GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πονοκέφαλος για την Μέρκελ το νέο δανειακό πακέτο της Ελλάδας...

Σε 12 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο δανειακό πακέτο για την ...

Σε 12 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο δανειακό πακέτο για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την Άνγκελα Μέρκελ να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης ώστε να περάσει τον νόμο από το Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπαρθλ σε...
γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν, ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι 4 την περασμένη Τετάρτη.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας, καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.
Ωστόσο, αν χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να περάσει το νόμο για το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την Μέρκελ και το κόμμα της (CDU).
Εάν 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν της ψηφοφορίας, τότε πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Μέρκελ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

3 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση