GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυστυχώς πτωχεύουμε… πολιτικά!

Από το  kimonmitalidis.gr Τα κόμματα, παλιά και νέα , « φορτσάρουν » τις μηχανές τους ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Σε κάποια...

Από το kimonmitalidis.gr

Τα κόμματα, παλιά και νέα, «φορτσάρουν» τις μηχανές τους ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Σε κάποια από αυτά ήδη ξεκίνησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, ενώ στα υπόλοιπα παρατηρούμε έντονη κινητικότητα με...
μεταγραφές και διαρροές ονομάτων.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση και συνάμα θλίψη είναι το γεγονός ότι η πολυδιαφημιζόμενη και πολυπόθητη ανανέωση για άλλη μια φορά πηγαίνει περίπατο. Το άκουσμα των πρώτων ονομάτων, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, δείχνει πως οι ίδιοι άνθρωποι που τόσο καιρό από διάφορες θέσεις διοικούσαν και ήταν στα πράγματα, οι ίδιοι άνθρωποι είναι και πάλι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας.
Κι αν λέμε ότι ο λαός πρέπει να αποδείξει ότι είναι σοφός και να κάνει τις σωστές επιλογές, εντούτοις η πραγματικότητα μας λέει πως οι άξιοι και ικανοί για μια ακόμη φορά θα παρακολουθήσουν από απόσταση ασφαλείας και αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Όλο αυτό το σκηνικό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Τα «παλιά» κόμματα έχουν καθεστωτική νοοτροπία και αντίληψη της λογικής της κατάπνιξης κάθε νέας και διαφορετικής φωνής. Από την άλλη πλευρά τα νεοσύστατα κόμματα, που δεν προέρχονται από παρθενογένεση, αλλά είναι κομμάτι του πολιτικού συστήματος που μέχρι χθες υπηρετούσαν, προσπαθούν να μας πείσουν για το νέο και την αλλαγή. Πόσο νέο όμως, είναι ένα σπίτι όταν χρησιμοποιείς υλικά από ερείπια που βρίσκονται γύρω; Όλα που λένε τώρα, «οι εκφραστές του νέου» γιατί δεν τα είχαν καταγγείλει όσο καιρό ήταν γρανάζια του συστήματος διατελώντας στο σύνολό τους σχεδόν υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας;
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει πτωχεύσει. Κι αν οικονομικά ακόμα μπορούμε να λέμε πως πήραμε παράταση ζωής και αποφύγαμε προσωρινά τη χρεοκοπία, έχουμε ήδη πτωχεύσει πολιτικά και κοινωνικά. Έχουμε φιμώσει κάθε φωνή που δε συμφωνεί με το σύστημα κι έχουμε στείλει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε πρόταση που θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα κόμματα και αυτά με τη σειρά τους την κοινωνία.
Και πως άλλωστε θα γινόταν αλλιώς όταν η καλύτερα αμειβόμενη εργασία είναι αυτή του βουλευτή, και μάλιστα με πολλά έξτρα, όταν ακόμα και οι «επαναστάτες» δεν παραιτούνται από τη θέση τους, όταν οι «ηγέτες» πουλάνε τη συνείδηση τους μόνο και μόνο για να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.
Σημεία των καιρών η κατάπτωση των πολιτικών ηθών (αν και αμφιβάλλω αν πολλοί από τους πολιτικούς μας είχαν ποτέ ηθικές αρχές).

5 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΕΙ Η ΜΙΣΗ ΛΑΜΙΑ
    http://www.lamiafm1.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3916:%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83&Itemid=50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΚ !
    Όσο νυχτώνει η τέτοια μεγαλώνει:
    Κοιμηθήκαμε με 200.000 μαλάκ@@
    και ξυπνήσαμε με 250.000 !!

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε χθες βράδυ ο εκλογομάγειρας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανωμερίτης, στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 180.714, εκ των οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλαδή ποσοστό 97,33%. Ακόμη καταμετρήθηκαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.

    Πολύ άγχος έχει ο Ανωμερίτης για να μας πείσει ότι ψήφισαν 250.000...
    + Ας κάνει καμιά φορά και καμιά πρόσθεση και ας μη στηρίζεται στους αγράμματους τριγύρω (όχι ότι αυτός είναι εγγράμματος, αλλά λέμε τώρα):

    Βίντεο: Τα νιάτα ψηφίζουν Μπένυ..
    Είπανε στη γριά να χέσ@@ και αυτή ξεκολόθηκε..

    Οι ΠΑΣΟΚ πίστεψαν ότι ψήφισαν 200.000 ζώα !

    _________________________________
    ΜΠΕΜΥ XIL-ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ-ΠΑ$$ΟΚ...98%
    Ο μαλάκ@@ του αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είνα δυνατόν!!!!!!! Τόση καταστροφή τα τελευταία 31 χρόνια και ακόμα οι Ελλαδίτες μιλούν για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!!!!!!!!!!!!!!
    Καλά να πάθετε.... Δε σας αξίζει τίποτα καλίτερο απο το ΔΝΤ και τη κατοχή της χώρας!!!!!!!! Δεν έχεται μυαλό εκεί κάτω......

    Έλληνας μετανάστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Βιομηχανία» αναπήρων!
    - Σε ποιες περιοχές πήραν τα περισσότερα επιδόματα «μαϊμού»!

    Ένα σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις είναι αυτό με τα επιδόματα αναπηρίας. Επί σειρά ετών χιλιάδες άνθρωποι έπαιρναν επίδομα χωρίς να το δικαιούνται. Και το ζήτημα είναι ότι η επίσημη πολιτεία φαίνεται να γνώριζε αλλά δεν έπραττε τίποτε.


    Πρωταθλητές μαϊμού επιδομάτων ήταν κάτοικοι της Ζακύνθου,
    του Ηρακλείου, της Φλώρινας,
    της Καβάλας αλλά και της Χίου.

    Ωστόσο κι άλλες περιοχές της χώρας δεν πήγαιναν …πίσω στην καταβολή παράνομων επιδομάτων όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή αλλά και τη Χαλκίδα.

    Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία εντός της εβδομάδας καθώς ολοκληρώθηκε η απογραφή των δικαιούχων.

    AΦΟΥ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ...ΤΕΛΙΚΑ. ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ ΠΟΥ
    ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση