GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση της τιμής των τσιγάρων για μείωση των καπνιστών...

Την αύξηση της τιμής των τσιγάρων , ως μέσο για να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχ...

Την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ως μέσο για να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.
Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι μία αύξηση της τάξης των 2 ευρώ στην τιμή του πακέτου, θα είχε ως αποτέλεσμα 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους, που θα ξεκινούσαν το κάπνισμα, και 235.000 αποφευχθέντες πρόωρους θανάτους σχετιζόμενους με...
το κάπνισμα σε βάθος χρόνου.
Επίσης, 440 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα, τα οποία θα αυξάνονταν σε 1,1 δισ ευρώ, αν καταπολεμάτο το λαθρεμπόριο στα προϊόντα καπνού.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, κατά το χρονικό διάστημα 2009 - 2011 καταγράφηκε μείωση του ποσοστού των συστηματικών καπνιστών κατά 4,1 %, και κατά 15% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων, με την ημερήσια κατανάλωση να έχει συρρικνωθεί σημαντικά από κάθε καπνιστή. Αυξήθηκε ακόμη έως και κατά 50% η προσέλευση καπνιστών στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος.
Ειδικοί, με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», υποστήριξαν ότι οι Έλληνες, σε ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρώπης, επιζητούν τη λήψη και εφαρμογή σωστών μέτρων για τη μείωση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Επέρριψαν, παράλληλα, ευθύνες στην πολιτεία για τη μη καθολική εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων, λέγοντας ότι οι μηχανισμοί ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας δεν έχουν ακόμη πλήρως αναπτυχθεί.

7 σχόλια

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ.
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επίσης εαν τριπλασιάσουν την τιμή της βενζίνης τα αυτοκίνητα θα μειωθούν κατά 50% οπότε 5μύρια αθηναίοι θα γλυτώσουν τον καρκίνο στα πνευμόνια τους.
    Επίσης μπορούν να χρωματίζουν τα καυσαέρια ώστε να βλέπουμε που πηγαίνουν και πως τα αναπνέουμε.
    Τέλος μπορούν να αυξήσουν την τιμή του κρέατος κατά 10 ευρώ το κιλό ώστα να μειωθούν οι καρδιοπάθειες.
    Η κοινωνική υποκρισία της δύσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
    Κενένα κράτος δεν έχει δικαίωμα να "προστατεύει" δια της βίας τους ελέυθερους πολίτες του.
    Εχω το δικαίωμα να καπνίζω και να πίνω αρκεί να μην ένοχλώ τον συνάθρωπο. Τόσο απλά . Ολα ταλλα είναι εκ του πονηρού και έχουν στόχο τον υποταγή του ανθρώπου και των διακαιωματων του κάτω από το κράτος του όργουελ που δυστυχώς το περιμέναμε από την ανατολή αλλά μας ήρθε βίαια από την δύση.
    Αυτά από ένα μην καπνιστή που σπάνια συνάντησε καπνιστές που τον σέβονταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:21 Είσαι απόλυτα σωστός. Επίσης μπορεί να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε όσους μου τη δίνει η φάτσα τους! Στα σοβαρά ο γιατρός Π. Μπεχράκης είναι από εκείνους που, όταν προ τριετίας προέκυψε η γνωστή τάχα θανατηφόρος γρίππη και ο Αβραμόπουλος "αγόρασε" 8.000.000 εμβόλια,έλεγε για το πόσο πολύ κινδυνεύουμε όταν θα γίνει επιδημία, όπως τις ίδιες ακριβώς παπάρες έλεγε και άλλη μία γιατρός ονόματι Γιαμαρέλλου από το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και μας προέτρεπαν να τρέξουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Κανένας δεν έχει μάθει πόσοι πήγαν άκλαφτοι με το εμβόλιο που έκαναν το οποίο δεν ήταν κλινικά δοκιμασμένο. Ουδείς εξ αυτών των μεγαλογιατρών βγήκε ποτέ στη συνέχεια να ζητήσει συγγνώμη για τα ψεύδη και τις ανακρίβειες που έλεγε τότε... Για αυτούς μιλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ (ΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ), ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ (ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΦΑΡΜΑΚΑ), ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ +2 ΕΥΡΩ, ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε για ΚΑΛΟ σας ειναι
    αντι να καπνιζετε
    ΦΑΤΕ τα

    τοσο απλο



    φατε φατε φατε
    αυτο θα πει ζωη
    φαϊ και παλι φαϊ
    καθυστερημενοι ειστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να μην είμαι καπνιστής, όμως αυτό δεν με εμποδίζει στο να συμπεραίνω ότι με δυο σφαίρες θα γλιτώσουμε από τον φασισμό.
    Ε, μα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση