GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη του Κεπελέρη ζητεί ο Πεπόνης...

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, καθώ...

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη... εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία. Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.
Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Τονίζει ακόμη ότι «η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».
Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.
Η προκαταρκτική, που διενήργησε ο κ. Μουζακίτης, ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από δημοσιεύματα, με αφορμή την παραίτηση του Δ. Σπινέλη, περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» εντός του υπουργείου Οικονομικών που αδρανοποιούσε-μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων, τα οποία είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έκλειναν αν προχωρούσε η διαδικασία, ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια

  1. Άλλος ένας ΠΑΣΟΚος σε κυβερνητική θέση: Ο Τσιόδρας Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Παπαδήμου.
    ____________________________________
    Ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο ΠΑΣΟΚος Δημήτρης Τσιόδρας, ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

    Ειναι η δεύτερη επιλογή καραΠΑΣΟΚου δημοσιογράφου που κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος. Προηγήθηκε ο Παντελής Καψής στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Ο Δημήτρης Τσιόδρας έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία σαν ΠΑΣΟΚος στο χώρο του πολιτικού ρεπορτάζ και έχει κερδίσει την αναγνώριση και την αγάπη των ΠΑΣΟΚων με τα ρεπορτάζ που μπατάρουν μονόπλευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε η εφημεριδα τa Νεα ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων...
    εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.Το σκανδαλο προσπαθουν να κουκουλωσουν δημοσιογραφοι πολιτικοι κλπ.Μιλαμε για σκανδαλο μεγαλυτερο απο το Βατοπεδιο.Το ακουτε πουθενα????

    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια. Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)
    Eπισης πανικος εχει πιασει τους ρουφιανους υπαλληλους του κτηματολογιο (που πουλησαν τους απολυμενους συναδερφους τους καθως δεν απεργησαν καν για να τους βοηθησουν οταν μπορουσαν),καθως ακουγεται οτι αυτη η δεκο παει για πωληση σε ιδιωτες!Ουστ ρουφιανοπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε, δεν το πιστεύω!
    Ο Καπελέρης, ο αδιάφθορος του ΣΔΟΕΕ, δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έγινε.
    Άντε ρε καριόλια, ο Σπινέλης και ο Ρεγκούζας φαγώθηκαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο: το λαθρεμπόριο καυσίμων έχει τεράστιες εισφοροδιαφυγές. Φανταστείτε να πάρετε πετρέλαιο θέρμανσης και να το πουλήσετε ως κίνησης. Από 0,05 € κέρδος το λίτρο, πάτε πάνω από 0,40 €!
    Όπως καταλαβαίνετε, πολλά μπορούν να βγουν από εκεί, αρκετά για να γεμίσουν τσέπες και να κλείσουν στόματα.
    Αλλά ο κύριος Καπελέρης ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα, μόνο να κυνηγάει κανένα με ληξιπρόθεσμες οφειλές για να λένε ότι κάτι κάνουνε.
    Άντε στο διάβολο ρε κωλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΟΚΟΙ....ΚΑΛΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δίωξη για απιστία στον Γ. Καπελέρη".
    ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    _________________________________________
    Όταν τό πράσινο λαμόγιο καί βαψομαλλιάς,
    ετοποθετήθη επικεφαλής στό ΣΔΟΕ,
    τό έπαιζε ό αμείλικτος διώκτης,όλων τών δήθεν δεξιών φοροφυγάδων καί διέρρεε ότι έχουν ευρεθή βουλευτές τής Ν.Δ. μέ αμύθητες αδήλωτες περιουσίες καί σκάφη αναψυχής (Φάνη Πετραλιά κ.α.).

    Τόν ίδιον χρόνον,γιά τήν υπόθεση τού Άκη,μάς έλεγε ότι δέν μπορεί νά συλλέξη πληροφορίες γιατί οί αρχές τής Κύπρου κι άλλων χωρών δέν συνεργάζονται!!!!
    Απέκρυβε σκοπίμως τήν αλήθεια,γιά νά καλύψη όλους τούς ελεεινούς πράσινους πολιτικούς του νταβατζήδες καί ρύθμιζε χρέη/οφειλές πρός τό δημόσιο κατά τό δοκούν/χρώμα!!!

    Τώρα αποδεικνύεται,ότι αυτό τό πράσινο λαμόγιο, τό μόνο πού προσπαθούσε νά επιτύχει ήταν ό διασυρμός τών πολιτικών αντιπάλων τού ΜΠΑΤΣΟΚ ΜΑΦΙΑ ΑΕ,τού οποίου υπήρξε καί παραμένει κορυφαίο στέλεχος!!!

    Άλλο ένα πράσινο ελεεινό ερπετό στήν κρίση τού Απλού ΄Ελληνα Πολίτη!!!

    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΑΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
    ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΠΙΕΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΓΡΟΥΝΙ.

    ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΚΩΛΟΓΛΥΦΤΕΣ ΣΑΝ ΚΙ¨ΑΥΤΟΝ.
    ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΩ.ΛΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ.



    ομορφάντρααααααααααααα μου
    Αρχιπασόκε μου...
    λεβέντη μου....
    Ο Πανίκας φταίει ρεεεεεε
    και το σύστημα...το χαλασμένο...


    φιλάκια
    Άκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΑΑΑΑ.......άδειασε θέση !!
    ΕΜΠΡΟΣ,,,,,καλή μου..

    ΕΝΑΣ... gay, ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ"...

    ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΗΔΙΑΣ καί... ΕΜΕΤΟΥ...!!!

    Θυμάστε την υπόθεση με τον Διευθυντή Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Βενιζέλου (ο Βενιζέλος τον έχει μαζί του από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού επί Σημίτη), Ηλία Βεργίτση, που αποκάλυψε η Ζούγκλα του Μάκη ;

    Θυμάστε ότι ήταν ο υπάλληλος του Βενιζέλου που πόζαρε γυμνός, σαν Seile Sistigrev (που αν το διαβάσουμε ανάποδα βγάζει το: vergitsis elies) σε φώτο που ανέβαζε σε σελίδες για ομοφυλόφιλους και ζητούσε συγκατοίκους για μερικές μέρες απ' το εξωτερικό χωρίς αποδείξεις και μαλακ@@@;
    Θυμάστε πως η Ζούγκλα αποκάλυψε ότι έλεγε για τον εαυτόν του ότι είναι ένας φιλικός gay, εβραϊκής καταγωγής ;

    Θυμάστε πως μετά την αποκάλυψη "παραιτήθηκε";
    Θυμάστε πως μετά όταν ο Βενιζέλος πήγε στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βεργίτσης, ξαναπροσλήφθηκε δίπλα του;
    Θυμάστε πως ξαναέκανε την πατάτα τέλη Σεπτεμβρίου;
    Θυμάστε την υπόθεση με την γκάφα του, που του ξέφυγε το ΔΤ όπου ρωτούσε τον Βενιζέλο πως να χειριστεί την υπόθεση της υστερίας του Π. Οικονόμου;
    Θυμάστε πως ο κ. Βεργίτσης τότε, στις 29/9/2011, είχε υποβάλλει ξανά την παραίτησή του;
    Aν τα θυμάστε ξεχάστε τα!
    Ο αυτοπροβαλόμενος σαν εβραίος gay, κ. Βεργίτσης την μεθεπόμενη μέρα ξαναδιορίστηκε... απ' τον Βενιζέλο!

    Προφανώς ο κ.Βενιζέλος δεν μπορεί να αντέξει μακριά από τον αγαπημένο του gay εβραίο υπάλληλο, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι κάνει καλά τη δουλειά του και γι αυτό χαίρει της εμπιστοσύνης του Υπουργού.
    Εμάς το πρόβλημά μας δεν είναι ότι είναι gay, ούτε ότι είναι εβραίος, ούτε ότι ξεφτιλίζει τον Βενιζέλο, ούτε ότι όλοι μαζί ξεφτιλίζουν το θεσμό του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

    Το πρόβλημά μας είναι ότι ένας απόφοιτος Λυκείου συνοδεύει, προφανώς για να συμβουλεύει και προς Θεού όχι για κανέναν άλλο λόγο, τον Βενιζέλο σε ταξίδια όπου κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
    Και μάλιστα τον συνοδεύει σαν ιδιώτης... όπως στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία όπου ο Αυτοκράτορας έκανε ότι ήθελε:
    Αυτά για να πάρετε μια γεύση αηδίας και εμετού για το ποιοι και με ποιους μας κυβερνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα.. ο χοντροπούστης
    ΜπενιζελοΓΡΟΥΝ΄δεν ήξερε και τόμαθε τώρα το αρχιλαμόγιο ο αλήτης ο απατεώνας το κάθαρμα... !!!

    και γιατί ρε καριόλη χοντρέ κοίταξες να τους καταργήσεις την υπηρεσία και να πάρεις τους φακκέλους απο τα χέρια τους , αλήτη.

    και η πλάκα ειναι οτι βγαίνουν και οι πουλημένοι αλήτες τα παπαγαλάκια οι δημοσιοκάφροι για να αποσείσουν τις ευθύνες του χοντρού να μας πούν οτι " δεν τον πήγαινε και επιτέλους τα κατάφερε και τον έδιωξε τον Καπελέρη" .
    τι λέτε ρε μουνόπανα .
    Στην υπουργία του έχει 2 παραιτήσεις γενικών γραμματέων, αυτός τόσο καιρό τι κάνει, ή το πουλί του παίζει ή ειναι και ο ίδιος χωμένος στα σκατά.
    να μας πεί να ξέρουμε ο ξεφτύλας

    Αφού τόν χρησιμοποίησε γιά τίς βρωμοδουλειές του,τώρα τόν στέλνει στόν διάολο καί στήν πυρά!!!
    Έτσι λειτουργούν διαχρονικά οί πράσινοι κι ελεεινοί πράσινοι νταβατζήδες!!!

    Μού φέρνει στόν νούν τίς δηλώσεις/παράπονα τού Σφηνιά (ναυάγιο Ε/Γ ΣΑΜΙΝΑ),πού αφού τό πράσινο κατεστημένο (ΥΕΝ/ΣΟΥΜΑΚΗΣ/ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ),τόν χρησιμοποίησαν γιά τό στήσιμο τής HELLAS FERRIES (μία από τίς μεγαλύτερες απάτες στόν χώρο τής Ε/Γ ναυτιλίας)μετά τό ναυάγιο τού έκλειναν τά τηλέφωνα!!!!



    Ομορφάντρες μουυυυυυ
    ΠασοκοΒλαστάρια μουυυυυυυυυυ
    Άξιοι........



    φιλάκια
    Μαντέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AKΡΙΒΩΣ

    ο Σπινέλης και ο Ρεγκούζας φαγώθηκαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο: το λαθρεμπόριο καυσίμων έχει τεράστιες εισφοροδιαφυγές

    αλλά,

    η εισφοροδιαφυγή δεν ειναι μονον απο το πετρέλαιον θέρμανσης που το βαφτιζουν κινησης.

    Η Μεγάλη λαθρεμπορία γίνεται με το επιδοτουμενο πετρέλαιο των σκαφών των καικιών και των πλοιων, και η μεταγγιση στο Σαρωνικό, στο Θερμαικό στο Πατραικό και γενικά σε ολα τα παραλια.

    Τον Ρεγκούζα τον εφαγαν οι τελωνειακοι του λιμένος Πειραιώς,

    με την σύμφωνη γνωμη του αναορφωτή της κοινωνίας

    ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Επομένως,
    οποιος ακόμα μιλάει για

    "το θεσμό του Έλληνα υπουργού"

    ειναι αφελής η λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση