σκοτωμένους «μπροστά στα μάτια του» - είπε πως στο Νεκροταφείο Ζωγράφου έχουν θάψει τις χιλιάδες των νεκρών και έβαλε τον τότε Δήμαρχο Μπέη να σκάβη για να τους βρη. Ο ίδιος ο Παπαδάτος ήταν από εκείνους τους τρεις που έκαναν την μήνυση για το «Πολυτεχνείο». ('Αλλος μηνυτής ήταν ο γραφικός Κυρ. Σπυριούνης που έφτασε να γίνη και βουλευτής).

    Για ένα μικρό διάστημα, χάθηκαν τα ίχνη του και στη συνέχεια βρέθηκε Μοναχός στο Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, κατόπιν, δε, επισκέφθηκε (με μια φίλη του Αεροσυνοδό) τον τότε Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνό, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα (Δ' Κατηγορίας) και τον τοποθέτησε στην Αγ. Παρασκευή Λαμίας, αναγνωρίζοντας του και δέκα χρόνια υπηρεσίας (αυτά, προφανώς, που είχε ως «Δημοσιογράφος και ως Σαμαρείτης»).

    Από τη Λαμία γλύστρησε στο διαλυμένο τότε (και ακόμα να συνέλθη) Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και διορίστηκε εφημέριος στο Σουέζ, απ' όπου ήρθε στην Ελλάδα - με το όνομα Ιάκωβος - για να παραοτή στον γάμο ηθοποιού που φιλοξενήθηκε γυμνή στο «Πλαίη Μπόυ», έδωσε, δε, («την τελευταία στιγμή») ένα κομμάτι μαύρο μετάξι από το ράσο του, για να το κάνη «φουλάρι» ο γαμπρός!

    Στη συνέχεια πήγε στο Γιοχάνεσμπουργκ, για να τον δούμε σε λίγο να φιγουράρη - πάλι εδώ, στην Ελλάδα - ασπροντυμένος, με τον υπουργό Γιωργάκη Παπανδρέου, σε φωτογραφία κάτω από την οποία γραφόταν πως είναι «Πρωθιερέας της Ελληνικής Εκκλησίας της Ν. Αφρικής», από την οποία έφυγε (και ξαναγύρισε στο Σουέζ), απ' όπου, τελικά, διώχτηκε «κλωτσηδόν» ύστερα από τα τόσα και τόσα που έκανε.

    Τώρα, κάποιοι λένε πως αυτοκτόνησε, άλλοι πως είναι φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της «δολοφονημένης» Ηλένιας - στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι - ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «ΜΠΡΕΚ» και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου «Βογκ» (το σκίτσο της διαφημίσεως - είναι «παστέλ» - το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νικόλας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).

    Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο - από το όνομα του φαίνεται «γέννησε» την Ηλένια - ο οποίος καταδικάστηκε (άρον - άρον, στις 18 / 2 / 75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών.

    Πάντως, μπορεί να καταδικάστηκε και όλοι οι κουλτουριαραίοι να έριξαν σ' αυτόν όλες τις κατάρες «του απάνω κόσμου», αλλά εκείνος είχε «κερδίσει»: Το όνομα της Ηλένιας εκφωνήθηκε πρώτο στον πίνακα των νεκρών και σε αυτήν κατατέθηκαν τα περισσότερα στεφάνια, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της Ιωάννας Τσάτσου - συζύγου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας - η οποία μάλιστα, γονάτισε μπροστά στο σκίτσο και δάκρυσε. Ο πανίσχυρος, δε, τότε Καραμανλής, ζήτησε φωτογραφία του σκίτσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1)Ο Δημήτρης Μπέης (Μεταπολιτευτικός Δήμαρχος Ζωγράφου και στη συνέχεια Αθηναίων) μιλούσε για... ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ τάφους χιλιαδων!!! φοιτητών που σκότωσε και έθαψε η χούντα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Όσο κι αν κατέσκαψε το νεκροταφείο, ακόμη τους ψάχνουν...

    2)Μετά τη Μεταπολίτευση προσκλήθηκαν οι γονείς των "νεκρών" στο Πολυτεχνείο φοιτητών για να τους δοθούν τιμητικές συντάξεις. Κι αυτούς ακόμη τους περιμένουν...

    3)34 χρόνια μετά ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναμνηστική στήλη, ένα μνημείο των πεσόντων ΕΝΤΟΣ του Πολυτεχνείου. Κι αυτή που υπάρχει και που συνήθως μοστράρεται από τους αναρχοάπλυτους είναι για τους φοιτητές που έδωσαν τη ζωή τους ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ!!!!...

    4)Η γνωστή σε όλους ΚΕΦΑΛΑ που "κοσμεί" την αυλή του Πολυτεχνείου και διαδίδεται ότι απεικονίζει τον ανώνυμο νεκρό φοιτητή (γι' αυτό και πνίγεται στα στεφάνια κάθε χρόνο), ανήκει στον... καθηγητή Σβορώνο!!! Η συνεισφορά του στον αγώνα; Η... Μερσεντές του,που πάτησε το τανκ,όταν έριξε την πύλη,και την οποία οι φοιτητές είχαν βάλει από πίσω για να τη φράξουν...

    ----------------------------------
    Σε μια εποχή παγκόσμιας εξαπάτησης, η μαρτυρία της αλήθειας είναι ενέργεια επαναστατική (George Orwell)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά τη μεταπολίτευση ξεσπάει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων για τους υποτιθέμενους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

    59 νεκροί το ένα «ίδρυμα»!

    75 νεκροί ο άλλος «φορέας»!

    154 νεκροί (ΝΑΙ τόσους βρήκανε) μια άλλη εφημερίδα!

    Ανάμεσα στις σοβαροφανείς «πηγές» ξεχωρίζουμε την εφημερίδα «Έθνος» την «Ένωση Δημοκρατικών Μητέρων» τον γραφικό πρόεδρο ενός κόμματος - σφραγίδα, τον θρυλικό ΜΠΑΜΠΗ Κωνσταντόπουλο (Έδινε συνεντεύξεις λέγοντας ότι μιλάει με εξωγήινους) και άλλους φορείς γραφικούς και μη.

    Η πολιτεία, λογικό ήταν, επηρεάστηκε από αυτό το κυνήγι μαγισσών.

    Θα αναφέρω τον πιο γραφικό από όλους, κατά τη γνώμη μου, κατάλογο.

    Σε εφημερίδα των Αθηνών εμφανίζεται κατάλογος με 82 ονόματα ανθρώπων που πέθαναν στις 16 και 17 Νοεμβρίου. Τα λαγωνικά ψάχνουν και βρίσκουν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πραγματικά αλλά ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στα νοσοκομεία της Αθήνας.

    Κάποιος «δημοσιογράφος» δηλαδή, πήγε στο Ληξιαρχείο Αθηνών έδωσε «λαδάκι» στον υπάλληλο και αυτός του έδωσε λίστα με ονόματα πεθαμένων εκείνες τις μέρες. Ο «δημοσιογράφος» τους έβαλε σαν νεκρούς του Πολυτεχνείου.

    Εμβρόντητη η εφημερίδα μαθαίνει αργότερα ότι τα ονόματα των «ηρωικών νεκρών» που δημοσίευσε ήταν μια γριούλα 81 χρονών που πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ένας παππούς 75 χρονών που πέθανε από καρκίνο και άλλοι.

    Μπρος σε αυτό το κυνήγι μαγισσών η τότε κυβέρνηση της ΝΔ αναθέτει στον εισαγγελέα Τσεβά να βρει επί τέλους πόσοι πεθάνανε την ημέρα εκείνη. Ο Τσεβάς ψάχνει και βρίσκει ΜΟΝΟ 15 ονόματα.

    Προσθέτει όμως στο πόρισμα του και άλλους τρεις που πέθαναν αργότερα, ενώ αναφέρει και έμμεσες μαρτυρίες.

    Μετά το 1981 η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου θέλοντας να «αποκαταστήσει» την αλήθεια του Πολυτεχνείου δίνει εντολή στον Αστυνόμο Σαμπάνη (που είχε αποταχθεί από το καθεστώς Παπαδόπουλου και επανήλθε με τη μεταπολίτευση) να βρει τους νεκρούς - φαντάσματα ου Πολυτεχνείου. Το πόρισμα κυριολεκτικά καταπέλτης.

    Κανένας νεκρός μέσα στο πολυτεχνείο (όπως ομοίως και στο πόρισμα Τσεβά αναφέρεται) και μόνο δώδεκα γύρω από αυτό από αδέσποτες σφαίρες.

    ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΝ σύμφωνα με το πόρισμα Σαμπάνη και μέρος που σκοτώθηκαν.



    Και αν δεν πιστεύετε να και το πρωτότυπο.



    Το πόρισμα αυτό η ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση το κρύβει πανικόβλητη, για να διαρρεύσει όμως και να δημοσιευθεί στον τύπο της εποχής και να φθάσει τελικά σε εσάς.

    Το πόρισμα Σαμπάνη το θεωρώ πιο έγκυρο, γιατί συντάχθηκε το 1982, οπότε το κυνήγι των μαγισσών είχε μειωθεί και μπορούσαν να ζυγιστούν καταστάσεις πιο ψύχραιμα. Όμως αναφέρω τις διαφορές των δύο πορισμάτων για τους σκεπτόμενους (άρα όχι για τους αριστερούς) αναγνώστες.

    Σύμφωνα με το πόρισμα Τσεβά (που φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια της υστερίας των ανύπαρκτων νεκρών) αναφέρονται ακόμα οι

    1. Καραγιώργης Στυλιανός Ετών 18 εργάτης. Πυροβολήθηκε επί της οδού Πατησίων, μπροστά από τον κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ». Απεβίωσε στο ΚΑΤ την 30-11-73
    2. Κούμπος Ανδρέας Ετών 60 επί της οδού Καποδιστρίου
    3. Παντελάκης Κυριάκος ετών 45 δικηγόρος, επί της οδού Γλάδστωνος

    Ενώ στο ίδιο πόρισμα αναφέρονται και έμμεσοι νεκροί. Δηλαδή:

    1. Σταύρος Κοντομάρης δικηγόρος. Πέθανε από δακρυγόνα αέρια.
    2. Αικατερίνη Αργυροπούλου ετών 75. Από αδέσποτο βλήμα. Πέθανε τον Μάιο του 1974.
    3. Παπαϊωάνου Δημήτριος ετών 60. Από έμφραγμα μυοκαρδίου. Η γυναίκα του λέει ότι πέθανε ή από δακρυγόνα ή από σφαίρα αδέσποτου επειδή δεν την άφησαν να πλησιάσει το φέρετρο .

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι νεκροί του Πολυτεχνείου, μακριά από αριστερή προπαγάνδα, αριστερούς φανφαρονισμούς και αριστερούς αφελείς που εξακολουθούν να πιστεύουν ανύπαρκτες καταστάσεις χωρίς ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΝΚΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ Κ Α Ν Ε Ν Α ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΜΕ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 5 το απόγευμα.
    Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της πόλης να τιμήσει μαζικά, ταξικά, μαχητικά τη 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
    Η αγωνιστική, ηρωϊκή παρακαταθήκη

    του Πολυτεχνείου δείχνει ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και την ιστορία, μπορεί να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ.
    Σήμερα, που ο καπιταλισμός αποδεικνύει ότι το μόνο που μπορεί να «προσφέρει» στην ιστορία είναι ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, καταστολή…
    Σήμερα, που στη χώρα μας ετοιμάζεται να εξαπολυθεί μια ακόμα χειρότερη αντιλαϊκή λαίλαπα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υμνητών της χούντας, του ΛΑΟΣ, με κουμανταδόρο την Ευρωπαϊκή Ένωση…
    Μέσα από τον καθημερινό, ανυποχώρητο, συντονισμένο αγώνα ενάντια στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις μειώσεις μισθών – συντάξεων και τη φτώχεια, τη πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των άλλων κοινωνικών κατακτήσεων, τη καταστολή, την εξαθλίωση, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, να οργανωθεί από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα η λαϊκή συμμαχία – μέτωπο ανάσχεσης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαίκής Ένωσης και των κομμάτων τους.
    Με συνθήματα :
    ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
    ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΕΣ.
    ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα.
    ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5 το απόγευμα.
    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Γραμματεία Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ολοι στο πολυτεχνειο.....
    να παρουμε και τις πορσε μαζι μας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα προστατευσεται ΠΑΛΙ τη κ(υ)νοβουλιο εσεις του ΠΑΜΕ, που τοσο αγαπατε τελικα το συστημα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΦΑΣΤΙΣΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ; ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιο Πολυτεχνείο ζει;
    Σήμερα 255 βουλευτές εκτέλεσαν και τήν μνήμη του πολυτεχνείου.
    Θα μάθουμε ποτέ πόσο κόστισε ο πατριωτισμός τους;
    Τα ΝΑΙ κοστίζουν ιδιαίτερα ακριβά, όταν είναι "πατριωτικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οσο σοσιαληστικο ειναι το πασοκ αλλο τοσο ακροδεξιο ειναι το λαος....
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Μωρή γριά δεξιά λούγκρα, κ. Τζων μας!!!

    Εσύ, γαμημένο γνήσιο τέκνο, της πιο καθυστερημένης κοινωνικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και ηθικά, μερίδας του ελληνικού πληθυσμού- ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

    Εσείς, γαμημένοι «νοικοκυραίοι της πούτσας» (σας είδαμε, που οδηγήσατε την Ελλάδα με την «νοικοκυροσύνη σας»), που το πρωί «εκκλησιάζεστε ευλαβικά»… και το βράδυ, όταν η «χριστιανή» γυναίκα σας, σας αρνείται το «κοκό», πάτε στη δουλειά σας στη «Βασιλική Χωροφυλακή» και σαπίζετε στο ξύλο τον οποιονδήποτε άνθρωπο, που δεν μοιράζεται τα γαμημένα σας «πιστεύω»…

    Γαμώ τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, Σπανό, τον Κραββαρίτη και τον Καραπαναγιώτη σας!!!

    Γαμώ τη Χούντα και το Βασιλιά σας, Καθυστερημένοι Υπάνθρωποι…

    Ο τόπος, πρέπει να απαλλαχτεί από την επιζήμια και ανούσια παρουσία και ύπαρξη σας…

    Εσείς, είστε σαν τα μικρόβια… πρέπει να εξολοθρεύονται εν τη γεννέσει τους!!!

    Κατάλαβες, κ. Τζων μας,
    Ακροδεξιά, φασίστρια πουστόγρια αδερφή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση