GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπύρου προς Γερουλάνο: "Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις το Ιόνιο, παραιτήσου"...

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου , με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τους υφυπουρ...

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τους υφυπουργούς Γιώργο Νικητιάδη και Πέτρο Αλιβιζάτο, ζητεί να μην κλείσει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, εκφράζοντας την άποψη ότι κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση λογίζεται ως...
εχθρική για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Όπως χαρακτηριστικά λέει, απευθυνόμενος στον Π. Γερουλάνο, «ήδη στην Κέρκυρα έχουν ξεκινήσει σοβαρές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, καθώς το αίτημα των κερκυραϊκών φορέων ήταν -ανέκαθεν- να μετατραπεί η Σχολή αυτή σε Ανώτερη, όπως συμβαίνει στη Ρόδο, και αντ' αυτού εσείς αποφασίζετε το κλείσιμο της Σχολής.
»Ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, φροντίζει το Αιγαίο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, κάνετε, κύριε Υπουργέ και εσείς, μαζί με τον υφυπουργό, Πέτρο Αλιβιζάτο, το ίδιο. Φροντίστε το Ιόνιο!
Αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε επαρκώς τον Τουρισμό και την Τουριστική Εκπαίδευση, κύριε υπουργέ, μπορείτε να φύγετε όσο γίνεται γρηγορότερα».
Να σημειωθεί πως χθες καθηγητές, σπουδαστές, γονείς σπουδαστών, διοικητικό προσωπικό, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων αλλά και ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέλαβαν το γραφείο του περιφερειάρχη στην Κέρκυρα, με το αίτημα άμεσες και δραστικές ενέργειες για να μην κλείσει η Σχολή.
Η επιστολή του Περιφερειάρχη
Κύριε Υπουργέ,
Η εφαρμογή του Μνημονίου, για περιορισμό της σπατάλης, έχει «ξεσαλώσει» κάποιους και τους εξωθεί να εισηγούνται την εξαθλίωση της κοινωνίας με κάθε τρόπο, στην προκειμένη περίπτωση με το κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.
Αποτελεί γενικευμένη διαπίστωση ότι οι Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, έχουν προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στον Ελληνικό Τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, με την παραγωγή και στελέχωση άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών του τουρισμού, όλων των ειδικοτήτων.
Οι Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων αποτελούσαν επίσης, μια αξιόπιστη και σημαντική επιλογή στον επαγγελματικό προσανατολισμό χιλιάδων νέων του τόπου μας, που είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να αποκατασταθούν στη συνέχεια επαγγελματικά, χωρίς οι οικογένειες τους να ξοδεύουν τεράστια οικονομικά ποσά.
Το κλείσιμο των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα, τόσο για τον Κερκυραϊκό, όσο και γενικότερα για τον Ελληνικό τουρισμό, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας επενδύει στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα της τουριστικής οικονομίας, για να εξέλθει από την οικονομική κρίση.
Στην περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ο τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη της οικονομίας μας, τομέα δημιουργίας πολύτιμων θέσεων απασχόλησης και βασικό πυλώνα της οικονομίας της Κέρκυρας, η οποία όχι άδικα, έχει χαρακτηριστεί και ως η ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού.
Σε αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις. Υπ' αυτή την έννοια, κρίνω επιβεβλημένη τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την τουριστική αγορά, ώστε οι ξενοδοχειακές μονάδες να στελεχώνονται με σωστά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού μας.
Ταυτόχρονα δε, σε περίοδο που η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους, παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Θα πρέπει βεβαίως να τονίσω το αξιόλογο επίπεδο σπουδών που προσφέρει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας, η οποία ιδρύθηκε το 1972 και έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Κερκυραϊκό και κατ' επέκταση στον Ελληνικό τουρισμό με την παραγωγή άριστα κατηρτισμένων στελεχών.
Μπορείτε, κάλλιστα, να ξεκαθαρίσετε τον ΟΤΕΚ και να αξιολογήσετε ορθολογικά τις Σχολές που εποπτεύετε.
Κύριε Υπουργέ,
Σας ζητώ να μην κάνετε καμία σκέψη για κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολών, γιατί πιστέψτε με θα πρόκειται για τεράστιο λάθος και αυτό διότι:
Το  κόστος λειτουργίας της Σχολής είναι πολύ μικρό και ενδεχομένως να μπορεί να μειωθεί ακόμη.
Η αξιοπρεπής εκπαίδευση, όπως γίνεται σήμερα δεν μπορεί να αποτελεί αιτία κλεισίματος της Σχολής, όταν τα άτομα αυτά θα κληθούν να υποστηρίξουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες.
Η μόνη βιομηχανία που αντέχει στη χώρα μας ακόμη είναι ο Τουρισμός και εσείς θέλετε να τη διαλύσετε;
Απαιτώ να αφυπνιστούν όσοι εισηγήθηκαν το κλείσιμο της Σχολής, άλλως η Περιφέρειά μας θα εκλάβει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις ως εχθρικές.
Ήδη στην Κέρκυρα έχουν ξεκινήσει σοβαρές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, καθώς το αίτημα των κερκυραϊκών φορέων ήταν -ανέκαθεν- να μετατραπεί η Σχολή αυτή σε Ανώτερη, όπως συμβαίνει στη Ρόδο και αντ' αυτού εσείς αποφασίζετε το κλείσιμο της Σχολής.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, φροντίζει το Αιγαίο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, κάνετε, κύριε Υπουργέ και εσείς, μαζί με τον Υφυπουργό, Πέτρο Αλιβιζάτο, το ίδιο. Φροντίστε το Ιόνιο!
Αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε επαρκώς τον Τουρισμό και την Τουριστική Εκπαίδευση, κύριε Υπουργέ, μπορείτε να φύγετε όσο γίνεται γρηγορότερα.

7 σχόλια

  1. σπύρος σπύρου, ένα πρώην καλό παιδί. Ανακατεύτηκε με τα σκατά και θα τον φάνε οι κότες, τύπου γερουλάνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερουλάνε, φύγε, γιατί δεν έχεις την δύναμη και το σθένος να φυλάξεις τα αρχαία μας και τα νέα μας. Ούστ. βρωμόσκυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παύλος Γερουλάνος : ένα πραγματικά καό παιδί. Ανακατεύτηκε με τα πίττουρα αλλά δεν θα τον φάνε οι δεξιές κότες, τύπου ...σπύρου σπύρου γιατι ο κόσμος κατάλαβε ατι αν μη τι άλλο ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο ΓΑΠ δεν θέλει να φύγει με τίποτα. Αναβάλλει την συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ"
    --------------------------------
    Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κασκινάει λέει ο λαός μας.

    Ετσι και ο Παπανδρέου ξεκίνησε το κοσκίνισμα για αλλαγή προέδρου στο ΠαΣοΚ από τον περασμένο Δεκέμβριο και συνεχίζει να κοσκινάει ακόμα.Μάθαμε ότι αποφάσισε να αναβάλλει την Εθνική συνδιάσκεψη από τς 4 Μαρτίου στις 8 Ναρτίου και βλέπουμε.

    Εκλογές θα έχουμε Απρίλη και το ΠαΣοΚ πιθανόν να μην έχει αρχηγό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΙ'ΟΙ ΚΩΛΟΙ" ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ (ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΠΡΩΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΕΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΙ'ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ-ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ. ΕΝΩ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ...........ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. Ο ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ 200τμ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ
    ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ 1800 ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κερκυρα να παψει να νουδουπασοκιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γερουλάνε, δεν κάνεις τίποτα. Είσαι άχρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση