GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο φασισμός (η δημοκρατία προ των ευθυνών της)...

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη Για την ανάδυση του φασισμού τη σύγχρονη εποχή ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης προκύπτει πως προέρχεται από την αριστερ...

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
Για την ανάδυση του φασισμού τη σύγχρονη εποχή ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης προκύπτει πως προέρχεται από την αριστερή ιδεολογία, ενισχυμένη με τοπικό εθνικισμό και ομαδική παράκρουση. Πάνω στα κενά του Μαρξισμού αποτέθηκαν τα αυγά του φασισμού τυλιγμένα σε υφάδι ασάφειας της νόησης και μεγαλοϊδεατισμού της συντήρησης του...
ανασφαλούς κατεστημένου, όπου αξία έχουν οι πράξεις του «ανώτερου» ανθρώπου. Ο νέο-φασισμός ανδρώθηκε από τις αδυναμίες της πρώτης διεθνούς, από την αδυναμία σύγκλισης και συνεννόησης της αριστερής ιδεολογίας.  
Οι πράξεις στο φασισμό αξίζουνε όσο πολλές λέξεις. Ο σκληροπυρηνικός αριστερισμός βουτηγμένος στην παράδοση των Σκανδιναβών θεών, του Οντίν που μόλις απέκτησε γνώση έβγαλε το ένα του μάτι μένοντας με το δόγμα. την εποχής του οποίου χτίστηκε η πολιτεία των επίγειων «Θεών», η Άσγκραντ, με το άλογο της βούλησης που προδόθηκε τελικά από την επιθυμία, του Θωρ με τις Βαλκυρίες, και τέλος η Βαλχάλα, ο τόπος ανάπαυσης των πολεμιστών, έχουν εντελώς διαφορετική υφή από τον Ελληνικό «φασισμό», όπου «πας μη Έλλην, βάρβαρος», παρά όσα τους ενώνουν. Ο Δίας, εδώ, όταν απέκτησε γνώση δεν έβγαλε το μάτι του για να γίνει δογματικός κύκλωπας αλλά από το κεφάλι τη θεά Σοφία, ούτε ο Απόλλων έχει σχέση με τον Θωρ, και δεν υπάρχουν Βαλκυρίες αλλά Μούσες, ούτε Βαλχάλα αλλά Ηλύσια πεδία και Άδης μαζί με τον ταρταρώδη Έρωτα, τον ποδηγέτη της πολιτείας της ζωής.
Στο Γερμανικό φασισμό υπάρχει το δογματικό απόλυτο που τόσο σωστά προσδιορίστηκε από τον Χέγκελ, στο νότιο φασισμό, τον «Έλληνοκεντρικό», κυριαρχεί το δυιστικό στοιχείο. Ως εκ τούτου, εμείς οι Έλληνες, πρέπει να διαχωρίζουμε το βόρειο με το νότιο φασισμό, τον δικό μας τον επιλεγόμενο Νότιο ή «ατομοκεντρικά πλουραλιστικό» από τον αντίστοιχο «στρατοκεντρικά μονοπλευρικό» των Βορείων. 
Ο «ανώτερος άνθρωπος» του Νίτσε με τον «ανώτερο άνθρωπο» του Ηράκλειτου, παρά τα όσα ενώνουν τον τρυφερό άνθρωπο της Γερμανίας με τον Εφέσιο, στο βάθος έχουν λίγη σχέση. ...
Ο πρώτος «έσπασε» αγκαλιάζοντας ένα άλογο, ο δεύτερος που υπήρξε πρώτος, έσπασε αγκαλιάζοντας το θάνατο με τη μορφή των συνανθρώπων του. Ποτέ η Ελληνοκεντρική «φασιστική» ή «εθνική» ιδεολογία του ανώτερου ανθρώπου των Ελληνιστών φασιστών, με προεξάρχοντες τους Έβολα και Αλαίν ντε Μπενουά, δεν θα μπορέσει να πάρει τη μορφή των Σκανδιναβο-Τευτόνων γεωστρατηγιστών που κυριαρχήθηκαν από την απληστία της ζωής εκ της μη ύπαρξης του κατάλληλου για αυτούς ζωτικού χώρου.   
Η διαφορά της Ελληνιστικής από την Γερμανοκρατούμενη φασιστική νοοτροπία είναι ότι οι Έλληνες παίρνουν «κάτι» από το τίποτα, το πάνε στα ουράνια και το ξεφτιλίζουν κατόπιν, αυτή είναι η μεγαλοσύνη τους, ενώ οι Γερμανοί παίρνουν το ξεφτιλισμένο από ψηλά και το πάνε βαθειά στη γη ανάγοντας το ως μονολιθικό μενίρ ενώ είναι το τίποτα. Σκοπός μας, όμως, δεν είναι να αναδείξουμε τις διαφορές των δυο νοοτροπιών αλλά να προσδιορίσουμε τις ευθύνες της δημοκρατίας που εκτρέφει στους κόλπους της μεταξύ άλλων και αυγά φιδιών. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φίδι ανερχόμενο παραπέμπει και σε γνώση.
Εκεί εμφανίζεται το πρόβλημα της δημοκρατίας, στη γνώση. Γνώση χωρίς παιδεία είναι σοφία, γνώση με παιδεία ή μάλλον για να μη παρεξηγηθώ, όταν η παιδεία με αρχή τη μουσική μεταστράφηκε μέσω της «γνώσης» σε παίδεμα της νεολαίας, ήταν η εποχή που χανόταν η σοφία και εμφανιζόταν η κυνηγός φιλοσοφία. Και μέσα στη φιλοσοφία εμφανίστηκαν οι μαύρες τρύπες αλλά και χαρισματικά μυαλά που έγιναν ο σπόρος από τους αδαείς της εκκόλαψης του δογματικού φιδιού σε αυτό που καλείται Ελληνικό πάνθεον. Αργότερα, με την κάθοδο των Τευτόνων, και των λοιπών Γερμανικών λαών, ο σπόρος της παρεκτροπής της γνώσης, γιγαντώθηκε. Γι’ αυτό ο ναζισμός αυτοθεωρήθηκε ως συνεχιστής του Ελληνικού πνεύματος, χωρίς πράγματι να είναι, από  τους Ελληνοκεντριστές Γερμανούς επειδή προείδαν την αξία του. Μερικούς εξ αυτών, πείτε τους, Σίλερ, Γκαίτε, και στα κατοπινά χρονικά, τα ναζιστικά, συνοψίστε τους με το όνομα του Μπρεχτ ως κραυγή απόγνωσης για το πού πάει η μονόφθαλμη Γερμανία μη καταλαβαίνοντας βαθιά τους Έλληνες. 
Το αδύνατο σημείο της δημοκρατίας είναι τα πολλά λόγια. Εκεί, στον κυκεώνα των λογάδων εμφανίζονται οι «φασίστες» οι οποίοι καλύπτουν με τις πράξεις τους τα κενά της δημοκρατίας. Όταν οι δημοκράτες συζητούν και ξανασυζητούν για ανθρωπισμό και τους μετανάστες, εμφανίζονται οι «φασίστες» και πηγαίνουν τις γριές στην τράπεζα για να πάρουν την κουτσουρεμένη τους σύνταξη που τους την ψαλίδισαν τα καθίκια της «δημοκρατίας», ανταποδίδοντας τον «οφθαλμό αντί του οφθαλμού» στις αποτρόπαιες πράξεις των λαθρομεταναστών (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι), αλλά κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Και η πολιτεία συνεχίζει να μιλά για πυρκαγιές αντί για να τις προλαβαίνει. 
Όπου δείτε πολιτικό να μιλά πολύ, αγνοείστε τον, όπου δείτε πολιτικό να κλέβει, γδύστε τον, όπου δείτε πολιτικό να έχει όραμα, στείλτε τον στον παπά ή στον ψυχίατρο. Αλλιώς, θα μας οδεύει σε χαμό, καθώς τον ανεχτήκαμε στον κόρφο μας. Στόχος να υπάρχει, ναι, παιδεία της αλήθειας ναι, όσο σκληρή κι αν είναι, συνέπεια και σοβαρότητα ναι, μέτρο οπωσδήποτε να έχουμε, όχι όμως γελοιότητα και τρανές ιδέες. Γιατί οι τρανές ιδέες καταπίπτουν στον γκρεμό και επωάζουν κάτι άλλο, το οποίο εσείς κι εγώ θεωρώ πως το καθυποτάξαμε μέσα από τον ανθρωπισμό μας. 
Σε αντιπαράθεση με τα πολλά λόγια του δημοκράτη ιδεαλιστή ανθρώπου, ο φασίστας έχει να αντιπαραθέσει τη συνέπεια. Ο φασισμός είναι πιο συνεπής από την αριστερά, πρέπει να το παραδεχτούμε, και επίσης έχει λιγότερες κλεψιές από και προς τον εαυτό του. Δεν διαφθείρεται, αλλά είναι διαφθορέας μιας τραγικοκωμικής ζωής που μέσα του όμως δεν υπάρχει. Διότι ο πραγματικός τραγικοκωμικός αυτοθεωρείται σαν φυσιολογικός. Το θέμα, όμως, δεν είναι τι νομίζει εκείνος αλλά τι νομίζουμε εμείς, για τον εαυτό μας. Τι πράξεις κάνουμε.
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημοκρατίας, εδώ, είναι η ασυνέπεια, η οποία γεννά τα φίδια μιας σκληρής και μαύρης γνώσης. Η ασυνέπεια όμως κάνει και λευκούς, που καταλήγουνε να είναι στο 40% του πλήθους, στις εκλογές. Αν βγάλει κανείς και το ποσοστό των γερόντων και αδιάφορων που τους δίνουν το κουκί δαγκωτό στο χέρι για να το ρίξουνε στην τεφροδόχο (κάλπη), το ποσοστό των αρνητών της δημοκρατίας ξεπερνά το 50%. Για ποιό φασισμό και για ποια δημοκρατία, λοιπόν, μιλάμε; 
Πρέπει να μιλάμε για φασισμό με ναζισμό στη Δημοκρατία και να στηλιτεύουμε τους σκίνχεντς που είναι αρνητές του κόσμου τον οποίο ανεχόμαστε και δημιουργήσαμε, τον κόσμο της παρακμής, ή να οικτίρουμε τους εαυτούς μας για την έλλειψη στόχων, το βολικό για τους απατεώνες ξεφτίλισμα της δικαιοσύνης, όπου για την ισχυροποίηση και ανασύσταση της οποίας δεν κάναμε ούτε μια πορεία; Για ποια δημοκρατία μιλάμε, για τη «δική μας» δημοκρατία την προσωπική ή για τη δημοκρατία ως αξιοκρατική συνέπεια της πορείας ενός ταλαίπωρου λαού; Δείτε τους σκίνχεντς, τους μαυρομεταλλάδες, τα λεγόμενα «φρικιά», σαν μια απελπισμένη κραυγή αγανάκτησης που βγαίνει από τα βάραθρα της ψυχής, σαν Διογένηδες οργισμένους που πιθάρι έχουν την κιθάρα τους, επιστέγασμα μιας δικής μας γέννας.   
Αρνούμαι να δω τους χρυσαυγίτες ως ναζί, αν και υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι τέτοιοι. Ναζί και φασίστας ή φασκίστας (από τη φασκιά – δεμάτι ξύλων με τσεκούρι – έμβλημα πραιτοριανών) κατά βάση συγγενεύουν μεν αλλά είναι και κάτι άλλο. Φασίστες να τους δω, ναι, ναζί όμως κατά το πλείστον όχι, όπως αρνούμαι και να δω τους «πλέρια δημοκράτες» ως αξιοκράτες, η ασχετοσύνη των οποίων και η έλλειψη της οξυδέρκειας επωάζουν τα αυγά μέσα στον ιστό της αράχνης που δεν είναι άλλο παρά η ιστορία. Δείτε την ιστορία, είναι γεμάτη από γεννήματα φιδιών.
Κύριοι, ιδεαλιστές και «δημοκράτες» και ωφελιμιστές στο στενό σας κύκλο, για την ανάδυση του φασισμού τίθεστε προ των ευθυνών σας.

17 σχόλια

  1. Αποκάλυψη

    Ο μοναδικός οπαδός του κουτσούκου, που αλλάζει χίλια ονόματα, τώρα πήρε το όνομα Χριστός ! Είναι ο "μεσσίας" που έστειλε το πασοκ στο 13,1 % και τώρα αυτή την εβδομάδα έπεσε στο 11-12% !

    Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι ο χαρατσάκιας Βενιζέλος δεν είναι ικανός,όχι μόνο για υπουργός οικονομικών, ούτε για πρωθυπουργός, αλλά ούτε για κηπουρός στο προεδρικό μέγαρο.

    Καλούμε τον κ. Βενιζέλο να παραιτηθεί,γιατί θα καταντήσει το πασοκ ΚΟΔΗΣΟ σε μερικές εβδομάδες.

    Οι οπαδοί του πασοκ, από το φόβο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, θα πάνε στη ΝΔ , ενώ άλλοι θα πάνε στους Ανεξαρτητους ΈΛληνες και στο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που δεν είναι ούτε 3ο κόμμα σήμερα !
    Άσε που σε ένα μήνα θα έχουν "πεθάνει" τόσοι ψηφοφόροι του, μεγάλης ηλικίας, οπότε θα παλέψει για την 5η θέση. Η μόνη λύση για να αναγεννηθεί η κεντρώα παράταξη είναι να πάει σπίτι του ο κ. Βενιζέλος και το αποτυχημένο επιτελείο του.

    σήφης σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν γίνουν εκλογές, θα επικρατήσει γενικευμένη πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
    Πιο συγκεκριμένα, ψηφοφόροι ( κεντροδεξιοί και δεξιοί ) που επέλεξαν να ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες, Χ.Α, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, Δράση, Δημιουργία Ξανά, Κοινωνία, άλλοι για λόγους ιδεολογικούς, άλλοι για λόγους οικονομικούς ( φόβος για ευρώ ή 'χρεοκοπία') θα στραφούν προς τη ΝΔ, η οποία θα προσελκύσει και ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κεντρώων ψηφοφόρων που έχουν εκπαιδευτεί,δύο χρόνια τώρα, στο φόβο της 'χρεοκοπίας-μισθών- συντάξεων'. Μπροστά στο ιδεολογικό- οικονομικό δίλημμα της κάλπης τα κόμματα ( πέριξ της ΝΔ ) και το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες στη Βουλή.
    Από την άλλη, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλατεί το αριστερό πασοκ και τη Δημ. αριστερά και μικρό μέρος του ΚΚΕ και εκτινάσσεται δημοσκοπικά. Είναι, επίσης, πιθανόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει από αριστερά ( με ψήφους από Οικολόγους, Κοινωνική Συμφωνία, Ανταρσυα ), αλλά μπορεί να χάσει κεντροδεξιούς και κεντρώους ψήφους διαμαρτυρίας που μπορεί να επιστρέψουν προς τη ΝΔ. Οπότε, αν γίνουν εκλογές, θα δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ( γι' αυτό θέλει εκλογές, γιατί μπορεί να βγει πρώτο κόμμα και να έχει 110-120 βουλευτές )και της ΝΔ ( η οποία, όμως, φοβάται τις εκλογές, γιατί δεν ξέρει πόσους ψηφοφόρους από δεξιά, κεντροδεξιά και κέντρο θα επαναπατρήσει και πόσους κεντρώους ψηφοφόρους θα κερδίσει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ )!

    Με βάση αυτά τα δεδομένα, να δούμε πως θα κινηθούν τα κόμματα αυτά στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα "αυτοκτονήσουν" ή θα κάνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να του έκατσε στο πρόσωπο ελέφαντας???

    Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Μπορουν να κανουν κυβερνηση

    αλλα θελουν να ψοφησει το γαιδουρι του Τσιπρα

    "να εκτεθει ο Τσιπρας"

    που ειναι δημιουργημα της ασυνενοησιας των μεγαλων κομματων..

    ειπε ο δρ κουτσουκος
    στην προβλητα της Μυκονου

    επιστρεφοντας απο την Δηλο

    το οποιο γαιδουρι του Τσιπρα μονοι τους το θρεφουν με τον να κανουν νεες εκλογες!

    Ο τοπος θελει κυβερνηση και ο καθε Σαμαρας θελει εκλογες, χανει ανεβαζει ακροδεξια και Συριζα

    και μετα παλι νεες εκλογες

    ειπε ο δρ..

    ρε θα τους παρουν με τις ντοματες αν αδεν κανουν Κυβερνηση ειπε ενας μουτσος!

    Γιανης τουριστας

    13 Μαϊ 2012 1:06:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Μπορουν να κανουν κυβερνηση

    αλλα θελουν να ψοφησει το γαιδουρι του Τσιπρα

    "να εκτεθει ο Τσιπρας"

    που ειναι δημιουργημα της ασυνενοησιας των μεγαλων κομματων..

    ειπε ο δρ κουτσουκος
    στην προβλητα της Μυκονου

    επιστρεφοντας απο την Δηλο

    το οποιο γαιδουρι του Τσιπρα μονοι τους το θρεφουν με τον να κανουν νεες εκλογες!

    Ο τοπος θελει κυβερνηση και ο καθε Σαμαρας θελει εκλογες, χανει ανεβαζει ακροδεξια και Συριζα

    και μετα παλι νεες εκλογες

    ειπε ο δρ..

    ρε θα τους παρουν με τις ντοματες αν αδεν κανουν Κυβερνηση ειπε ενας μουτσος!

    Γιανης τουριστας

    13 Μαϊ 2012 1:06:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να του έκατσε στο πρόσωπο ελέφαντας???

    Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει με τον πιο επίσημο λόγο και τρόπο την θέση του σχετικά με τους λαθρομετανάστες, καθώς προεκλογικά ο Πρόεδρος του σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε ότι πρέπει να τους δούμε σαν κοινωνικές οντότητες και να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας, αυτό το είπε σχεδόν ψιθυριστά για να μην το καταλάβουν όσοι τον παρακολουθούσαν προφανώς γιατί δεν ήθελε να χάσει ψήφους!
    Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ παίζετε το παιχνίδι της ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;
    Έχετε βάλει σε εφαρμογή το ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ που λέει ότι στέλνοντας δυο τρία εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα μέσα σε δυο δεκαετίες θα την καταλάβει χωρίς να πέσει μια τουφεκιά ;
    Υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνειδητά ή ασυνείδητα δουλεύουν για την Τουρκία σε βάρος της ΕΛΛΑΔΑΣ ;
    Στον Σύριζα δεν ξέρουν ότι η Τουρκία μας στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς και όταν της λένε να τους πάρει πίσω δέχεται μόνο δυο τρεις χιλιάδες ; Με κάνουν να πιστεύω ότι ξέρουν αλλά…!
    Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το σημαντικότερο που διαφάνηκε και βεβαιώθηκε στην διερευνητική επαφή σας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σχηματισμό κυβέρνησης ήταν ότι ο Καμμένος έθεσε το θέμα της απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών και εσείς μουλαρώσατε αρνούμενοι να δεχτείτε κάτι τέτοιο!
    Ποιο είναι το κόλλημα σας με τους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ;
    Στην ίδια συνέντευξη ο Μπούλης Τσίπρας ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αφήνει τα παιδιά του μόνα τους στο δρόμο εκεί στην Κυψέλη που είπε ότι μένει και απάντησε ΟΧΙ γιατί φοβάται και μάλλον όχι από τους Έλληνες που προφανώς λόγω της ιδιότητας του τον γνωρίζουν, αλλά από τους ξένους, τους λαθρομετανάστες μην και τα αρπάξουν για οτιδήποτε….
    Αυτός λοιπόν που φοβάται για τα παιδιά του γιατί γράφει στα ΑΡΧΙΔΙΑ του τα παιδιά των άλλων; ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ!
    Σε ποιους έχει δώσει γη και ύδωρ και είναι δεσμευμένος χειροπόδαρα να φορτώσει στην Ελλάδα σε εμάς τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών να καταστήσει την Ελλάδα Μουσουλμανική χώρα εξαρτώμενη ( ΜΟΝΟ ;) από την Τουρκία;
    Και αν είναι να μας πει ότι τους έχει ψυχοπονέσει και από την άλλη δεν αφήνει τα παιδιά του στο δρόμο γιατί φοβάται για την τύχη τους, εξ αιτίας αυτών των λαθρομεταναστών μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον Μπούλη μας, δεν μας τα λέει όλα και προφανώς δεν μας λέει για αυτά που έχει αναλάβει εργολαβικά ως υποχρεώσεις του.
    Και το ξαναλέω ο μόνος ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
    Μπούλη μην καταστρέψεις τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
    Μην τον αφήσετε να καταστρέψει τον Ελληνισμό!
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    Κάθε οπαδός του Σύριζα να αναλάβει να ταΐζει και να φιλοξενεί και ένα λαθρομετανάστη έτσι για να δούνε πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να του έκατσε στο πρόσωπο ελέφαντας???

    Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1 ΚΑΙ 9 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ. ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΤΙΖΩ ΑΛΟΝΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννη τουρίστα

    άρπαξε τον μούτσο από την προβλήτα !

    τρια,τρια, τρια πήρε ο μπένυ και ο δόκτορας της αποτυχίας.

    έβλεπε + 7 από ΝΔ και πήρε
    -6 από ΝΔ και -4 από από ΣΥΡΙΖΑ.

    Τώρα είναι -15 από ΣΥΡΙΖΑ και -11 από ΝΔ, και φεύγουν όλοι...

    Τρέχα στη Δήλο για να βρεις σε ποια πολική θερμοκρασία θα κάτσει...

    σήφης σφακιά πρώην πασοκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΔ.

    ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ, ΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Χ.Α.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, ΜΑΝΟ ΣΕ ΝΔ, ΕΝΩ Η ΝΔ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο ξενος τυπος το λεει χρονια οτι θα βγουμε απο το ευρω..
    το λενε και οι χρηματιστες..
    οι μονοι που δεν το λενε ειναι το μεγκα-σκαι και οι ελληνες τραπεζιτες
    που προσπαθουν να πουλησουν και να φυγουν πριν αναλαβει ο λαος..
    ειναι μεγαλο το εγκλημα του πασοκ
    που τους εδωσε πολιτικη ομπρελα
    το 2009,και ακομα τους δινει..
    τα δανεια που μας φορτωσε το πασοκ δημιουργησαν αμοιβες(fees) ενος δις ευρω,που τα πηραν τραπεζες,δικηγορικα γραφεια,εταιρειες συμβουλων..
    ετσι βγαζει λεφτα το χρηματιστικο κεφαλαιο..
    ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ,
    θα τους κοπουνε ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να του έκατσε στο πρόσωπο ελέφαντας???

    Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ, ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστεύω ότι κάνει λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αναλαμβάνει ευθύνες
    σε κυβερνητικό επίπεδο, πριν καταρρεύσουν τα έσοδα με 1 ακόμα
    μήνα προεκλογικό.
    Είναι ευκαιρία να αλλάξει 10 τομείς στην οικονομία ( αφού δεν πήρε
    απόλυτη πλειοψηφία για να εφαρμόσει εξολοκλήρου το πρόγραμμά του)
    και τώρα που φαίνεται ότι η Ευρώπη αλλάζει.
    Τώρα με τη στάση του, στέλνει τους περισσότερους κεντρώους, κεντροδεξιούς, δεξιούς ψηφοφόρους των δεξιιών και κεντροδεξιών κομμάτων προς τη ΝΔ, στέλνει όλο το κεντρώο πασοκ στο Σαμαρά.
    Σϊγουρα με τη στάση του εξαφανίζει το πασοκ και τη δημ. αριστερά, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπεύθυνοι ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών θα κινηθούν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ να στραφούν και αυτή προς τη ΝΔ, για να αποτρέψουν αυτό που τους καλλιέργησαν εδώ και 2 χρόνια, το φόβο της χρεοκοπίας, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει καθηλωμένος και να ευνοηθεί η ΝΔ.
    Κάνω έκκληση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα να το ξανασκεφτεί, να προσπαθήσει να αλλάξει όσο το δυνατόν περισσότερα, βελτιώνοντας ΑΜΕΣΑ την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανέργων και νέοπτωχων Ελλήνων και όχι μετά από 1,5 μήνα που μπορεί να έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα προς το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα Πολιτικά Πτώματα του Δικομματισμού έχουν σκυλιάσει...

    Να αναλάβει "ευθύνες" διακυβέρνησης ο Τσίπρας, δηλαδή να εφαρμόσει το μνημόνιο και να "κατακρεουργήσει" τη βούληση 1.060.000 ψηφοφόρων που τον ψήφισαν!!!!

    ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ ΡΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ...

    Έχετε 168 βουλευτές με τον Κουβέλη - κάντε κυβέρνηση, αφού είστε τόσο υπέυθυνοι (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!) και εφαρμόστε το μνημόνιο, γελοία λαμόγια, που καταστρέψατε την Ελλάδα!!!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση