GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σαμαράς προσχώρησε στην… Ντόρα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ Αποκαταστάθηκε μια πολιτική  ανωμαλία  στον χώρο της  Δεξιάς  με την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ . Είχε δι...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Αποκαταστάθηκε μια πολιτική ανωμαλία στον χώρο της Δεξιάς με τηνεπιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ. Είχε διαγραφεί από το κόμμα της επειδή ήταν… «ταλιμπάν» υπέρ του πρώτου Μνημονίου ευθύς εξαρχής, όταν ο Αντώνης Σαμαράς διήγε τηναντιμνημονιακή του φάση. Από τη στιγμή, όμως, που ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε τον περασμένο Νοέμβριο την πολιτική κωλοτούμπα του και πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο και μάλιστα χάρη σ’ αυτόν πέρασε το δεύτερο και πολύ χειρότερο Μνημόνιο, ήταν εντελώς παράλογο η Ντόρα να βρίσκεται εκτός κόμματος.
Η Ντόρα επανέκαμψε θριαμβευτικάΔεν άλλαξε αυτή γραμμή, άλλαξε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσχώρησε στην πολιτική της Ντόρας. Αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε.
Όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι o πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έλεγε τοΝοέμβριο ακόμη και κατ’ ιδίαν σε στενούς συνεργάτες του ότι μόνο πάνω από το πτώμα του θα περνούσε η Ντόρα για να επανενταχθεί στο κόμμα (!), ικέτευετην επάνοδό της προσπαθώντας να σώσει το κεφάλι του πάση θυσία. Αν η ΝΔ δεν βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο ίδιος είτε θα παραιτηθεί ατιμασμένος το ίδιο βράδυ είτε θακαρατομηθεί πολιτικά ταχύτατα, και δικαίως, από τους ενδοκομματικούς του αντιπάλους και την οργισμένη βάση του κόμματός του.
Αυτός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός λόγος που ξαναπήρε την Ντόρα στη ΝΔ. Και φυσικά ηΝτόρα δέχθηκε χωρίς δυσκολίες να επιστρέψει για τον εξίσου απλούστατο λόγο ότι έμεινε εκτός Βουλής με το δικό της κόμμα. Τι πολιτικό μέλλον να έχει αυτοτελώς, όταν μόλις και μετά βίας πήρε η Ντόρα διπλάσιες ψήφους από την… ΑΝΤΑΡΣΥΑ – και μάλιστα με τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους «μιλημένους»;
Όσο ταπεινωμένη όμως κι αν επέστρεψε, από την στιγμή που ξαναμπήκε στη ΝΔ αλλάζει εντελώς ο εσωτερικός συσχετισμός δυνάμεων. Το είχαμε γράψει στη σελίδα αυτή μόλις ο Αντ. Σαμαράςπέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο ότι η Ντόρα θα γύριζε στην ΝΔ. Έτσι κι έγινε.
Τώρα υπάρχει όμως ένα καινούριο ζήτημα. Η Ντόρα είναι πολύ ικανότερη από τον Σαμαρά να χειριστείτην μνημονιακή γραμμή! Ο πρόεδρος της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς στον τομέα αυτόν, όπως απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας το οικτρό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Με την μνημονιακή γραμμή αρχικά και τη μνημονιακή κωλοτούμπα στη συνέχεια συρρίκνωσε το ποσοστό του κόμματος του στο 19% -κατά 15 και πλέον εκατοστιαίες μονάδες χειρότερο αποτέλεσμα που είχε σημειωθεί ποτέ η ΝΔ στα σχεδόν σαράντα χρόνια ύπαρξης της.
Ο Αντ. Σαμαράς είναι προσωρινά αναγκαίος για να δώσει την εκλογική μάχη εκ μέρους όλου του κατεστημένου, αφού μετά την εκλογική διάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν απέμεινε παρά μόνο η παραπαίουσα, λόγω Σαμαρά, ΝΔ, για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του συστήματος . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν η ΝΔ έρθει πρώτη στις 17 Ιουνίου, ο Αντ. Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός.
Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, όμως, με δεδομένο ότι η κυβέρνησή του θα είναι ασταθέστατη και θα σχηματισθεί ελέω ΠΑΣΟΚ, πολύ σύντομα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ!
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είχε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της ΝΔ, όσο το κόμμα κινείται εντός του μνημονιακού στρατοπέδου, ως πολύ γνησιότερος εκφραστής αυτής της γραμμής. Άλλωστε, τώρα πια ο Αντ. Σαμαράς δεν εκφράζει τίποτα και έχει ο ίδιος διαλύσει τον κύκλο των αρχικών ένθερμων υποστηρικτών του!
Θα ήταν άκρως εντυπωσιακό, σχεδόν απροσδόκητο, αν κατόρθωνε να επικρατήσει σε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της ΝΔ.
Δε νομίζουμε, πάντως, ότι θα υπάρξει χρόνος ομαλής ανάπτυξης των ενδοκομματικών αντιθέσεων καιαμφισβήτησης της αρχηγίας Σαμαρά στη ΝΔ.
Αμέσως μετά τις εκλογές προβλέπονται θυελλώδεις εξελίξεις στη χώρα, αν η ΕΕ δεν δώσει κάποια χρήματα για να διατεθούν στην ελληνική οικονομία, οπότε καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι και η νέα κυβέρνηση θα μακροημερεύσει.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – ΨΥΧΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους, ούτε καν στους παραδοσιακούς οπαδούς τηςΝΔ, η επανάκαμψη της Ντόρας Μπακογιάννη. Δεν δημιούργησε κανένα ρεύμα ενθουσιασμού ή έστω δείγματα συσπείρωσης.
Το ποσοστό του 2,5% που πήρε η Ντόρα στις εκλογές δεν είναι αξιόλογη «προίκα», ενώ και μόνο η παρουσία της στη ΝΔ δρα αποτρεπτικά για όσους ψηφοφόρους του Πάνου Καμμένου ταλαντεύονται αν πρέπει να επαναπατριστούν στο «μητρικό» κόμμα. Η αλήθεια είναι βεβαίως ότι ακόμη καθόλου δεν έχει διαμορφωθεί το προεκλογικό κλίμα για την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην μετεκλογική ψυχολογία της 6ης Μαΐου.

7 σχόλια

  1. ΝΕΑ "ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 45ΧΡΟΝΟΥ !
    ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ; ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ; ΒΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΣΑΝΙΔΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΑΣΟΚ !

    - Ο 45χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    - Σκαρφάλωσε στην κολώνα της ΔΕΗ για να επασυνδέσει το ρέυμα
    - "Πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει" είπε πριν σκαρφαλώσει στην κολώνα
    - Του είχαν κόψει την ηλεκτροδότηση πριν μια εβδομάδα
    - Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες

    Στη γειτονιά του Αιγάλεω πάγωσαν όλοι όταν σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι είδαν έναν απελπισμένο κάτοικο που η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα πριν από περίπου μια εβδομάδα, να σκαρφαλώνει στην κολώνα και να τον τινάζει το ρεύμα.

    Ο 45χρονος ειχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή και ζούσε με την κατάκοιτη μάνα του και τον αδελφό του σε ένα φτωχικό σπίτι στην οδό Σαλαμίνος και Παπαρηγοπούλου.


    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γείτονες στο Newsit η οικογένεια τα έβγαζε δύσκολα πέρα με αποτέλεσμα να μην έχει πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.

    Οταν πριν περίπου μια εβδομάδα η ΔΕΗ τους έκοψε την ηλεκτροδότηση τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Ο 45χρονος δεν άντεξε άλλο και σήμερα με το μυαλό θολωμένο είπε "πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει". Πήρε ένα γαλλικο κλειδί, σκαρφάλωσε στην κολώνα που είναι και υποσταθμός της ΔΕΗ με σκοπό να επανασυνδέσει το ρεύμα.


    Μια άτυχη στιγμή όμως έμελλε να αποβεί μοιραία. Επιασε με τα γυμνά του χέρια το καλώδιο της ΔΕΗ και 20.000 watt διαπέρασαν το σώμα του.


    Κάτοικοι περιγράφουν στο Νewsit πως μόλις ο 45χρονος χτυπήθηκε από το ρεύμα, το παντελόνι του πήρε φωτιά.

    Στο σημείο έσπευσε αστυνομία και πυροσβεστική ενώ το ασθενοφόρο που έσπευσε μετέφερε τον άνδρα σε κακή κατάσταση αλλά ζωντανό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

    Εκεί ο 45χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τσίπρες, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και άλλοι ανθέλληνες θέλουν την επιστροφή στην δραχμή για να μας αγοράσουν μισοτιμής! Αντισταθείτε! - Γράφει ο Δρ.Αναστάσιος Κουτσούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τσίπρες, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και άλλοι ανθέλληνες θέλουν την επιστροφή στην δραχμή για να μας αγοράσουν μισοτιμής! Αντισταθείτε! - Γράφει ο Δρ.Αναστάσιος Κουτσούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπούτζουκας Θ,Τ Ηράκλειο Κρήτης

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη στράτα δεν σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα καρφωμένη

    Για τους πουλημένους
    Βόλι δεν χαλάμε
    Με πέτρες και κοτρόνια
    Τους πετροβολάμε

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη ώρα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα αφορισμένη

    Και για όλους ίδια
    Θα ’χετε κονάκι
    Λακούβες με σκουπίδια
    Κι απάνω τους κοράκι

    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ’ την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΙΑ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΑΝΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΙΑ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΑΝΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *