GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαρόζο: Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της...

Σε νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προχώρησε, με σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος τη...

Σε νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προχώρησε, με σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, o πρόεδρος της Κομισιόν, επεσήμανε ότι αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, "θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο μιας Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα". Να εφαρμόσει τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί ζητά από την Ελλάδα και η...
επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο κ. Μπαρόζο στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ερωτήθηκε αν θα μπορούσε σκεφθεί τη ζώνη του ευρώ χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της. Ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε δεν θα μπορούμε να το διανοηθούμε. Εάν όχι, θα πρέπει να το σκεφτούμε, σημείωσε. Πρόσθεσε πάντως ότι το να χάνει η Ευρωζώνη ένα από τα κράτη- μέλη της θα ήταν το χειρότερο σήμα για τις αγορές.
Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους, θέμα που, όπως είπε, μαζί με την απλοποίηση των διαδικασιών με τις οποίες μία χώρα θα μπορεί να λάβει βοήθεια από τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (ESM), θα είναι τα κυριότερα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας. Μία ενισχυμένη πλειοψηφία, παρά όλα τα κράτη-μέλη, θα πρέπει να αποφασίζει αν μία χώρα θα πρέπει να λάβει βοήθεια από τον ESM, σημείωσε.
Αξιοσημείωτη είναι η «στροφή» του προέδρου της Κομισιόν στο θέμα της έκδοσης κοινών ευρωομολόγων, κάτι που απέκλεισαν κατηγορηματικά την Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
«Το κοινό κρατικό χρέος απαιτεί ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο ολοκλήρωσης και πειθαρχίας εντός της Ευρωζώνης, την οποία δεν έχουμε φτάσει προς το παρόν», σημειώνει. Επίσης, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατό για να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ενώ εκτίμησε ότι οι αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα, καλωσορίζοντας τις γαλλογερμανικές προτάσεις.
«Τέσσερις με πέντε μήνες είναι ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα κατά τη γνώμη μου, εξαρτάται από τον τύπο των αλλαγών στη Συνθήκη», σημείωσε.
Λαγκάρντ: Σε δύσκολη φάση το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής
Το ελληνικό πρόγραμμα διέρχεται μια «δύσκολη φάση», με τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν με αργό ρυθμό και την ανάπτυξη να παραμένει αδύναμη, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα, λίγη ώρα αφότου το Ταμείο έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.
Η κ. Λαγκάρντ κάλεσε τη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρεία εντολή που διαθέτει προκειμένου να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

8 σχόλια

  1. αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, "θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο μιας Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα
    ==
    Στ αρχιδια μας. Οξω ρε πουστηδες απο την παραγκα..

    Ενα Παπαδοπουλο γαμωτο μου..
    Να συλλαβει και να εκτελεσει ΑΜΕΣΩΣ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια και να σας στειλει πεσκεσι τα βρωμερα κουφαρια τους..

    Με την υποσημειωση:
    "Καντε τακτοποιηση DNA και δημευτε τους/κατασχεστε τους, ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμους που εχουν σε τραπεζες-off-shore κλπ εταιρειες..
    Ολα τα σπιτια τους !!! (βλεπουν δεν βλεπουν την Ακροπολη!!!)
    ΟΛΗ την ακινητη περιουσια τους!!
    (εκτος αν αποδειξουν οτι την απεκτησαν απο τον .."μισθο τους"!!)

    Να παρετε και τα λεφτα σας τοκογλυφοι/λωποδυτες..

    Εμεις η Ελλαδα ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ουτε σεντς ,καθαρματα..

    Συσνδιαλαγηκατε με τα καθαρματα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια και μας "φεσωσατε" κανονικα μπασταρδοι!!!

    Λαδωνοντας αυτα τα σιχαμενα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια....

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΣΤΙΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟ, ΗΤΑΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ "ΑΓΟΡΩΝ", ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ (Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΤΗ "ΕΥΜΑΡΙΑ" ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΡΑΓΚΑΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.........ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο χαίρομαι αυτή τήν στιγμή, πού βλέπω στήν TV αυτόν τόν Παπαδάκη, νά παραδέχεται ασμένως, μόνος του, ότι είναι πανηλίθιος !
    ΔΕΝ καταλάβαινε, λέει, τόσα χρόνια, ότι οι κουτοπόνηροι "Έλληνες", τρώγανε μέ δέκα μασέλες τά δανεικά κι' αγύριστα από τήν ΒλακοΜέρκελ, άν καί :

    -Κάθε χρόνο τά τσαμπουνάγανε όόόόόλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες τής τράπεζας Ελλάδος,
    - καί, στήν συζήτηση, οι περισσότεροι συνομιλητές του παραδέχονται ότι τό γνώριζαν πεντακάθαρα .....

    Αλλά, βεβαίως, ο Παπαδάκης ΔΕΝ είναι τόόόόσο βλάκας, όσο ο ίδιος ισχυρίζεται.
    Πούστης είναι (μέ τήν κοινωνιολογική, μόνον, εξηγούμαι, έννοια τού όρου).

    Καί όσον αφορά τόν Νεάντερταλ, πού νοσταλγεί τόν Παπαδόπουλο, εγώ συμφωνώ μαζί του !
    Μεταξύ μας όμως, διαφώνησε ο Ιωαννίδης, ο οποίος θεώρησε τόν Παπαδόπουλο Προδότη καί άχρηστο, καί έβαλε τά (τότε) μαλακιστήρια μέσα στό Πολυτεχνείο, νά τόν ανατρέψουν !
    Χωνέψτε το, ρέ ψώνια :
    Οι σκατόγυφτοι "Έλληνες", ούτε μιά Χούντα τής προκοπής δέν είναι ικανοί νά κάνουν. Διαφωνούν αμέσως καί θέλουν μίαν άλλη, γιά νά τήν ανατρέψουν κι' αυτήν μέ τήν σειρά της.......! Καθαροί Γύφτοι (96 %).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7 Δεκ 2011 9:49:00 π.μ.

    Καθαροί Γύφτοι (96 %).

    =
    Και το τραγικο ειναι οτι θα γαμησαν και την πουτανα την μαννα σου και σε βγαλανε και σενα γυφτο!!
    Δεν μπορει να γαμηθηκε (η πουτανα η μαννα σου ) με γυφτο και συ να βγηκες .."αρειος"!!!

    Και καλα γυφτος ,ξε-γυφτος δεν τρεχει και τιποτα . Αρκει να μην το ξερεις.
    Αλλα αν το ξερεις ειναι παραδοξο (το λιγωτερο) να βριζεις την φυλη σου καθαρμα ..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ 9.49 ΑΤΙΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΑΣΕ. Η ΒΛΑΚΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΤΑΝ ΕΒΕΡΕΣΤ, ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΛΑ.Ο.Σ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΓΛΥΦΤΟΜΑΝΟΥΣ, ΥΠΟΤΕΛΟΥΣ, ΨΕΥΤΟΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΔ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ 9.49 \

    Δεκ 2011 11:48:00 π.μ.
    ==

    Κατι μου λεει οτι εισαστε .."παρτουζιαρηζες" δηλαδη τρεις ..
    οι εξης δυο:
    Εσυ ...ρε γυφτο που ντρεπεσαι για την καταγωγη σου..
    Πιασε την πουτανα την μαννα σου που γαμηθηκε με Ελληνα και σε γεννησε γυφτο,γυφτο ε! γυφτοοοοο

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πληρώνουμε ΚΑΙ με 180.000 ευρώ
    και τον Αθεμπίγιο ...που δούλευε δωρεάν !

    Σιγά μην τον άφηναν απλήρωτο τον άνθρωπο. Μπορεί εμάς τους ιθαγενείς να μας έλεγαν ότι ο Αθεμπίγιο θα κάνει δωρεάν την πρόταση για το Ελληνικό – θυμάστε που ο Παπανδρέου τον περιέφερε ως να είναι ο προσωπικός του διαφημιστής; – αλλά τελικά πληρώθηκε και μάλιστα αδρά.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παραδέχθηκε σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ότι «πληρώθηκε 180.000 ευρώ, είναι ένα εξαιρετικά εύλογο ποσό για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο.
    Έχει εξοφληθεί εξόσον γνωρίζω»!!!

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ισχυριζόταν πως ο Αθεμπίγιο «θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού», όμως αποκαλύπτεται ότι και προσωπικά αμείφθηκε και η εταιρεία του έχει πάρει δουλειά! Διότι εκτός από τα 180.00 ευρώ που πήρε ως προσωπική αμοιβή, η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS).
    Όπου ο Αθεμπίγιο είναι ένας από τους ιδιοκτήτες (ο ίδιος έχει πειότι είναι εργαζόμενος…),
    είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
    των 50 δις ευρώ!



    Τελικά είμαστε ΜΑΚΑΚΕΣ..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τζων
    Eισαι ένα απλό αγάμητο φασιστόσκυλο. Στήσε γρήγορα κώλο να παρηγορηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση