GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αποικία των τιμωρημένων...

Γράφει ο  Θέμης Δημητρακόπουλος , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. " Financial Times", 20.2.2012: ''Ελλάδα: η πρ...

Γράφει ο Θέμης Δημητρακόπουλος,
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.

"Financial Times", 20.2.2012: ''Ελλάδα: η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης''

Στο εκτενές διήγημα του Φραντς Κάφκα, «Στην αποικία των τιμωρημένων» - από τα πιο σημαντικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα- ένα σατανικό μηχάνημα, με τη βοήθεια ειδικών βελόνων και κατάλληλου προγραμματισμού, χαράσσει στο κορμί του τιμωρημένου την εκάστοτε ποινή. Υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία αυτού του φριχτού και πολύπλοκου μέσου βασανισμού είναι ένας αξιωματικός ο οποίος γεμάτος περηφάνια εξηγεί σε...
έναν φανταστικό επισκέπτη τον τρόπο της λειτουργίας του.
Στα καθ’ ημάς, τη βασανιστικά επώδυνη αποτύπωση των μνημονιακών ποινών στο καθημαγμένο σώμα της κοινωνίας και της δημοκρατίας -ποινών απότοκων των άτεγκτων μέτρων και του θανατηφόρου οικονομικού προγραμματισμού ενός εσμού τεχνοκρατών στερούμενων της όποιας κοινωνικής και πολιτικής ευαισθησίας, αλλά και ποινών-αποτέλεσμα της ολότελα αποτυχημένης διαχείρισης της κρίσης εκ μέρους ενός υπόλογου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος- έχει αναλάβει εργολαβικά αυτό το ίδιο τμήμα της παρακμασμένης κομματοκρατίας που με τις άφρονες, το λιγότερο, επιλογές του και τις κενές κοινωνικού και δημοκρατικού νοήματος πολιτικές του οδήγησε τη χώρα στην εξαθλίωση και την υποταγή.
Αυτοί λοιπόν οι ένοχοι της κατάρρευσης της χώρας, εμφανίζονται θρασύτατοι στα τηλεοπτικά τους διαγγέλματα και συνεντεύξεις και κομπορρημονούν πλήρεις «εθνικής υπερηφάνειας» (όπως ο υπερήφανος αξιωματικός του διηγήματος του Κάφκα) για τη σωτηρία της πατρίδας και ημών των ιθαγενών - «σωτηρία» που προφανώς τους τη χρωστάμε…
Λησμονούν, όμως, πώς τελειώνουν καμιά φορά αυτές οι ιστορίες: στο σημαδιακό διήγημα του Κάφκα, ο υπερήφανος αξιωματικός -μετά από μακρά συζήτηση με τον επισκέπτη, και αφού γίνεται σαφές ότι ο τελευταίος δεν ενθουσιάζεται από τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος και δεν θεωρεί αναγκαία την ύπαρξή του- απελευθερώνει τον κατάδικο και παίρνει ο ίδιος τη θέση του. Η επίδειξη του μηχανήματος θα γίνει πάνω στο σώμα του τελευταίου υπερασπιστή του. Και η ποινή που θα χαραχτεί βασανιστικά στο κορμί του θα είναι: «να είσαι δίκαιος». Εξαιτίας, όμως, μιας απροσδόκητης βλάβης, το μηχάνημα αρχίζει να λειτουργεί ακανόνιστα με αποτέλεσμα να κατακρεουργήσει το σώμα του αξιωματικού…
Στην περίπτωση της ελληνικής «αποικίας των τιμωρημένων», της πρώτης αποικίας της Ευρωζώνης όπως πολύ εύστοχα το θέτουν οι διόλου αριστεροί “Financial Times”, η επερχόμενη και σχεδόν βέβαιη «νέμεση» -εφόσον δεν αλλάξει κατεύθυνση αυτός ο άγονος και εκ των προτέρων υπονομευμένος δρόμος για διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη- θα συντελεστεί αργά ή γρήγορα.
Κι όσο κι αν η -ανεξήγητη ή ευεξήγητη, αδιάφορο- εμμονή των πρωτεργατών της σημερινής κατάρρευσης τους οδηγήσει τελικά να υποστούν κι οι ίδιοι την ποινή που επιβάλλουν σήμερα στον ελληνικό λαό, ο κίνδυνος να παρουσιάσει «απροσδόκητη βλάβη» ο μηχανισμός στήριξης και τα συμπαρομαρτούντα του και να οδηγηθούμε σε αναπόφευκτη κατακρεούργηση της κοινωνίας και της Δημοκρατίας είναι ορατός και διόλου μυθιστορηματικός.
Θυμηθείτε, κυρίες και κύριοι, την υπέρτατη καφκική ποινή: «να είσαι δίκαιος».

13 σχόλια

  1. ΚΟΥΒΕΛΗΣ = ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΛ@Κ@ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ
    ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΧΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "ΜΟΥΛΑΣ" ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!
    Ο κύριος της φωτογραφίας, Ανανιάδης Νότης , ο οποίος διατηρεί και ενημερωτική σελίδα χαμηλής επισκεψιμότητας στον Πειραιά, εμφανίζεται σε άρθρο του, ως αυτόκλητος υπερασπιστής της "κύριας" Μαρίας Ρεπούση , της γνωστής για τις ανθελληνικές της θέσεις και πεποιθήσεις όπως αυτές εκφράστηκαν στο σχολικό εγχειρίδιο της έκτης δημοτικού που αποσύρθηκε έπειτα από την γενική λαϊκή κατακραυγή.
    Ο υποστηρικτής της κ. Ρεπούση ,"ξεσπαθώνει" κατα του Μητροπολίτη Πειραιά γιατί ο τελευταίος "τόλμησε", πάντα κατά τον "αυτόκλητο υπερασπιστή", να ....
    εναντιωθεί στην επικείμενη βουλευτική υποψηφιότητα της κ.Ρεπούση με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια της Α΄ Πειραιά.
    Βέβαια ο κατά τα αλλά λαλίστατος κ . Ανανιάδης "αποφεύγει" να εξηγήσει και να ενημερωσει τους λιγοστούς αναγνώστες του, για τις θέσεις της κ. Ρεπούση στο "σχολικό εγχειρίδιο της έκτης δημοτικού" όπως το αποκαλεί ο ίδιος.
    Σε αυτό το εγχειρίδιο λοιπόν η κ. Ρεπούση λίγο-πολύ μας είπε ότι «ο Ελληνισμός δεν υπήρξε ποτέ θύμα. Ότι δεν το πιστεύει αυτό». Καθώς και ότι οι Μικρασιάτες αδερφοί μας στην Σμύρνη δεν σφαγιάστηκαν αλλά απλώς "συνωστίστηκαν"...στην προβλήτα της Σμύρνης από τον "απελευθερωτή Κεμάλ" όπως τον αποκαλεί η ίδια στο κατάπτυστο, για όλους τους Έλληνες, βιβλίο της.
    Βέβαια δεν μας είπε ακόμη ο αγαπητός κατά τα άλλα κ. Ανανιάδης αν συμφωνεί και ίδιος με τις ανθελληνικές θέσεις της κ. Ρεπούση, ώστε να αποσύρουμε τον χαρακτηρισμό στο πρόσωπο του ως "Μουλά", της προαναφερομένης κυρίας και να αναζητήσουμε ένα πιο κατάλληλο χαρακτηρισμό που αρμόζει σε όσους διαστρεβλώνουν και παραποιούν την ιστορία των Ελλήνων.
    Μάλιστα για να ολοκληρώσει την σπέκουλα στην υποψήφια της δημοκρατικής αριστεράς, ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει προκλητικό αυθάδη και θρασύ τον Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.
    Τώρα αν είναι θρασύτητα η αναφορά στα πραγματικά γεγονότα και το πατριωτικό καθήκον αυτό δεν περιμένουμε να μας το εξηγήσει ένας υποστηρικτής της κ. Ρεπούση.
    Ούτε περιμένουμε από ένα υποστηρικτή της θαυμάστριας του Κεμάλ, να αξιολογήσει ή να γνωρίζει το Φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη Πειραιά που το βιώνουν καθημερινά οι Πειραιώτες.
    Πάντως είναι σίγουρα προκλητικό, θρασύ και αναίσχυντο να ζητάνε την ψήφο των Πειραιωτών που στην πλειοψηφία τους είναι απόγονοι προσφύγων της Μικρασίας και του Πόντου, οι διαστρεβλωτές της ιστορίας τους και οι θαυμαστές του Κεμάλ.
    Και είναι σίγουρα καθήκον όχι μόνο του Μητροπολίτη άλλα και όλων μας να δείξουμε την περιφρόνηση μας, στις εκλογες, σε όσους ασελγούν στην ιστορία του Έθνους μας και υμνούν την "απελευθερωτική" δράση του Κεμάλ!
    Ας πάει λοιπόν σε όσους θαυμάζει η κ. Ρεπούση να ζητήσει την ψήφο τους και όχι στους Πειραιώτες.
    Και που σαι Νότη, να είσαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στο πλευρό του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ στον αγώνα του κατά της Μαρίας σου και όχι επειδή είναι αριστερή, όπως υποστηρίζεις , αλλά για τις γνωστές ανθελληνικές της απόψεις στο θέμα του σφαγιασμού του Μικρασιατικού και Ποντιακού Πληθυσμού.

    Υ.Γ. Τους Μουλάδες να τους αναζητήσεις όχι στον Πειραιά και στο πρόσωπο του Μητροπολίτη του κ.κ. Σεραφείμ αλλά στα ινδάλματα της Μαρίας σου και του "απελευθερωτή" της, Κεμάλ... Άλλωστε ο τίτλος του "Μουλά" απονέμεται από τους Τούρκους στους νομοδιδασκάλους τύπου Ρεπούση και γενικότερα σε κάθε "πεπαιδευμένο" ασχολούμενο με τη μελέτη των ιερών βιβλίων και που εντρυφεί σε έργα της μουσουλμανικής πίστεως...


    Δια την μεταφορά:Ένας απόγονος των "Συνωστισμένων" της Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΤΟ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ..ΦΤΑΙΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ9 Φεβ 2012, 9:37:00 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ ( ΘΑΛΕΓΑ ΤΣΙΡΚΟ ΑΛΛΑ ΠΟΝΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ) Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ - ΓΙΑΥΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ- ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκκενώσεις βόθρων "Ο Κουβέλης":
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ρουφάει ότι σημιτοειδές ξέρασε το ΠΑΣΟΚ.

    Την απόφασή τους να συμπορευτούν με τη Δημοκρατική Αριστερά στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΥΤη δήλωση υπογράφουν οι: Παύλος Αθανασόπουλος, Νίκος Αργυριάδης, Σωτήρης Βαλντέν, Σπύρος Βάρελης, Στέφανος Διαμαντής, Κλειώ Ευαγγελάκου, Μιχάλης Κυριακίδης, Λέλα Κωστούλα, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Πιτουρόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μάνος Τρανταλίδης, Ηλίας Φιλιππόπουλος και Νίκος Χιωτάκης.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως κοινός στόχος όλων είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά χωρίς «παθητική αποδοχή της παρούσας κατάστασης και των εκβιασμών, που οι κυρίαρχοι συντηρητικοί κύκλοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις».

    Πρότεινε έναν «αριστερό ευρωπαϊσμό, που θα αντιστέκεται στις επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο του πολίτη και τα δικαιώματα της κοινωνίας», αλλά και «δεν θα τρομοκρατείται στην προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών».


    Σε μια μαχόμενη αριστερά, η οποία «δεν θα ανατριχιάζει μπροστά στην πιθανή ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης, με βάση ένα πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρθηκε ο Νίκος Μπίστης
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ο οποίος επεσήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια οι ιδέες μας στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπό διωγμόν». Η ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ο κ. Μπίστης, ο οποίος υπήρξε υφυπουργός της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, πρέπει να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή τη μεγάλη παράταξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς.

    Υπέρ της συμπαράταξης με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης, τάχθηκε ο Σωτήρης Βαλντέν, «με τον Σμίτ (τον Γερμανό, πρώην καγκελάριο) τον Ολάντ (τον Γάλλο σοσιαλιστή ηγέτη) ακόμη και τον Μόντι (τον Ιταλό πρωθυπουργό)» και συνοψίζοντας είπε: «μέσα στην Ευρώπη, κατά της Μέρκελ και με τους αντιπάλους της».
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, που διετέλεσε επί πολλά χρόνια επικεφαλής της ΕΡΤ, ανέπτυξε αναλυτικά την οικονομική πολιτική, τονίζοντας ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη. Ότι η ένταξη στην ΟΝΕ επέβαλε μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, αλλά ακόμη και το φθινόπωρο του 2009, αν υπήρχε πολιτική ωριμότητα, θα είχαμε μικρότερο κόστος. Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση, επέμεινε ότι πρέπει να συμπληρωθεί από έναν μηχανισμό δανεισμού για όλες τις χώρες και ένα, επίσης συνολικό, αναπτυξιακό σχέδιο.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΟΛΗ Η ΣΚΑΤΙΛΑ ΠΑΣΟΚ...ΕΚΕΙ.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλάει και η ΔΗΜ"ΑΡ" για την αριστερά, από που κι ως που. Αντε, με τη Ντόρα, τον Μάνο, τους πασόκους, το Σπηλιωτόπουλο, το Χατζηδάκη, το ΣΚΑΙ, το ΜEGA. Και ασε την αριστερά να πορευτεί όπως αυτή νομίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολα τα σημιτοπαιδα..
    μονο ο τσουκατος λειπει..
    να τον κανουν επιτιμο μελος
    μαζι με την πετρουλα..
    ου να χαθητε λιγουρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό τον καιρό που απογοητεύθηκε ο κόσμος από τα κυβερνητικά κόμματα που καταχρέωσαν τον τόπο μέχρι σημείου που εξοργίζει και κανένας τους δεν ενοχοποιήθηκε για την κατάντια αυτή που πήραν τα πακέτα Ντελορ χαριστικά , κάπου 125 δις ευρώ, δεν τους έφταναν αυτά αλλά καταχρέωσαν τον τόπο με τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων δις. Τι ελπίδα για καλύτερες μέρες να περιμένεις από αυτούς που λεηλάτησαν το Έθνος. Απορώ γιατί δεν τους έχει κατασχεθει ο πλούτος που άρπαξαν από τα συρτάρια του Υπουργείου του ο κάθε πρόστυχος απ΄αυτούς ;
    Σαν λαός είμαστε σε μια θλιβερή οικονομική και ανησυχητική κατάσταση και δεν βλέπουμε φως στο τούνελ της αποθάρρυνσης. Ο Φώτης Κουβέλης είναι ένας πολιτικός που εμπνέει εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο που δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις ότι τον εμπιστευόμαστε όλο και περισσότερη.
    Είναι νωπή η παρότρυνση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στους δόλιους μετανάστες , λες και υπήρχε η δυνατότητα για εργασία έστω εκείνους τους καιρούς . Μακρια απ΄αυτούς τους απερίσκεπτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ "ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ"...ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝ-ΠΑΝ.....ΨΩΝΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ!!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΓΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΟΠΟΤΕ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΜΟΥ ΨΗΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ..ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΣΑΜΑΡΑ -ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ..ΠΑΝΗΛΙΘΙΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΟΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάγκες, στα καφενεία σέρνεται η βρώμα ότι πίσω από το συγκεκριμένο πασοκικό ανάχωμα βρίσκεται ο Βαρδινογιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δινουμε λεφτα σε οποιον ανακοψει την αριστερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας αναφερθώ στα 3 κόμματα στη Βουλή
    που αυτοκαθορίζονται ως "Αριστερά".
    Για να συμπράξουν,
    πρέπει να αναμειχθούν ομοιογενώς
    νερό,λάδι και πετρέλαιο.
    Εεεεε δεεεν γίνεται!!!
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση