GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι κυρίως πολιτικό θέμα...

Από το  ypsilantistzouros.blogspot.com Αλήθεια θυμάται κανείς πως ξεκίνησε όλο αυτό..; Το πρόβλημα, λοιπόν, ξεκίνησε με το επιτόκιο με το ...


Αλήθεια θυμάται κανείς πως ξεκίνησε όλο αυτό..; Το πρόβλημα, λοιπόν, ξεκίνησε με το επιτόκιο με το οποίο αντλεί δάνεια (ή αλλιώς εκδίδει ομόλογα) το ελληνικό κράτος στις χρηματαγορές.
Οι επενδυτές για να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή τα ομόλογα χρειάζεται να έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος που τα εκδίδει, δηλαδή ότι μπορεί να...
τα αποπληρώσει αργότερα.
Όσο μειώνεται αυτή η εμπιστοσύνη οι επενδυτές για να αγοράσουν τα ομόλογα απαιτούν ένα μεγαλύτερο επιτόκιο, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών οφείλεται στα credit rating agencies αλλά και από τα δημοσιονομικά της στοιχεία της κάθε χώρας.
Το ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2009 ήταν 237.5 δισ. Ευρώ, το δημόσιο χρέος 113,4% επί του ΑΕΠ περίπου στα 269,3 δισ ευρώ, και άρα η παραγωγή της χώρας τα 2009 δεν καλύπτει τα χρέη της, όμως , το δημόσιο χρέος της Μεγάλης Βρετανία από το 1921 έως το 1937 ήταν μεγαλύτερο το 150% του ΑΕΠ της, κι όμως η χώρα δεν χρεοκόπησε!
Επομένως...Η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι κυρίως πολιτικό θέμα.
Τ'ακούτε κύριοι 'λεφτά υπάρχουν..;'

2 σχόλια

  1. Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «...σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

    Όταν ακόμη σήμερα υπάρχουν άνθρωποι (και είναι αρκετοί) που ελπίζουν σε Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς ομοίους τους, πράγματι χρειάζεται ένας Τόμσεν για να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, μπας και καταλάβουμε. Μεγαλύτερος είναι ο εχθρός εντός παρά εκτός.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ:
    "Ναι, σε όλα."

    Θα πληρώσετε το κακό που κάνατε στην Ελλάδα... και δεν χωράτε όλοι στο ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση