GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου - Γκόρμπι‏...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Βίοι Παράλληλοι Χρήσιμων Ηλιθ... «Ο αράπης έκανε το χρέος του. Ο αράπης μπορεί τώρα να πάει στο διάολο» (...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Βίοι Παράλληλοι Χρήσιμων Ηλιθ...
«Ο αράπης έκανε το χρέος του.
Ο αράπης μπορεί τώρα να πάει στο διάολο»
(Γερμανική παροιμία)


Στην πολιτική υπάρχει ο όρος «αποτελεσματική αλήθεια», ο οποίος υποδηλώνει πως τα πάντα στην πολιτική κρίνονται απ’ το αποτέλεσμα και μόνο απ’ το αποτέλεσμα και όχι από το αν ένας πολιτικός ήταν καλός, κακός ή άσχημος.Τις μέρες αυτές πριν είκοσι χρόνια, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ απηύθυνε το τελευταίο του μήνυμα προς το ρωσικό λαό σαν πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης.
Μ’ αφορμή την επέτειο της αποχώρησής του, ρωτήθηκε η τότε ανταποκρίτρια του πρώτου γερμανικού καναλιού η κα. Krone-Schmalz, να πει τη γνώμη της για τον άνθρωπο που...
 χάρισε στη Γερμανία την ένωσή της και τη σημερινή της κυριαρχία στην Ευρώπη (Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ευρωπαϊκές εφημερίδες της εποχής, θα παρατηρήσει πως κανένας ευρωπαίος εκτός του Γκόρμπι και των Γερμανών δεν πρέπει να χάρηκε ιδιαίτερα για την ένωση των δυο Γερμανιών). Η δημοσιογράφος, που είχε και έχει ακόμη ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον «Γκόρμπι», δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερα πικραμένος διότι ενώ έδωσε τα πάντα στη Δύση, ενώ μας αφαίρεσε τον τρόμο που είχαμε για τα πυρηνικά όπλα, δεν πήρε απολύτως τίποτα σαν αντάλλαγμα και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ του υποσχεθήκαμε ότι αν διαλύσει τις κομματικές οργανώσεις(είναι η πρώτη φορά που λέγεται επισήμως ότι του ζητήθηκε από τη Δύση να διαλύσει τις κομματικές οργανώσεις) και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας εμείς δεν θα εκμεταλλευτούμε το γεγονός διαταράσσοντας το υπάρχον στάτους κβο, κάναμε το εντελώς αντίθετο προτρέποντας πρώην χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας να εισχωρήσουν στο ΝΑΤΟ. Σήμερα αναγνωρίζει ο ίδιος πως ήταν λάθος του η διάλυση των κομματικών οργανώσεων τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι άλλο, που θα μπορούσε να καλύψει το κενό εξουσίας και το οποίο οδήγησε στο χάος και στην άνοδο στην εξουσία των καιροσκόπων εξουσιομανών τύπου Γέλτσιν».
Διαβάζοντας τις δηλώσεις αυτές και έχοντας μπροστά σου την εικόνα μιας πρώην παγκόσμιας δύναμης, που, από τότε και μέχρι σήμερα σέρνεται ταπεινωμένη και εξευτελισμένη ανάμεσα στη θρησκοληψία, στην εκπόρνευση και σε έναν ιδιότυπο ασιατικό δεσποτισμό, που δεν έχει σχέση ούτε με δημοκρατία, ούτε με καπιταλισμό, αυθόρμητα κάνεις διάφορους συνειρμούς με τη χώρα σου και μ’ αυτό που λέγεται ρωσοποίηση και σημαίνει «3% εκατομμυριούχοι και 97% πάμπτωχοι. Αυτή είναι η σημερινή Ρωσία». (από πρόσφατη δήλωση του Γκορμπατσόφ). Σ΄ αυτά τα ποσοστά θα πρέπει να εντάξουμε και τα εκατομμύρια των θηλυκών του ξανθού γένους που ωθήθηκαν στο να φροντίσουν να κορεστεί επιτέλους η αρχέγονη δίψα των Ελλήνων, των Τούρκων και άλλων διψασμένων της υφηλίου για φρέσκια λευκή σάρκα.
Ο «ηγέτης», που όταν οι Ρήγκαν, Θάτσερ και Κολ τον κολάκευαν με ανόητα κομπλιμέντα και τον έκαναν να νιώθει υπερήφανος όπως ένας αφελής ινδιάνος φύλαρχος, που άξεστοι λευκοί τυχοδιώκτες-κατακτητές υποκλινόταν μπροστά του και του πρόσφεραν καθρεφτάκια σαν αντάλλαγμα για γη και ύδωρ, θυμίζει σε πολλά τον πρώην Ελληνα πρωθυπουργό, που τον έχρισαν ηγέτη σε μια νεκρή και πρακτικά ανύπαρκτη σοσιαλιστική διεθνή, (μια θέση με μοναδικό υποψήφιο αφού δεν την ήθελε κανείς άλλος) κι εκείνος κορδώνεται σαν μωρό παιδί που του χάρισαν μια χάρτινη υδρόγειο, κι εκείνο νομίζει πως είναι ολόκληρη η γη.Και οι δυο τους θα μείνουν στην ιστορία των άλλων, των ξένων, σαν δυο χρήσιμοι ηλίθιοι, που έδωσαν τα πάντα με μοναδικό ατάλλαγμα τον εξευτελισμό, την ταπείνωση και την εκπόρνευση των λαών τους. Αγνόησαν πως στις διεθείς σχέσεις δεν υπάρχει δίκαιο αλλά μόνο εθνικό συμφέρον το οποίο επιτυγχάνεται μόνο με δόλο και βία(δυστυχώς).
Και οι δύο, ζήτησαν από τους υπηκόους τους, να ενεχυριάσουν τον εαυτό τους στον αρχηγό, «για το κοινό καλό», που θα έφερναν οι «μεταρρυθμίσεις» τους.
Και οι δύο, ζήτησαν από τους υπηκόους τους να υποταχθούν «στον ουσιώδη νόμο της ανθρώπινης ύπαρξης, στον οποίο, αν ήθελαν να διατηρήσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, θα έπρεπε να δηλώσουν την αταλάντευτη πίστη στα πρόσωπά τους, αλλά και στις ιδέες τους», τις οποίες δεν κατάλαβε κανείς, ούτε φυσικά οι ίδιοι.
Ο ένας μίλησε για «Περεστρόϊκα». Tον κατάλαβαν μόνο όσες και όσοι φοράνε Gucci, Luis Vuiton και τρώνε Pizza Hut. O άλλος μίλησε για «κόμμα νέου τύπου». Θα τον καταλάβαινε μόνο ο Λένιν! Αν ζούσε βεβαίως. (τον αδερφό του τον καταλαβαίνουν μόνο ο Τρότσκυ και η εφημερίδα Εστία) Οι αυλικοί του, καμώνονταν πως τον καταλάβαιναν, για να εκδικηθούν τα επαναστατικά και σοσιαλιστικά όνειρα της νιότης τους, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί οι αυλοκόλακες, νιώθουν ασφαλείς μόνο μέσα στη θολούρα και στη μετριότητα. Τρέμουν ιδιοφυείς ηγέτες, γιατί κοντά τους νιώθουν νάνοι και περιττοί .
Υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι ισχυρίζονται πως και οι δυο τους είναι πράκτορες ξένων, δηλαδή αμερικανικών συμφερόντων. Διαφωνώ πλήρως. Πιστεύω ότι είναι δυο αρκετά ενθουσιώδεις, αφελείς και ναρκισσο-ματαιόδοξοι, που μπέρδεψαν τον δικό τους ενθουσιασμό της μετριότητάς τους με τον νοθευμένο ενθουσιασμό των υπηκόων τους. Όταν αγνοείς πως οι άνθρωποι διαμορφώνονται, παρακινούνται και καθοδηγούνται από τον κόσμο με τον οποίο τυχαίνει να συμβιώνουν, κι εσύ δεν έχεις καμία επαφή με αυτόν τον κόσμο. Όταν συμβαίνει να γενικεύεις και να συμπεραίνεις μόνο από αυτά που σου λένε «οι αυλικοί σου», και οι οποίοι συμβαίνει να είναι πάντοτε οι ίδιοι καιροσκόποι της εκάστοτε εξουσίας, τότε τα φυγόκεντρα συναισθήματα των άλλων τα εκλαμβάνεις σαν την απόλυτη αφοσίωση στο πρόσωπό σου. Και τότε, βλέπεις αίφνης την ιστορία να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, και το πεπρωμένο σου, σαν διαφημιστική καρικατούρα αμερικάνικης πίτσας.

11 σχόλια

  1. Καταπληκτικο αρθρο..
    Μονον μια ενσταση παρακαλω..

    Σιγουρα ο Γκορματσωφ ,κατα καποιον τροπο, διελυσε την παλαι ποτε κραταια ΕΣΣΔ ..

    Αλλα ειναι ατυχης η συγκριση ..
    Το ηλιθιο βλακογιοργο ειναι ακριβως αυτο που ειναι:΅
    Ενα αχρηστο ,διανοητικα αναπηρο ηλιθιο..

    Ενα παιντι της πανουργας "μαμυ" ,που οπως ειπε και καποιος πριν λιγο καιρο :
    "αμα του δωσεις 10 προβατα να φυλαξει τα 9 θα του φυγουν"..

    Ο Γκορμπατωφ ,ενταξει ,μπορει εκ του αποτελεσματος να κριθει αρνητικα ,παντως "ξεγυμνωσε" τον "σοσιαλιστικο παραδεισο"(sic),οπου η καλτσα και τα "δαντελενια γυναικεια εσωρουχα" ,ανοιγαν πολλα ..
    ποδια! ..
    Επεσε εξω? Δεν αποκλειεται..

    Εδω το ηλιθιο βλακογιοργο ειναι ΗΛΙΘΙΟ .διανοητικα αναπηρο..
    Αμφιβαλλω αν εστω και τωρα καταλαβε τι ζημια προξενησε στην Ελλαδα!!
    Αμα δεις τι του δινουν και διαβαζει ΑΚΟΜΑ, θα καταλαβεις οτι το νουμερο ειναι "εκτος τοπου και χρονου"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρέ βλαμμένη Αλεξία,
    αποδεκτόν πλήρως τό ότι στό Press επιλέγονται γιά νά αρθρογραφούν όλα τά φυτά τής χλωρίδος τού σαπροφυτο-Πολιτισμού μας. Ωραία, καί εντάξει!

    Ο ΜΟΝΟΣ πού μέ βγάζει απ' τά ρούχα μου από οργή καί απογοήτευση συνάμα γιά τό μέλλον μας, είναι αυτός ο "Πουστοφίδης ο Κολοβός",
    ΠαλιοΚΟΥμμούνας παλαιάς κοπής, πού στεναχωρήθηκε σφόδρα επειδή ο Γκορματσόφ συνετέλεσε νά απαλλαγή η ανθρωπότητα καί οι φουκαράδες οι Ρώσσοι απ' τά καθίκια τών διαδόχων τού σταλινικού δολοφονικού βόθρου.

    Ανέπνευσαν οι Ρώσσοι, θά βρούν τόν όποιο δρόμο θέλουν καί τούς αρμόζει,
    αλλά πρέπει τώρα εμείς νά μοιρολογάμε, πού χάσαμε τόν υπαρκτό βόθρο τού Πουστοφίδη Κολοβού.
    Καί γιά νά δέσει τό σιρόπι τής ανοησίας του καί τής κΟΥμμουνιστικωμάρας του, πετάει καί τό χολέρυθρο φαρμάκι του εναντίον ενός Έλληνα εκλεγμένου Πρωθυπουργού
    μέ συντριπτική πλειοψηφία, τόν οποίον θά κρίνει η Ιστορία περί τής αξίας του ή μή, επειδή προσπάθησε νά ΤΕΡΜΑΤΙΣΗ τό σοβιετόφρον "ελληνικό" κοινωνικό κατεστημένο τών Γυφτοαπατεώνων λαουτζικαραίων ξενηστικωμένων διεθνώς ζητιαναραίων.

    Ηρέμησε, Κε Πουστοφίδη Κολοβέ.
    Θά τό καταπιής κι' αυτό τό πικρό ποτήρι, (ελπίζω), μαζί μέ τήν βύθιση στά σκατά τής Ιστορίας, τού Σοβιετικού σου προτύπου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω..πω...ξεβράκωμα !!!
    ΦΟΒΕΡΟ..

    το αναδημοσιεύω __________________

    Nick: «Αυτά είναι του Χαλιμά»...
    Tου Παντελη Mπουκαλα
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Τόσο στις ιστοσελίδες όσο και στις σελίδες των εφημερίδων που αναπαρήγαγαν την προς Ρωμαίους επιστολή του, είδα ότι ο πεζογράφος κ. Νίκος Παπανδρέου, της γνωστής μοιραίας οικογένειας, υπογράφει ως «Ν. Τρότκσυ (παρατσούκλι), κατά κόσμον Νίκος Παπανδρέου». «Τρότκσυ»; Και ουχί Τρότσκυ; Μπα, αναγραμματισμός θα ’ναι, δεν μπορεί. Τσακώθηκαν δυο γραμματάκια πάνω στο πληκτρολόγιο, το κάπα και το σίγμα, ποιο θα μπει πρώτο και ποιο δεύτερο, νίκησε για μια φορά το κάπα, και ιδού ο Λέων Τρότσκυ αναβαπτιζόμενος σε Ν. Τρότκσυ.

    Είναι στη μοίρα άλλωστε του ονόματος του Ρώσου επαναστάτη να ταλαιπωρείται στα ελληνικά: Στη δίκη της «17 Νοέμβρη» ο πρόεδρος του δικαστηρίου έλεγε και ξανάλεγε «τροσικιστές» με την ίδια ξινίλα και αποστροφή που θα έδειχνε αν έλεγε «βασιβουζούκοι» ή «βάνδαλοι».

    Δεν ξέρω σε ποια επαναστατική περίοδο της ζωής του απέκτησε ο κ. Ν. Παπανδρέου το τροτσκιστικό του παρατσούκλι. Το κείμενό του πάντως στην ιστοσελίδα «iefimerida», με το οποίο ξιφούλκησε υπέρ του αδερφού του Γεωργίου, δείχνει ότι τυγχάνει τύπος άκρως παρορμητικός. Κι έτσι όπως γράφει εν βρασμώ ψυχής, τα ελληνικά του εκτίθενται ανοικονόμητα και λαθοβριθή, κάθε άλλο παρά ελληνικά λογοτέχνη.
    Σε ορισμένες φράσεις χάνει η μάνα το παιδί, το δε ρήμα χάνει το υποκείμενό του.
    Σε κάποιο σημείο η Χαλιμά των αραβικών παραμυθιών αλλάζει φύλο και γίνεται ο Χαλιμάς: «Αυτά είναι του χαλιμά» γράφει ο κ. Ν. Παπανδρέου και διαβάζουμε εμβρόντητοι εμείς.
    Ονομα διγενές και τρικατάληκτο, λοιπόν.
    Η Χαλιμά, ο Χαλιμάς - τα χάλια μας. Γλωσσικά και όχι μόνο.

    Αλλά φυσικά δεν είναι γλωσσικό το ζήτημα, ούτε οικογενειακό.
    Πολιτικό είναι, παρότι στα μέρη μας και τα γλωσσικά και τα οικογενειακά ζητήματα, πολιτικά είναι.
    Ο κ. Ν. Παπανδρέου, θυμωμένος
    (εξ ου και οι γλωσσικές ατασθαλίες, υποθέτουμε), εμφανίζεται σαν αυθεντικός ερμηνευτής της βουλήσεως του υψηλού αδερφού του και σαν ο μοναδικός γνήσιος υπερασπιστής του, τώρα που στρέφονται εναντίον του ακόμα και τα πνευματικά ή πολιτικά τέκνα του.
    Και στην προσπάθειά του να φιλοτεχνήσει την αγιογραφία του δρακοντοκτόνου Γεωργίου, να τον εμφανίσει με ωραίο πράσινο φωτοστέφανο, τον παρουσιάζει σαν εισηγητή, σε παγκόσμιο επίπεδο, της Υπουργικής Δημοκρατίας.

    Γράφει λοιπόν (κι εγώ παραθέτω με σέβας, «αυτούσια και χωρίς αλλαγές», όπως έπραξαν και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας):
    «Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. [...] Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας»...

    Η αλήθεια είναι ότι επί Γ.Α. Παπανδρέου έγιναν πολλά που δεν είχαν ξαναγίνει.
    Πολλά και παραμυθένια.
    Και μόνον ένας Χαλιμάς θα μπορούσε να τα περιγραψει καλά, για να τα μάθουν οι επόμενες γενιές και να καμαρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το quiz της ημέρας:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τι θα σκαρφιστεί σήμερα ο ΓΑΠ για να συνεχίσει σαν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για άλλα 10 χρόνια ;

    Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16.00.
    Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εισηγείται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στο τέλος Ιανουαρίου, με στόχο την προκήρυξη τακτικού Συνεδρίου, το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ολοκληρωθούν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης, δηλαδή, όχι πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες......
    η συνεχεια

    ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ
    ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ" & TOY ΟΛΟΝ
    ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ $$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας δημοκράτης θυμάται και γράφει…

    Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι …και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι. Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη; Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο; Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

    Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;
    Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας μετανάστης…
    Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο …ΝΑΠ, η πολιτική από τα ξενοδοχεία κι ο Καπελέρης (τους)
    Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρη φέρνει δραματικά στην επικαιρότητα, τις ευθύνες των προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης.


    Όταν ο Καπελέρης βρισκόταν καθημερινά στις τηλεοράσεις ως ο τιμωρός της φοροδιαφυγής, αρκετοί που γνώριζαν από τότε πρόσωπα και πράγματα γελούσαν. Ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ, όμως, ήταν επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου o oποίος με την σειρά του ήταν δίπλα στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Εδώ δεν χωρά η δημοκρατικότητα με την οποία υποτίθεται ότι κυβέρνησε ο Παπανδρέου τους υπουργούς του , όπως υποστηρίζει ο αδελφός του...

    Αν ο τέως πρωθυπουργός ήθελε να κυβερνήσει άλλο λαό μέσω του twitter ή με το ipad στο χέρι, ας το έκανε. Κυβέρνησε, όμως, τον ελληνικό λαό και συνδέθηκε με την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας καθώς οδήγησε μια χώρα- στο μνημόνιο ενώ μπορούσε αποδεδειγμένα να το αποφύγει. Κι όπως ο προηγούμενος πρωθυπουργός Καραμανλής είχε ευθύνες για το περιβάλλον του, έτσι και ο Παπανδρέου φέρει ακέραια την ευθύνη για το «θίασο» παλιού και νέου ΠΑΣΟΚ.

    Το πρόβλημα, όμως, του τέως πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν οι καημένοι ιθαγενείς τι καλό που τους έκανε! Ότι τους είπε “διεφθαρμένους” πάλι για το καλό τους. Και ο ατυχής πρωθυπουργός – που έχασε την δουλειά του κατά την Guardian – χρειάζεται και προστάτες διότι δήθεν τα ΜΜΕ θέλουν να τον διώξουν, όπως μας λέει ο …Ντ’ Αρτανιάν αδελφός του.

    Δυστυχώς, για τον Νίκο Παπανδρέου η πολιτική δεν ασκείται στα ξενοδοχεία Creta Palace ή Μεγάλη Βρετανία παρέα με τον Σηφουνάκη. Κι εξ όσων θυμόμαστε ο Νικος Παπανδρέου το καλοκαίρι προτιμά το Creta Palace και τον χειμώνα τη Μεγάλη Βρετανία.

    Μεγάλο το εύρος της πολιτικής, πράγματι …

    Δημήτρης Παφίλας
    protothema

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς αφελή Ανώνυμο - - - >1:15:00 μ.μ.

    ". . ενός Έλληνα εκλεγμένου Πρωθυπουργού μέ συντριπτική πλειοψηφία"

    [συντριπτική πλειοψηφία βασιζόμενη σε "λεφτά υπάρχουν"]
    εφ΄όσον απεδείχθη οτι [ λεφτα υπάρχουν = ΠΟΥΣΤΙΑ ]
    τότε έχουμε
    [συντριπτική πλειοψηφία βασιζόμενη σε ΠΟΥΣΤΙΑ]
    ______________________

    Οσο για τον Πιστοφίδη . . πιστοπήδατον όσο μπορείς
    κι αυτός της πουστιας άνθρωπος είναι.


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ "Βόγλη" :
    Ο πούστικος "λαός", ΜΟΝΟΝ στίς ωφελιμίστικες πουστιές συναινεί !

    Έτσι λοιπόν, ο μέγας Γιώργαρος υπεσχέθη φύκια ΚΑΙ μεταξωτές κορδέλλες, καί τόν ψήφισαν στήν εξουσία, δύο ειδών ψηφοφόροι :

    (α).Εκείνοι πού "έκαναν" ότι τόν πίστεψαν ότι είχε λεφτά νά τούς μοιράση (Ποιός τόόόόσο μαλάκας δέν έβλεπε τίς άδειες τσέπες τού ήδη εκκωφαντικώς πρό πολλού μπατιριμένου Κράτους). "Έκαναν" ότι τόν πίστεψαν, γιά νά μπορούν νά υποκρίνονται, μετά, σήμερα, ΠΟΥΣΤΙΚΑ, ότι τούς πούλησε !!!!

    (β). Εκείνοι, οι πλέον ειλικρινείς, οι οποίοι όντες απολύτως σίγουροι, ότι αυτά πού λέει (τότε, προεκλογικώς), είναι μέγιστες ΜΑΛΑΚΙΕΣ, καί δέν, ΔΕΝ, γίνονται μέ τίποτα, ευελπιστούσαν ότι, όλο καί κάποια παπανδρεϊκή μανούβρα θά σκοπεύει νά κάνει, ώστε νά καταφέρει εκεί πού απέτυχε ο κ. Κων. Καραμανλής :
    Στό φρενάρισμα τής ξεφτίλας, τής άτιμης, τής αηδιαστικής λεγόμενης "Κακοπολίτευσης" τών λαϊτζικαραίων απατεώνων - συνδικαλισταραίων, δημοκρατικώς εκλεγμένων.

    Άρα : ΔΕΝ είμαι εγώ ο αφελής !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Της μακακιας το αναγνωσμα. Ρε τους κτυπημενους τι ξεθαβουν για να συγκρινουν οι αποτυχημενοι στον κλαδο τους.Διαταραγμενοι τελειως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1:15

    Τα σχόλιά σου δείχνουν ένα έντονο μένος και μίσος προς το πρόσωπό μου.
    Οι ψυχολόγοι λένε πως όταν κάποιος μισεί έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζει προσωπικά ούτε τον έχει βλάψει, τότε χρήζει άμεσης ψυχολογικής στήριξης. Η περίπτωσή σου μοιάζει με ψύχωση που μπορεί να εξελιχθεί σε βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Παρακαλείται, όποιος γνωρίζει τον κύριο να φροντίσει για την ψυχολογική του στήριξη.

    Αλ. Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικος Παπανδρέου :Είμαστε μεταμφιεσμένοι Έλληνες με Αμερικάνικη καρδιά.

    Για να δείτε ποια οικογένεια κυβερνάει αυτο τον τόπο διαβάστε την παρακάτω δήλωση του κυρίου Νίκου Παπανδρέου.
    «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900.
    Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά.
    Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60.
    Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις.
    Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια.

    Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του.
    Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».

    Νίκος Παπανδρέου
    (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ

    – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση