GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821...

Από το http://ellinikoforoum.blogspot.com/ Οταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα,   στη χώρα κυκλοφορούσαν ομάδες ανθρώπων σαν αγέλες ζώων, χιλιάδες...

Από το http://ellinikoforoum.blogspot.com/

Οταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα,  στη χώρα κυκλοφορούσαν ομάδες ανθρώπων σαν αγέλες ζώων, χιλιάδες ορφανά περιεφέρονταν ημίγυμνα μέσα στις λάσπες και τα ερείπια.Οι περισσότεροι άμαχοι είχαν καταφύγει στα νησιά.
1.Το παππαδοπαίδι ο Κιουταχής
Τουρκαλβανό τον βάπτισε η ιστορία και ήταν πάντα παρών και αντίπαλος τον Ελλήνων σε κάθε στιγμή του αγώνα .Και να σκεφτεί κάποιος οτι...
 ήταν γιος Ρώσου χριστιανού παππά που αιχμαλωτίστηκε απο τους Τούρκους οταν ήταν 10 χρονών
2.Ο Μπεκτασής Ανδρούτσος
Στο πάνθεον των ηρώων βρίσκεται πολύ ψηλά (αν και προσωπικά τον θεωρώ λαμόγιο και καιροσκόπο) αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Δυσσέας όταν ήταν στην αυλή του Αλη πασά είχε ασπαστεί των μουσουλμανισμό και ήταν μέλος μια σέκτας των μπεκτασί ντερβίς.
3. Τζαβελαίοι μωραίτες
Η επίσημη ιστορία τους θέλει Σουλιώτες ανανταμ παπαντάμ. Οι πληροφορίες μου τους θέλουν να κατάγονται απο την Ολυμπία "Σημαντικότατη σε ισχύ οικογένεια εκεί στα μέρη της Ολυμπίας στις αρχές του 1700 ήταν οι Τζαβελαίοι . Επειδή έγινε ένας βιασμός μια έμορφης Τζαβέλαινας απο απο τον αγά της περιοχής , έσφαξαν τον αγά και αλλους Τούρκους και μετακόμισαν στο Σούλι. "...
4. Το εξώγαμο του Κωλοκοτρώνη
Για τον γέρο του Μωριά ξέρουμε ότι σε ηλικία 20 ετών παντρεύεται με την Αικατερίνη Καρούζου με την οποία απέκτησε τρεις γιους: τον Πάνο, που θα σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο του 1825, τον Ιωάννη – Γενναίο και τον Κωνσταντίνο – Κολίνο και τρεις θυγατέρες, τις οποίες και καλοπάντρεψε.Το 1806 αναγκάζεται να εγκατασταθεί την Ζάκυνθο, όπου για 15 χρόνια θα αγωνίζεται να μεγαλώσει το παιδιά του, αλλά εκεί θα θάψει τη σύζυγό του.
Χήρος και πενηντάρης ήταν οταν ξέσπασε η επανάσταση ε δεν άντεξε .Κάπου εκεί στο τέλος της επανάστασης στην Υδρα έρχεται στην ζωή άλλο ενα παιδί του αγόρι και αυτό . Πήρε το όνομα Πάνος είς μνήμη του αδικοσκοτωμένου γιού του και ήταν καρπός της σχέσης του γέρου Κωλοκοτρώνη με μια καλόγρια.
5. Κι άλλο ξωγαμο
Ο Διονύσιος Σολωμός, ο μεγαλύτερος νεοέλληνας ποιητής, γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικολάου Σολωμού και της υπηρέτριας του Αγγελικής Νίκλη.
6. Οταν τα παληκάρια πεθαίνουν
"αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο " είπε ο Καραϊσκάκης και λίγο αργότερα έκλεισε για πάντα τα μάτια του.
7.Ενας Αιγύπτιος απο την Καβάλα
Ο Ιμπραήμ πασάς ήταν Καβαλιώτης. Την μάννα του την ξέρουμε σίγουρα. Ήταν Χριστιανή, χήρα κάποιου που λέγονταν Τουρματζής. Αυτή τη χήρα Τουρματζή παντρεύτηκε ο αρβανίτης Μεχμέτ Αλής, ο κατόπιν αρχηγός της αιγυπτιακής δυναστείας, πού καταλύθηκε εδώ και μερικά χρόνια.
Όσο για τον πατέρα του Ιμπραήμ, οι γνώμες διχάζονται. Μερικοί τον θέλουν γιο της χήρας από τον πρώτο της γάμο και κάποιοι άλλοι πάλι, γνήσιο γιο του Μεχμέτ - Αλή, πού τον απόκτησε ύστερα από τον γάμο του με την χήρα.
Μάλλον ήταν γιος του Τουρματζή, γιατί η διαφορά ηλικίας του Μεχμέτ Αλή με τον Ιμπραήμ είναι μόλις είκοσι χρόνια και φαίνεται μάλλον πιθανό, ότι τον είχε η χήρα όταν παντρεύτηκε το Μεχμέτ.
Πάντως ο Μεχμέτ τον υιοθέτησε.
8.Η πρώτη απογραφή
Οταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα , στη χώρα κυκλοφορούσαν ομάδες ανθρώπων σαν αγέλες ζώων, χιλιάδες ορφανά περιεφέρονταν ημίγυμνα μέσα στις λάσπες και τα ερείπια.Οι περισσότεροι άμαχοι είχαν καταφύγει στα νησιά.
Ετσι η πρώτη απογραφή του Ελληνικού κράτους φέρνει την Υδρα με 12.465 κάτοικους, την Ερμούπολη στην Σύρο με 12.392 το Ναύπλιο με 9.458, οταν η Αθήνα είχε 7.028 και ο Πειραιάς 31 κάτοικους.
Η ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

5 σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ..ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821...ΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ,,ΑΓΙΟΣ..ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΡΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΛΟΙ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ..ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος πληροφορίες έχεις και μάλιστα δεν μας λες ποιός σου τις έδωσε. Μάθε λοιπόν ότι οι Σουλιώτες έλκουν την καταγωγή τους από την Δίβρη (παμπάλαια εστία του Ελληνισμού) της επαρχίας Δελβίνου της Β. Ηπείρου, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων συγγραφέων, και ο Κώστας Η. Μπίρης στο έργο του "Αρβανίτες οι Δωριείς του Νεωτέρου Ελληνισμού", σελ. 286 (εκδόσεις Μέλισσα). Γκέγκε...; και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, και αν χρειαστεί ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ...

    Υ.Γ. Κάτοικοι της εν λόγω Δίβρης ίδρυσαν τόσο την Δίβρη (Λαμπία) της Ηλείας (όπως ξέρουμε από τους παππούδες μας, όσοι καταγόμαστε από εκεί), όσο και την Δίβρη κοντά στη Λαμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοτζαμπάσηδες



    Του Δημήτρη Δανίκα, ΒΗΜΑ, 23.3.12

    Θα σας στεναχωρήσω. Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ προδότης, ανθέλλην, μίασμα και Μερκελιστής. Διαβάστε λοιπόν. Τους δύο συναρπαστικούς τόμους της «Ελληνικής Επαναστάσεως» υπό του Γεωργίου Φίνλευ, εκδόσεων Βουλής των Ελλήνων. Το «Γεώργιος» όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μετέφρασε στα ελληνικά το βρετανικό όνομα George. Διαβάστε το για να υποστείτε κλονισμό. Εθνικοπατριωτικό. Για να αντιληφθείτε ένα πράγμα εντελώς διαχρονικό. Η σημερινή τραγωδία προέκταση της εθνικής ανταρσίας και παλιγγενεσίας του 1821. Ετσι ακριβώς. Γιατί δεκάδες οπλαρχηγοί, κλέφτες και αρματωλοί-ανάμεσά τους ας πούμε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος αλλά και ο μετανοημένος στο τέλος Καραϊσκάκης-χωμένοι μέχρι τ’ αυτιά στα «καπάκια», την προδοσία, την τυφλή και αχόρταγη φιλαυτία. Γιατί τα δύο δάνεια των αγγλικών τραπεζών κατέληξαν στις τσέπες κοτζαμπάσηδων και πολλών ανταρτών. Γιατί ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ο Υδραίος Κουντουριώτης που ως γνήσιος Αλβανός δεν μιλούσε γρι την ελληνική, μονίμως στην αρπαγή την συνωμοσία, την διαπλοκή. Γιατί την ώρα που ο Ιμπραήμ κούρσευε και κατέκαιε στην Πελοπόννησο κάθε ίχνος πανίδας, χλωρίδας, κάθε ίχνος ελληνικής ζωής, οι επαναστάτες επιδίδοντο σε ένα αχαλίνωτο εμφύλιο πόλεμο κατασπαράσσοντας κάθε γρόσι από τα ταμεία και κάθε ίχνος από το ανελέητο πλιάτσικο που έκαναν στις περιουσίες των Τούρκων.
    Γιατί πολλές φορές οι έλληνες φτωχοί αγρότες μπροστά στην πειρατεία ας πούμε των Σουλιωτών η άλλων πατριωτικών ομάδων, έκαμαν τον σταυρό τους προσευχόμενοι να καταφθάσουν οι τουρκαλάδες να τους σώσουν απ’ αυτούς τους αχρείους ελληνάρες. Γιατί σχεδόν πάντα παραβιάζαμε τις υποσχέσεις και με πισώπλατα χτυπήματα ορμούσαμε και εξοντώναμε με τον αγριότερο τρόπο ακόμα και τα νεογέννητα μωρά τα οποία οι γενναίοι ημών πρόγονοι τα πετούσαν στους γκρεμούς και στα σκυλιά. Και γιατί λίγο πριν από τη Ναυμαχία στο Ναβαρίνο, ο Αγώνας είχε τελειώσει και το αντάρτικο είχε εκπνεύσει. Τουτέστιν αν οι στόλοι Αγγλίας, Ρωσίας, Γαλλίας δεν κατέφθαναν προκειμένου ν’ αρχίσει ο διαμελισμός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ίσως ακόμα και σήμερα να μην υπήρχε ίχνος ελληνικής, εθνικής κυριαρχίας. Από τότε λοιπόν. Λεπτή σχεδόν αόρατη η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ηρωισμό και την προδοσία. Ο ίδιος Ελληνας ήταν ικανός να διαπράξει και τα δύο. Από το τότε ο κοτζαμπασισμός η πεμπτουσία της οικονομικής ολιγαρχίας. Που επί των ημερών μας μετεξελίχθηκε στον αεριτζίδικο καπιταλισμό. Από τότε ο υπέρμετρος ατομικισμός. Από τότε η πλήρης, κάθετη και ανελέητη εχθρότητα ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος. Από τότε το αλληλοφάγωμα. Από τότε το προσκύνημα στους ξένους προστάτες με το γαλλόφιλο, αγγλόφιλο και ρωσόφιλο κόμμα. Από τότε τα υπέρογκα δάνεια που κατέληγαν στις τσέπες των εθνοσωτήρων. Από τότε η υποτέλεια προς τους επικυρίαρχους. Από τότε Μπανανία. Τηρουμένων των αναλογιών, η Ναυμαχία του Ναβαρίνου είναι το σημερινό Μνημόνιο μαζί με το PSI και την Δανειακή σύμβαση. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Όπως έγραφε και ο Διονύσιος Σολωμός «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

    Πολιτική Επιθεώρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΟΥΣ

    Μετά την απόφαση για την καθιέρωση της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία ( Γυμνάσια ) με Νόμο της Νέας Δημοκρατίας, Εφημερίς της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας Αθήνα 20 Ιουνίου 2006, ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006, και με την ισχύ του να ξεκινά από το σχολικό έτος
    2006 − 2007, με την υπογραφή του Γεωργίου Καλού Υφυπουργού Παιδείας, και που βέβαια δεν εφαρμόστηκε γενικώς για να μην κινδυνέψει με κατάργηση από μαζικές αντιδράσεις, καθώς φαντάζεστε τι θα γινόταν να πετούν τα Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Λήμνο και αποκάτω στο σχολείο να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, το φριχτότερο έγκλημα που έγινε ποτέ στην ανθρωπότητα καθώς ο σκοπός δεν είναι η μάθηση αλλά η μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου που έχει γίνει ποτέ σε μαζική κλίμακα σε βάρος του Ελληνισμού από την Τουρκία, ο εκτουρκισμός των Ελληνόπουλων καθώς οι λεπτομέρειες που περιγράφονται για την διδαχή της αποτελούν μνημείο πλύσης εγκεφάλου, αλλά και την μεγαλύτερη επιτυχία της Τουρκικής διπλωματίας εις βάρος της Ελλάδας μας, γιατί αυτή η διπλωματία υποχρέωσε την κυβέρνηση Καραμανλή να το κάνει, ποιος ξέρει με ποιους εκβιασμούς από τους Τούρκους που ασφαλώς ξέρουν και τα άπλυτα και τα πλυμένα και κυβερνώντων και μη κυβερνώντων στην Ελλάδα για να προωθούν ευκολότερα τους σκοπούς τους εις βάρος μας, ( δέστε τι έγινε με την Ελληνοαλβανική ΑΟΖ που είχαμε συμφωνήσει με τους Αλβανούς αλλά με επέμβαση της Τουρκίας η Αλβανία υπαναχώρησε και οι πολιτικοί μας την κάνανε γαργάρα) ( πως και γιατί ; ) και την εν συνεχεία ανθελληνική στάση όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κομμάτων καθώς ναι μεν έγινε η καθιέρωση της γλώσσας αλλά εν συνεχεία δεν κινήθηκαν για να αποσυρθεί ο νόμος.
    Μετά την είσοδο στα Ελληνικά; Κανάλια τηλεόρασης των Τουρκικών τηλεοπτικών σειρών με αυτούς τους γλυκανάλατους, ευγενικούς, τίμιους, Ελληνοπρεπείς ως ένα σημείο Τούρκους ηθοποιούς, τους καλούς
    και αγαθούς οικογενειάρχες, τους καλοντυμένους, με τα ωραία σπίτια και τοποθεσίες, τους καθημερινούς ανθρώπους που αναζητούμε σε αυτήν την εποχή να μας συνδράμουν που δεν τους βρίσκουμε, αλλά τους βρήκαμε στην Τουρκία μέσω αυτών των τηλεοπτικών σειρών, ( είδες τι Ωραία είναι στην Τουρκία; Λέει η μια Κότα στην άλλη) και το ξεκίνημα διαφήμισης ξένων γλωσσών μέσω CD όπου μας λένε μάθε αγγλικά, και λοιπά αλλά και Τούρκικα καθώς η διαφήμιση θεωρεί την Τουρκική γλώσσα πλέον στις πιο σπουδαίες του Κόσμου., ήρθε και η πλέον προδοτική κίνηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ΜΑΣ.
    ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ , ΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Μπορώ να μην αναρωτηθώ πόσο πουλημένα τομάρια είναι αυτοί που δέχτηκαν την Τουρκική γλώσσα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, αυτοί που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου κάθε βράδυ στα σπίτια μας με τα Τούρκικα σήριαλ, και τώρα ΑΥΤΟΙ με την εκδηλωθήσα πρόθεση τους στην Κωνσταντινούπολη να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
    Και όσο για αμοιβαιότητα επενδύσεων μεταξύ μας με τους Τούρκους για τις επενδύσεις Ελλήνων στην Τουρκία ξέρουμε ότι όταν θα τους ζορίσουν θα αμολήσουν τον < ΟΧΛΟ > ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΑΜΟΥΝ και για τις δικές τους εδώ θα στείλουν τα F16 ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΔΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ < ΕΘΝΑΡΧΗ > ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΕΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση