GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επενδυτικές δυνατότητες για το Ρέθυμνο...

Από τον ΝΙΚΟ ΝΙΝΟ Δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Προς τον δήμο Ρεθύμνου ΘΕΜΑ: επενδυτικές δυνατ...

Από τον ΝΙΚΟ ΝΙΝΟ
Δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου
επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στον δήμο

Προς τον δήμο Ρεθύμνου
ΘΕΜΑ: επενδυτικές δυνατότητες για τον δήμο και τους δημότες μαςΗ οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας είναι ποικιλοπαραμετρικά ένα θετικό ζητούμενο που θα πρέπει να απασχολεί σοβαρά και τον δήμο μας.
Κάθε επενδυτική δυνατότητα και προσπάθεια σίγουρα βοηθά στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, και προσφέρει ωφέλειες σε όλους...
τους δημότες και στον δήμο.
Κάθε τόπος προσφέρει τις δικές του επενδυτικές δυνατότητες οι οποίες αξιοποιούν τα τοπικά ,πάσης φύσεως, δεδομένα, όπως πχ κλιματολογικά πλουτοπαραγωγικά, πολιτισμικά αρχαιολογικά κλπ.
Ολοι οι τόποι έχουν τέτοιες δυνατότητες ,(λιγότερες ή περισσότερες αριθμητικά και οφείλουν να τις καταγράψουν, να τις αξιολογήσουν και να τις αξιοποιήσουν!
Ο δήμος μας έχει πλούσιο τέτοιο δυναμικό προς το οποίο οφείλει να στραφεί και να το αξιοποιήσει.
Μια παράμετρος ,μια περίπτωση από το σύνολο των προσφερομένων και διατιθέμενων τοπικών δυνατοτήτων είναι το αντικείμενο της παρούσης πρότασης μας.
Τα τοπικά κλιματολογικά δεδομένα είναι γνωστό πως έχουν μια θετική ιδιαιτερότητα. Απόδειξη αυτής της θετικής σημασίας τους αποτέλεσε η επιλογή του Ρεθύμνου σαν τόπου χειμερινής προετοιμασίας της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας το 2004.
Μια πρόσθετη απόδειξη αποτελεί η έμπρακτη επιλογή πολλών ευρωπαίων πολιτών που αγόρασαν κατοικίες και διαμένουν στον τόπο μας.
Άλλη μια σημαντική απόδειξη αποτελεί το έγγραφο-πρόταση που είχε κατατεθεί στον δήμο μας στα 9.9.1997 για επένδυση σε μια μονάδα για αλλεργικούς ασθματοπαθείς Σουηδούς (και όχι μόνον).
Συγκεκριμένα ,τότε, είχε κατατεθεί στον δήμο έγγραφη πρόταση μιας σουηδής υγειονομικού ,αντιδημάρχου, και μέλους συλλόγου αλλεργικών του δήμου της, για να επανδρώσει ξενοδοχειακή μονάδα με λειτουργία ολόκληρο το χρόνο, για πελάτες από τον σύλλογο τους.
Η ίδια είχε ζητήσει και να επενδύσει σε μονάδες παιχνιδιών νερού, όπως ήδη λειτουργούσε σε άλλες δύο πόλεις στην Ελλάδα.
Η ενδιαφερομένη βρέθηκε στο Ρέθυμνο στις 23 Αυγούστου εως 8 Σεπτέμβρη 1997.
Κανείς δεν μας ενημέρωσε ποτέ για αυτές τις προτάσεις επένδυσης στον δήμο μας ,και κανείς δεν μας ρώτησε ποτέ (σαν δημοτικό συμβούλιο) για τις απόψεις μας επί των προτάσεων αυτών.
Εκ του αποτελέσματος ( δεν έγινε τίποτε….) κρίνουμε ,ότι δεν τελεσφόρησαν (άγνωστο για ποιόν λόγο) οι επενδυτικές προτάσεις που κατατέθηκαν.
Σήμερα που μάθαμε (από το έγγραφο!) για αυτές τις προτάσεις, μπορούμε να μιλήσουμε για αυτές.
Κατ αρχή θα καταθέσουμε μια ίδια πρόταση-προσπάθεια συντοπίτη ευρωπαιοσπούδαστου γιατρού, ο οποίος πριν 40 περίπου χρόνια σκέφθηκε την υλοποίηση μιας τέτοιας μονάδας ( ξενοδοχείο υγείας) ,χωρίς να καταφέρει ( μόνος του) να προχωρήσει σε υλοποίηση.
Δηλ αυτή η ιδέα έχει πρακτική σημασία και αξία!
Η πρόταση που κατατίθεται, με την παρούσα, είναι να δούμε σαν δήμος ,σε συνεργασία με αρμόδιους επιστήμονες κλπ, την δυνατότητα ( και βιωσιμότητα) μιας τέτοιας προσπάθειας, σήμερα!
Οι δήμοι οφείλουν να «απογαλακτισθούν» από την γνωστή λειτουργική «της Αθήνας» και να αποκτήσουν εισοδήματα αξιοποιώντας την νομοθεσία και τα δεδομένα που διαθέτουν.
Μια τέτοια προσπάθεια , αν την «διαβάσουμε» καλά ,αν την αξιολογήσουμε σωστά, και αν την περπατήσουμε σωστά ( έρευνα αγοράς κλπ) θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια καλή δημοτική επιχείρηση ( αμιγή ή μικτή) που και στον δήμο θα αποφέρει έσοδα , αλλά και στους δημότες εργασία και οικονομικά οφέλη.
Καταθέτουμε την παρούσα σκέψη-πρόταση και ζητούμε τις απόψεις του δήμου και των υπηρεσιών επί αυτής.
Με τιμή

5 σχόλια

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΙΨΟΥΝΕ ΜΕ HAARP, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΚΟΙΜ ΙΑΠΩΝΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΥΛΙΚΟ, ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 8 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΦΛΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤ.ΥΠΑΛΛ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΕΕ ΚΑΙ ΔΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ASTO MORE,SIGA SIGA MIN VIAZESTE ,SKEFTEITE TO AKOMI KAMIA 20RIA XRONIA KAI VLEPOUME...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση