GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

117 (πρώην και νυν) βουλευτές ζητούν ανα- δρομικά έως και 250 χιλ. ευρώ ο καθένας!...

Τα πρώτα «πακέτα» αγωγών που έχουν καταθέσει 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και διεκδικούν αναδρομικά (και...

Τα πρώτα «πακέτα» αγωγών που έχουν καταθέσει 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ήδη η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012. Παράλληλα, ανάλογος μικρός αριθμός αγωγών βουλευτών εκκρεμούν και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγωγών είναι «παγωμένες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να...
προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής. Για παράδειγμα: Ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες (τρία χρόνια και κάτι) διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Επιπλέον, όλοι σχεδόν διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο και χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.
Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους. Αναλυτικότερα, διπλές αγωγές έχουν καταθέσει οι Ι. Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκης και Σωτ. Στολίδης. Ωστόσο, παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.
Ήδη όμως έχουν εκδοθεί και τρεις αποφάσεις από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Δύο από αυτές τις αγωγές έγιναν μερικά δεκτές και μία τρίτη απορρίφθηκε, ενώ το δημόσιο άσκησε ήδη έφεση επί των δύο αυτών αγωγών που έγιναν μερικά δεκτές.Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών του που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).
Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005. Ακολουθώντας τον κανόνα της «πυραμίδας», μετά την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου, αυξήθηκαν ανάλογα και οι αποδοχές των υπολοίπων ιεραρχικά δικαστών.
Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου προς τα πίσω και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου και αφού προηγουμένως τις εξισώνουν πάντα με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ.
Να σημειωθεί ότι και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου του 2006 υπήρξαν και άλλες δικαστικές αποφάσεις (Συμβουλίου Επικρατείας) που χορηγήσαν αυξήσεις (αναπροσαρμογές) στις αποδοχές των δικαστών.Ακόμη, τονίζουν ότι η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.
Στις αγωγές τους επικαλούνται τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες.
Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει  ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος. Επίσης, έχει καταθέσει αγωγή και ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, για τον οποίο όμως δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ανήκει, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπήρξαν βουλευτές με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

15 σχόλια

  1. Λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζητω που καηκατε...
    Ευτυχως μενω εκτος Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ παρτιδα μου γλυκεια
    ποσο σ αγαπω πιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τρόικα τι κάνει.???? Ακούει ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ! Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ. . .

    GAP στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, με την κρίση να χτυπά την πηγή της ύφεσης!
    Οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ θα μείνουν απλήρωτοι, αφού το ταμείο είναι μείον, παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες εξασφάλισε από μεγάλη ιδιωτική τράπεζα δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ.

    Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι του ΓΑΠ να περιμένουν μόνο το δώρο Χριστουγέννων και όχι τον μισθό, όπως ανακοίνωσε ο διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

    Να θυμίσουμε ότι οι υπάλληλοι του κόμματος βιώνουν καθεστώτα ..Alter, αφού έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για καταβολή των μισθών των δύο προηγούμενων μηνών που παρέμειναν απλήρωτοι!

    Από το “λεφτά υπάρχουν” πήγαμε στο ..”περάστε στις 30 Φεβρουαρίου”!

    - Καλα να παθουν τα ζωα , απληρωτοι να μεινουν και να απολυθουν , τα δανεικα μας τελιωσανε χαραμοφαηδες του πασοκ.

    - Να δώσουν τον μισθό τους υπέρ
    πίστεως (σοσιαλισμός)
    και πατρίδος (ΠΑΣΟΚ)…

    No problem…

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    ΑΥΤΗ ΗΤΑΝΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ.
    ΟΥΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΙ ΚΟΛΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΜΕ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΠΑΣΟΚ Ή ΧΑΟΣ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑΣ ΑΡΧΙΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας είμαστε σοβαροί και ας πηγαίνουμε κάθε λίγο στην κάλπη σίγουροι ότι κάποιο κοκαλο θα γλυψουμε κι ας κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου έχοντας κάνει το καθήκον μας ω ελληναραδες προβατοποιημενοι και σε μπλε πράσινα κόκκινα μαντρια σταυλισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νεα

    Ποιοι απο το Γραφειο της Αννας Διαμαντοπουλου πληρωνονται και ποιοι απο το γραφειο της Ευης Χριστοφιλοπουλου και βαλανε διευθυντρια στο Πειραματικο Σχολειο του Πανεπιστημιου ΠΣΠΑ την Δανιλη Ελενη μια τρελη του Συριζα που γνωριζει και τον διευθυντη του Καραμανλη (παρτα μωρη Διαμαντοπουλου που την νομιζες δικια σου)

    που ουτε κανει το πρωι την προσευχη της δεν ξερει ουτε την νομοθεσια ουτε την τυφλα της και κυνηγαει ολους τους ψηφοφορους του Πασοκ και βριζει ολα τα παιδια και καθηγητες?

    Γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 117 πρώην βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διεκδικούν από το υπό κατάρρευση ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομικά.



    έχουν παιδιά.....να παντρέψουν..

    πασόκ χάριν:

    ΓΑΜΟΣ ΧΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ (ΑΚΗ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ... ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ Πασοκ ΜΕ 1000 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ...!!!

    «ΦΑΤΕ-ΦΑΤΕ», ΩΡΕ… ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ: Ο ΑΚΗΣ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ… ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ...!!!

    Γάμος χλιδής και δεξίωση χλιδάτη στο Πεντελικό με 1000 καλεσμένος για την κόρη του ταμία του Πασοκ και Διοικητή του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλου.

    Τι και αν ο κόσμος πένεται, τι και αν μαζεύει από τα σκουπίδια για φαγητό, τι ακόμη και αν οι υπάλληλοι των γραφείων του Πασοκ δεν πληρώνονται, οι «λιγούρηδες» και «Βλαχοδήμαρχοι» της εξουσίας θα απολαύσουν τα αγαθά της… !!!

    Εκεί όλος ο… «καλός κόσμος»…
    Παρόντες και οι δύο Αντ/δροι της Κυβέρνησης Βενιζέλος—Πάγκαλος.
    Ε, τώρα «πρώτο» φαϊ και τζάμπα σιγά μη το άφηναν…!!!

    Βέβαια στο Πεντελικό το ελάχιστο κατ’άτομο είναι 100 ευρώ.
    Ο ταμίας για την κόρη του και τους υψηλούς του καλεσμένους, δεν θα πήραν ασφαλώς το… «ελάχιστον»…!!!

    Δηλ. μόνο η δεξίωση θα ξεπέρασε κατά πολύ τα 100.000 ευρώ...
    Σιγά το ποσό για ένα… ταμία του Πασοκ…

    Εδώ ο Άκης ξόδεψε πολλαπλάσια ως ταμίας των... εξοπλισμών...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΠΙΟ ξεφτιλας ο Γιαννης Καψης.Θεματοφυκας ταχαμου της πασοκικης καθαροτητας,τουρκοφαγος,βολεψακιας εαυτου και των απιθανων τεκνων του Παντελη και Μανωλη,εφευρετης της αθλιοτητας του "ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ",ζηταει αναισχυντα και κυριως στη ζουλα εκατοσταριες χιλιαδες Ευρω.Και μολις γινεται θεμα σπευδει το απιστευτο αυτο και υποκριτικο πετσι να δηλωσει οτι ......τα διαθετει λεει για τη καλυψη του ...ΧΡΕΟΥΣ.ΝΑΙ ετσι αδιστακτα .ΜΗ ΧΕΣΟΥΜΕ κ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗ που μας λες και καταμουτρα βλακες.Βγαλε τουλαχιστον το σκασμο και ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. που ουτε κανει το πρωι την προσευχη της

    >Γιατί να την κάνει ρε μόρτη; Θεοκρατία έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οχι μονο να μην τους δοθεί φράγγο αλλά,

    να τους μειωθεί η σύνταξη κατα 75% και

    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ

    ΚΑΡΑΜΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12.23 AMΝΗΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ
    ΚΑΙ ΚΕΝΟ ΜΝΗΜΗΣ

    2,5 ΧΡΟΝΩΝ

    ΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ
    Μ Α Λ Α Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση