GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μodus vivendi για εκλογές το αργότερο ως τον Απρίλιο...

Από το http://attikipress.gr/ -Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες. Ποιες αποκλείονται και γιατί -Οι φόβοι για διαλυτικά φαινόμενα στην κυ...

Από το http://attikipress.gr/

-Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες. Ποιες αποκλείονται και γιατί
-Οι φόβοι για διαλυτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση
-Προσπάθεια του Λ. Παπαδήμου να βάλει φρένο στους «άτακτους»
-Οι νεότερες σκέψεις στο επιτελείο Παπανδρέου και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τη Ν.Δ. και η «κόκκινη γραμμή» Σαμαρά


Η ιστορική φράση, που είχε χρησιμοποιήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «έξω πάμε καλά…» θα μπορούσε κάλλιστα να έχει επαναληφθεί αυτές τις ημέρες από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες απέδωσαν θετικά αποτελέσματα, συνέβαλαν...
 στη λύση του προβλήματος με τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών, οδήγησαν στο ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης και δρομολόγησαν τη διαδικασία επανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας. To ερώτημα όμως είναι πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο εσωτερικό σκηνικό και ποιες προοπτικές έχει η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ήδη ο πρώτος μήνας ζωής αυτού του κυβερνητικού σχήματος έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το πώς το χαρακτήρισαν καθένα από τα κόμματα. Από πολύ νωρίς όμως άρχισαν να παρατηρούνται δυσλειτουργίες και εύθραυστες ισορροπίες σε διάφορα επίπεδα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να επηρεάζεται ακόμη περισσότερο ο προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία όλων των πτερύγων για τον χρόνο που πρέπει να στηθούν οι κάλπες. Ενώ δηλαδή στην αρχή αποκτούσε δυναμική η άποψη υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης πολύ πέραν της συμφωνίας για τις 19 Φεβρουαρίου, τώρα γίνονται δεύτερες και πιο ψύχραιμες σκέψεις.
Ο κίνδυνος να «σαπίσει» στο εσωτερικό, παρά τις επιτυχείς κινήσεις της στο εξωτερικό, η κυβέρνηση θέτει εκ των πραγμάτων στο τραπέζι ένα χρονοδιάγραμμα, που έχει ως απώτατο όριο για τη διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες της «Αττικής Περιφέρειας», έχουν αρχίσει να συγκλίνουν ως προς αυτό, επιτυγχάνοντας ένα modus vivendi σε ανεπίσημες συζητήσεις τους, στελέχη και των τριών συν ένα κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία), που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπαδήμο. Συνισταμένη των συζητήσεων είναι ότι αν η ιδιότυπη αυτή κυβέρνηση αποτύχει στην καθημερινή της λειτουργία και δείξει ότι δεν «τραβάει», τότε ο αρνητικός αντίκτυπος θα πλήξει και τα κόμματα που την στήριξαν. Άρα, αντί να έχουν κέρδη, απειλούνται με ζημιά, καθώς θα χρεωθούν το κακό αποτέλεσμα, την ώρα που η υποχώρηση των ποσοστών τους είναι ήδη σημαντική και πολύ δύσκολα αναστρέψιμη. Σε αυτές τις διαπιστώσεις πρέπει να προστεθούν και οι ιδιαίτερες πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας καθενός κόμματος. Μια πρώτη προσπάθεια από πλευράς του κ. Παπαδήμου να θέσει φρένο στις πρόωρες «διαλυτικές» τάσεις έγινε χθες με τη σύγκληση της κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία εκτός από την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής ετέθη επί τάπητος και ο προγραμματισμός και ο συντονισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.
Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτό που προκύπτει πάντως είναι ότι η νέα δανειακή σύμβαση υπολογίζεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου, συνοδευόμενη και από το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτό φέρεται να έχει πει και ο κ. Παπαδήμος στους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις που είχε μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι με αυτή τη βάση υπολογίζονται και οι πιθανές ημερομηνίες που μπορεί να γίνουν οι εκλογές. Όσον αφορά τον Μάρτιο, το αργότερο που συζητείται είναι η 18η, καθώς η επόμενη Κυριακή συμπίπτει με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, άρα εκ των πραγμάτων πρέπει να αποκλειστεί. Αν επομένως οι προθεσμίες για τον Μάρτιο φαίνονται αρκετά «σφικτές», με μεγαλύτερη άνεση μπορεί να αναζητηθεί μία από τις Κυριακές του Απριλίου. Υπάρχουν ωστόσο κι εδώ κάποιοι περιορισμοί. Η πρώτη Κυριακή του μήνα είναι… πρωταπριλιά, ενώ στις 15 είναι το Πάσχα. Κατά συνέπεια «διαθέσιμες» στην πραγματικότητα είναι η Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου και (για να αποτραπεί η προεκλογική περίοδος εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας) η τελευταία Κυριακή 29 Απριλίου.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, είναι γεγονός ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου αντιμετωπίστηκε από πολλούς με ενθουσιασμό και με την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να παραταθεί ο βίος της ακόμη και για τα επόμενα δύο χρόνια. Ορισμένοι είδαν μάλιστα το εγχείρημα και ως πρόβα για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, με τη διεμβόλιση των υπαρχόντων σχημάτων. Όμως ο κίνδυνος των φυγόκεντρων τάσεων αποδεικνύεται ισχυρότερος, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με του ΛΑΟΣ. Οι «εντός ΠΑΣΟΚ» συγκρούσεις είναι προφανές ότι επηρεάζονται από το άγχος των εσωκομματικών διεργασιών για την «επόμενη μέρα» στο θέμα της ηγεσίας. Όποιος κι αν είναι ωστόσο ο λόγος, τσαλακώνεται η εικόνα της κυβέρνησης και αναδεικνύεται η δυσκολία τιθάσευσης τέτοιων ορμών. Το σημαντικότερο όμως είναι ίσως ότι και ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να προτιμά πλέον την ολοκλήρωση του έργου της σημερινής κυβέρνησης στις αρχές της άνοιξης, ενώ αρχικά έβλεπε και αυτός θετικά την πιθανή μακροημέρευσή της. Αυτή η διαφοροποίηση δεν είναι άσχετη από τις εσωκομματικές εξελίξεις. Καθώς ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η προοπτική εκλογών μέχρι τον Απρίλιο τον διευκολύνει, σύμφωνα με ορισμένους συνεργάτες του, στη μετάθεση των αποφάσεων και στη διαχείριση του ενδιάμεσου χρόνου για την αλλαγή των συσχετισμών. Ειδάλλως κινδυνεύει να αυξηθεί η πίεση, προκειμένου να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές υπό άλλη ηγεσία.
Η διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο καθίσταται «κόκκινη γραμμή» για διαφορετικούς λόγους και για τη Ν.Δ. Ύστερα από τις αντιδράσεις ισχυρού τμήματος της κομματικής βάσης για την κυβέρνηση Παπαδήμου, η δέσμευση για κάλπες λειτουργεί ως δικλείδα εκτόνωσης. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες της «Αττικής Περιφέρειας» και από τις δημοσκοπήσεις, που έχουν φθάσει στη λεωφόρο Συγγρού τις τελευταίες ημέρες. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς όπως και τα κορυφαία στελέχη θα κινηθούν με αυστηρότητα προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την τήρηση αποστάσεων, όπου είναι εφικτό και με όποιες δυσκολίες συνεπάγεται, από το κάδρο περί «συγκυβέρνησης» με το ΠΑΣΟΚ.

18 σχόλια

  1. Στα εξήντα μου θα είμαι πάλι αρχηγός…» φέρεται να είπε προημερών σε μια αποτις πολλές συναντήσεις που έχει με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καρφι», που δημοσιεύεται σήμερα.

    Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι που μιλούν μαζί του, υποστηρίζουν ότι ο Καραμανλής πιστεύει πως «όσοι ασχολούνται με τη διαχείρηση της κρίσης αυτή την περίοδο θα καούν» και πως από τις εξελίξεις θα κριθεί εν πολλοίς και η προσωπική του τύχη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 27η Οκτώβριου 2011 , η επέτειος του «ΟΡΧΙ» .
    Ποιος είναι ο όρχις ;
    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Ληγμένος και το ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ .
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ
    Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ ΣΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και αν θα γίνουν εκλογείς τι θα αλλάξει ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Εμένα μου αρέσει ο Χουφτεραν .Ο νέος υφυπουργός Ελλάδος έδωσε εντολή στα ES ES ΟΤΙ όποιος καρφώνει θα αμείβετε.. ήδη έχω φτιάξει κατάλογο:

    Σκάνδαλο καλαμποκιού...

    Σκάνδαλο 1,5 δις εις βάρος της ΕΤΒΑ.

    Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ.

    Σκάνδαλο Πυρκάλ:

    ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού».

    Σκάνδαλο ΕΒΟ(Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):

    Αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE

    Έγκλημα χρηματιστηρίου..

    Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη..

    Εθνικό Κτηματολόγιο ..

    Δημιουργική Λογιστική»: κυβέρνηση Σημίτη..

    Υπόθεση Στέγκου ή «σκάνδαλο Πάχτα»:

    Μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς)

    Ολυμπιακή Αεροπορία..

    Ναυάγιο ‘Σάμινα’

    Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ ..

    Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ..

    Πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας

    Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Αρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ’ ότι η Τουρκία.

    Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια..

    Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: ένα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας..

    Κατά την τριετία 2001-2004 το κίνημα προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων στην δημόσια διοίκηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ..

    «Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

    Υπόθεση Βασικού Μετόχου..

    Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ

    Παραδικαστικό κύκλωμα..

    Υποκλοπές Vodafone..

    Εξαγορά Γερμανός από Cosmote

    Σκάνδαλο των ομολόγων
    Μία υπόθεση η οποία έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Αναψυκτήριο ο… Μαγγίνας..

    Ζαχόπουλος Η πτώση..

    Κουκοδήμος και ο κομιστής.

    ΟΛΠ και οι Κινέζοι..

    Λευκίμμη XYTA

    Σκάνδαλα ΟΣΕ

    Υπόθεση Παυλίδη ..

    Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου..

    Του πούστη δεν θα πάρω 20.000 ευρώ..

    αν θέλουν βάζω Λουβαρη, Μαντελη,«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ::::

    ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟ ΣΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝ ΠΆΡΟΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΤΙΝΙΟ, ΡΟΝΑΛΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΣΙ ΘΑ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ,,,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕ ...ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΕΡΑΑΑΑΑ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ::::

    ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟ ΣΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝ ΠΆΡΟΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΤΙΝΙΟ, ΡΟΝΑΛΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΣΙ ΘΑ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ,,,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕ ...ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΕΡΑΑΑΑΑ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι λέει τώρα στο MEGA αυτό το ρετάλι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ;
    Έχει έργο λέει! Πού το είδε;
    Εάν δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Σ. Ξηρού, ακόμη θα κυνηγούσαμε το φάντασμα της 17 Νοέμβρη!
    Όσο τώρα για την ανάπτυξη; Άστα καλλίτερα…
    Και θέλει να γίνει και αρχηγός!
    Δεν ξέρει ο βιαστικός, ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει;
    Τουλάχιστον ο Παπανδρέου, όχι ιδιαίτερης ευφυΐας, έτρεξε και είχε κάποιο αποτέλεσμα με τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης.
    Εάν δεν έκανε το εγκληματικό λάθος της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος (που το έθεσε αφού είχε συμφωνήσει και όχι, όπως θα ήταν σωστό, πριν συμφωνήσει με τους ευρωπαίους ηγέτες), θα ήταν σήμερα αδιαφιλονίκητος αρχηγός.
    Τα λάθη πληρώνονται. Αλλά όχι και ο Χρυσοχοΐδης αρχηγός! Το νούμερο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρυσοχοϊδης: Δε μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου...

    ΟΛΕ !!!!
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ...ΝΤΑΟΥΛΙΑ. ΟΛΕ !!

    Στην επίθεση περνά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, αλλά και στα στελέχη που θέλουν να είναι υποψήφια λέγοντας: «Να βγουν μπροστά τα στελέχη που θέλουν να είναι υποψήφια.
    Όποιος δεν αναλάβει ευθύνες θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας».

    Παράλληλα, εμφανίστηκε υπέρ της εκλογής από τον κόσμο «κι ας έρθουν λίγοι». «Ετσι που τα κάναμε να υποστούμε την ταπείνωση» τόνισε μιλώντας στο Mega.

    Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος, ανέφερε πως πρέπει να ανοίξει η διαδικασία της διαδοχής στο κόμμα: «Κάναμε τεράστια λάθη την διετία που μας πέρασε. Βυθίσαμε τη χώρα στην ύφεση και την απομόνωση» είπε και πρόσθεσε σε δραματικούς τόνους πως «θα πρέπει να γίνουν εκλογές εσωκομματικές πριν τις βουλευτικές».

    Πυρά κατά Παπανδρέου

    Οσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, ο Μ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο, με ιδέες για τον σοσιαλισμό, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. «Τυπικά και ο Γ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εγώ δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

    Παράλληλα, καταπέλτης εμφανίστηκε και για κάποιους συναδέλφους του λέγοντας πως «ασκείται κριτική για μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική», ενώ έκανε λόγο για γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, «σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας».

    «Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τον κόσμο και το μόνο που φοβάμαι είναι η παθητικότητα» τόνισε και πρόσθεσε πως δεν είναι θέμα φιλοδοξίας αλλά ευθύνης: «Ο πολιτικός έχει ευθύνη και αν δεν την αναλάβει θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας» ανέφερε.

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα: «Το παλιό ΠΑΣΟΚ έκλεισε με μεγάλες πληγές. Η "στρεψοδικία" μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος».

    Κληθείς να παρουσιάσει τη δική του πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως ο στόχος ο δικός του, είναι να μην χαθεί μία νέα γενιά σε «πολιτικές λαθών» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος «έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός πολιτικός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση