GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θυσία, Δυστυχία και Εξαθλίωση...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Σε μία εβδομάδα θα έχουμε Πάσχα και σε ένα μήνα Εκλογές. Παράλληλες έννοιες...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Σε μία εβδομάδα θα έχουμε Πάσχα και σε ένα μήνα Εκλογές. Παράλληλες έννοιες για τον Ελληνισμό. Γολγοθάς θρησκευτικός αλλά και εθνικός. Όμως, με μία μεγάλη διαφορά.
Θυσία, Ανάσταση και μετά Θάνατο ζωή για τους Χριστιανούς. Θυσία, Δυστυχία και Εξαθλίωση για τους Έλληνες. Ανάσταση και μετά Θάνατο ζωή για τους Έλληνες δεν υπάρχει;
Η στήλη από την...
εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου απεμπόλησε αρχές και αξίες, τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των προώρων Βουλευτικών εκλογών. Ήταν η μοναδική πολιτική διέξοδος που θα αποκαθιστούσε την Δημοκρατική Ομαλότητα και θα σταματούσε τον μνημονιακό κατήφορο.
Για να είμαστε εξηγημένοι ευθύς εξ αρχής. Η στήλη δεν αντιτάχθηκε στο μνημόνιο για λόγους αφηρημένους και θεωρητικούς. Αντίθετα υποστήριξε από την αρχή ότι η μνημονιακή λογική θα ήταν η ταφόπλακα της Ελληνικής Οικονομίας και η ζωή απέδειξε ότι είχαμε απόλυτο δίκιο.
Απαντούν οι νεοφιλελεύθεροι: Μα τι μπορούσε να κάνει η Ελλάδα; Οι αγορές σταμάτησαν να την δανείζουν. Είχε χρεοκοπήσει. Έπρεπε να ενταχθεί σε ένα καθεστώς επιτήρησης προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετείται το χρέος της αλλά και να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
Και εκεί δώσαμε μάχη. Μέσα από τα επίσημα κείμενα αποδείξαμε ότι όσοι έλεγαν ότι τα μνημόνια πληρώνουν μισθούς και συντάξεις έλεγαν μόνο ψέματα. Τα μνημόνια εξυπηρετούσαν τις πληρωμές των τόκων και των δόσεων του χρέους. Ουσιαστικά η Ελλάδα αποβλήθηκε από τις χρηματαγορές αλλά συνέχισε να δανείζεται μέσω των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί το Χρέος της και για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα που είχε στα χαρτοφυλάκια του Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα τα οποία δεν γίνονταν πλέον αποδεκτά από τις διεθνείς χρηματαγορές.
Με το ψέμα ότι με το μνημόνιο πληρώνονται μισθοί και συντάξεις αποδομήθηκε επικοινωνιακά το αίτημα των πρόωρων Βουλευτικών εκλογών. Με αυτό το πολιτικό τέχνασμα κερδήθηκε από την φιλομνημονιακή πολιτική συμμαχία ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να αλλαχθούν τα αναξιόχρεα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα που είχε στα χαρτοφυλάκια του το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, με νέα μνημονιακά υπό το Αγγλικό δίκαιο άρα και περισσότερο αξιόχρεα.
Έτσι χάθηκε για την χώρα ένα πολύτιμο διαπραγματευτικό επιχείρημα.
Σε πάρα πολύ απλά λόγια. Μία πατριωτική κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με το εξής απλό σκεπτικό: «Κύριοι, το Ελληνικό Χρέος είναι τεράστιο και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί. Πρέπει να μειωθεί δραστικά. Είτε δέχεστε να κουρευτεί και να πάρετε πίσω το 20% του Χρέους που έχετε γράψει στα βιβλία σας, είτε κηρύσσουμε χρεοκοπία και δεν παίρνετε ούτε ένα ευρώ».
Απλά υπενθυμίζουμε ότι το 2010 το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος ήταν 328 δις ευρώ και το συνολικό Ιδιωτικό Χρέος (Επιχειρήσεις & Νοικοκυριά) 130 δις ευρώ. Συνολικά περίπου 450 δις ευρώ Ελληνικά Κρατικά Εταιρικά και Τραπεζικά Ομόλογα είχαν καταλήξει μέσω διαφόρων οδών στα χαρτοφυλάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Άντεχε κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μία ζημιά 450 δις ευρώ; Εσείς τι γνώμη έχετε; Η φράου Μέργκελ ήδη έχει απαντήσει: «Μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες». Ανυπολόγιστες συνέπειες τις οποίες το IIF υπολογίζει περίπου στο 1,3 τρις ευρώ.
Η αλήθεια είναι μία. Κανένας στην ΕΕ δεν αντέχει -ακόμα και σήμερα που τα παλιά Κρατικά Ομόλογα υπό το Ελληνικό Δίκαιο έχουν «κουρευτεί» και έχουν αντικατασταθεί με νέα υπό το Αγγλικό Δίκαιο- μία Ελληνική Χρεοκοπία. Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι ένας επικοινωνιακός εκβιασμός και δεν ισχύει στην πράξη.
Άρα το προαναφερόμενο πατριωτικό επιχείρημα εξακολουθεί να υφίσταται και να ισχύει. Και εκεί είναι η διέξοδος της χώρας. Εκεί πρέπει να αναζητηθεί η δική μας Ανάσταση. Εξ’ άλλου ακόμα και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός σήκωσε την ταφόπλακα για να βγει από τον τάφο…

13 σχόλια

  1. ΤΟ ΕΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΣ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ..ΕΣΥ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΤΑ ΕΥΡΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΝΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΥΤΑ Η ΔΕΞΙΑ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΛΙΝΚ ΜΕΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.
    ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ...«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ»...!!!
    ___________________________________________
    «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ
    ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.;

    Τίς... «σχέσεις» του Πάνου Καμμένου με την Αμερικανική Πρεσβεία αποκαλύπτει η "Κυριακάτικη Δημοκρατία" σύμφωνα με την, wikileaks.

    Ό Πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις, φαίνεται να έχει συχνές επαφές με τον Πανο Καμμένο πού ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και του ζητούσε να μάθει στις 21 Δεκεμβρίου του 2006, γιατί ο Βαγγέλης Μειμαράκης δεν αγόραζε όπλα και δεν... χάλαγε λεφτα για προμήθειες ...!!!

    Ο Καμμένος σε αντάλλαγμα φαίνεται να ζήτησε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αμερικανού Πρεσβευτή να γίνει Υφ/γός Εθνικής Άμυνας.

    Τώρα πως συμβιβάζεται ένας Πολιτικός πού παριστάνει τον Αντιμνημονιακό και ταυτίζεται με τον Τσίπρα να έχει «σχέσεις» με την Αμερικανική Πρεσβεία μόνο το... μυαλό του Χρήστου Ζώη της Λάρισας θα μπορούσε να μας εξηγήσει....!!!

    Όπως επίσης ο Βουλευτής της Εύβοιας Κ.Μαρκόπουλος θα μπορούσε να δώσει μια πειστική απάντηση άν το κόμμα Καμμένου δεν είναι κατασκεύασμα της Αμερικάνικης Πρεβείας γιά να φέρει εμπόδια στην αυτοδυναμία Σαμαρά....

    Βρε τον Πάνο τον ''έδωσε''κανονικά τον Yπουργό Eθνικής αμύνης τον Μειμαράκη στον κύριο πρέσβη !!!!!
    ______________________________________________
    Μπράβο Πανούλη αυτό θα πει Ανεξάρτητος Έλληνας
    πίτσι πίτσι με τον Άμερικάνο πρέσβη.


    Άντε ΤΩΡΑ αγοράκια πάρτε τα κουβαδάκια σας
    και μπείτε στο τζακούτζι του Καμμένου...
    βλαχαδερά του ....Αγγλικού δικαίου
    χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σωστος σε αυτα που γραφει ο δουλος του ΓΧΒΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΣΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗ.ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΝΑ ΦΡΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.ΑΝΟΙΞΕ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΗΜΕΝΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΡΡΙΘΜΩ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ.ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΥΝΕΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι χριστιανοί καλά την έχουν, οι έλληνες θα ψοφήσουν. Εκχριστιανιστείτε ζώα, οι παπάδες θα σας βολέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EΣY 11/29 ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΕΡΝΑΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ
    ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΑΣ.ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΙΓΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ.ΠΛΟΥΤΙΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....συμφορά !!!
    πάνε και τα αρχίδια μας τα κοντά !
    ____________________________
    Και ο Γείτονας πηδάει από το πράσινο Tιτανικό.

    Την πρόθεσή του να μην πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές γνωστοποίησε ο βουλευτής β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.
    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής,
    ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον.........κόσμο που τον ψήφισε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους συναδέλφους του βουλευτές.


    - ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΦΟΥΜΟ ΤΗΝ ...ΕΚΑΝΕ και το σκουπίδι αυτό το μόνιμα Μιζομένο 10% !!

    {Μέχρι και ο χεσμένος Νταλάρας.. Ραγκούσης: "Διαφωνώ και υποβάλω την παραίτησή μου..."}


    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ !!

    Η πεντάμορφη ΦΩΦΩ,
    με το βΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙΟ ..ΤΕΡΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑΤΙ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΦΑΓΕ.ΣΚΕΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑ.ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΝΙΣΑΦΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ.1993.ΤΑ ΙΔΑΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. . Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ???ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση