GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεθνής Τύπος: Από την οικονομία στη πολιτική...

Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο σχολιάζουν ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα μετατοπίζεται από την κρίση χρέους στην πολιτική κα...

Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο σχολιάζουν ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα μετατοπίζεται από την κρίση χρέους στην πολιτική και...
συγκεκριμένα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η Wall Street Journal αναφέρεται στην επικείμενη εκλογή του Ε. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στη διαδικασία της 18ης Μαρτίου, όπου και θα επισημοποιηθεί η εκλογή του.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο.
Πρόσφατα γκάλοπ, δείχνουν την ΝΔ να παίρνει ποσοστό 28% και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 11%. Παράλληλα σημειώνεται άνοδος των μικρών κομμάτων ενώ υπολογίζεται ότι εννέα κόμματα θα μπορέσουν να μπουν στη Βουλή.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται επίσης ρεπορτάζ της Financial Times που σημειώνει ότι στην Αθήνα η προσοχή τώρα έχει φύγει από το χρέος και έχει στραφεί στην πολιτική και στις επερχόμενες εκλογές. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανταλλαγή ομολόγων.
Αν και η υποστήριξη για μια δεύτερη κυβέρνηση συνεργασίας έχει αυξηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε σε συνέντευξη του στο Βήμα παρατήρησε ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για εκλογές στην Ελλάδα.
Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua αναφέρεται εκτεταμένα στην υποψηφιότητα Βενιζέλου και σχολιάζει ότι «οι σοσιαλιστές, που νίκησαν με ευκολία στις εκλογές του 2009, βλέπουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν πρόσφατα σε ιστορικό χαμηλό, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας.
Το συντηρητικό κόμμα Νέα Δημοκρατία, το οποίο επίσης στηρίζει τη μεταβατική Κυβέρνηση, προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τον σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης».
Η Guardian επικεντρώνεται στην ομιλία του Α. Σαμαρά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αρχηγός της ΝΔ άσκησε κριτική στους όρους της συμφωνίας για το νέο bailout και ζήτησε να έχει ελεύθερα τα χέρια του ως επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη.
Ο Raoul Ruparel, επικεφαλής του think tank Open Europe, δήλωσε ότι το γεγονός ότι κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν φαίνεται να κερδίζει αυτοδυναμία στις εκλογές, δυσχεραίνει τις προοπτικές για μια αποτελεσματική κυβέρνηση και θέτει ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του πακέτου βοήθειας, καθώς μια επόμενη κυβέρνηση θα μπορούσε ζητήσει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους.
Με τίτλο “After debt deal, Greece turns to elections” δημοσιεύεται στην εφημερίδα Global Times άρθρο, που ξεκινά με τη δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ότι «οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά από το Πάσχα».
Στο άρθρο σημειώνεται ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονται πάντα Κυριακή, και η δήλωση του κ. Σαμαρά σημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Απριλίου», εκτιμά η εφημερίδα.
Με την παρατήρηση ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μέσα σε τριάντα ημέρες μετά από τη διάλυση της Βουλής, επισημαίνεται στο άρθρο ότι «το κόμμα του κ. Σαμαρά προηγείται με άνεση στις δημοσκοπήσεις, αλλά τα ποσοστά του κόμματος έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της συμμετοχής του στην Κυβέρνηση και της έγκρισης νέων και έντονα αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστέθηκαν στις περικοπές μισθών και συντάξεων, που έχουν επιβληθεί κατά τα δύο τελευταία χρόνια».
Το άρθρο ολοκληρώνεται με το σχόλιο ότι «ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης επέμεινε χθες ότι, για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας είναι απαραίτητη μία ισχυρή Κυβέρνηση και όχι Κυβέρνηση συνεργασίας»

2 σχόλια

  1. ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΩΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΌΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΨΗΣ ? ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γεώργιε, οι "φίλοι μας" τοκογλύφοι-δανειστές το λένε συνεχώς! Θέλουμε αυτά τα δύο πρόβατα (Μπένι, Σαμαρά) για να μας κάνουν τη δουλειά!
    Αν ψηφίσετε άλλους, που δεν μας θέλουν, εμείς θα φύγουμε και ψοφήστε από την πείνα!
    Λες και τώρα είμαστε καλύτερα!
    όποτε τι κάνει ο καθένας??
    έστω σου λέει και λίγα ευρώ το μήνα,παρά τίποτα!!
    και ο νεοσωτήρ Αντωνάκης τι λέει: Δώστε μου αυτοδυναμία για να σας σώσω!!
    Ρε άντε στο αγύριστο!!
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση