GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ιβάν Γκρεν»: Το νέο μεγάλο αποβατικό που απέκτησε η Ρωσία...

Από  το ναυπηγείο «Yantar»  στο Καλίνινγκραντ βγήκε  το νέο μεγάλο αποβατικό πλοίο «Ιβάν Γκρεν»του Ρωσικού Στόλου. Το αποβατικό, που πήρε το...

Από  το ναυπηγείο «Yantar»  στο Καλίνινγκραντ βγήκε  το νέο μεγάλο αποβατικό πλοίο «Ιβάν Γκρεν»του Ρωσικού Στόλου.
Το αποβατικό, που πήρε το όνομα  του σοβιετικού ναυάρχου και θεωρητικού της βαλλιστικής επιστήμης, είναι το πρότυπο πλοίο του προγράμματος »11711».
Τα πλοία αυτού του προγράμματος, μαζί με τα ελικοπτεροφόρα τύπου «Μιστράλ» (γαλλικής και ρωσικής κατασκευής)  θα αποτελέσουν τη βάση των Δυνάμεων Καταδρομών του ρωσικού Πολεμικού Στόλου τις επόμενες δεκαετίες.
Eίναι σε θέση να μεταφέρει έως και 13  άρματα μάχης ή 36 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  ή 300 πεζοναύτες
fetcher 17 «Ιβάν Γκρεν»: Το νέο μεγάλο αποβατικό που απέκτησε η ΡωσίαΤο νέο αποβατικό πλοίο διαφέρει από τους προκατόχους του ως προς το μειωμένο ραδιοεντοπισμό του λόγω των τροποποιημένων σχημάτων στα τμήματα πάνω από το κατάστρωμα. Επανασχεδιάστηκε η αποβάθρα και το πρωραίο τμήμα, γεγονός, που θα διευκολύνει την απόβαση και θα αυξήσει την ασφάλεια, τόσο με τη βοήθεια των ταχύπλοων, όσο και άμεσα κατά την απόβαση στην ακτή, λένε οι ειδικοί
Η ναυπήγηση του  «Ιβάν Γκρεν» ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε τώρα. Η ένταξή του στο δυναμικό του Στόλου αναμένεται  το 2013. Η καθυστέρηση της ναυπήγησης προκλήθηκε τόσο από την ασάφεια του ρόλου των αποβατικών δυνάμεων στη δομή του Στόλου, όσο και από την ελλιπή ανάπτυξη του ίδιου του προγράμματος. Ο δεύτερος λόγος εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα:
Όπως εξηγούν αρμόδιοι στην Φωνή της Μόσχας, πριν δοθεί η παραγγελία για μια μεγάλη παρτίδα, ο Στόλος προτίθεται να δοκιμάσει τον «Γκρεν» και να αποφασίσει τη σύνθεση του τεχνικού και οπλικού εξοπλισμού της σειράς.
Σήμερα στο αρχικό στάδιο της κατασκευής βρίσκεται το 2ο πλοίο του προγράμματος 11711, οι εργασίες της οποίας άρχισαν το 2010, αλλά είναι απίθανο να επιταχυνθούν έως το 2013-14, πριν εξαχθούν συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των δοκιμών του πρότυπου πλοίου.
Επί του παρόντος οι δυνάμεις καταδρομών του ρωσικού Στόλου ραπό  18 μεγάλα αποβατικά σκάφη. Τη βάση αυτού του στόλου αποτελούν 15 πλοία του προγράμματος 775 πολωνικής κατασκευής και 3 πλοία του προγράμματος 1171 «Ταπίρ» σοβιετικής κατασκευής της δεκαετία του ’60.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση