GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Μοζαμβίκη...

Από " Ορθόδοξη Μοζαμβίκη " Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Καθεδρικό Ναό του Maputo. Μετά την Αρχιερατική Λειτουργία στ...

Από "Ορθόδοξη Μοζαμβίκη"

Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Καθεδρικό Ναό του Maputo.
Μετά την Αρχιερατική Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών, στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, τελέστηκε από τον οικείο Επίσκοπο κ. Ιωάννη Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των κακοθανατισμένων Ποντίων, κατά την Γενοκτονία, που συνέβη από...
 το Κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923.
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος επί του θέματος, διότι έλκει την καταγωγή του από πλευράς του πατέρα του από τον πόντο, εξ ού και το επώνυμο "Τσαφταρίδης".
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Τράπεζα Αγάπης στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού, στην οποία παρακάθισαν όλοι οι εκκλησιασθέντες της Κυριακής!

 
 
 


6 σχόλια

  1. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΔΏ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΊΝΕΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΡΕΕΕΕ

    Ρε πάμε να τούς σκοτώσουμε ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ..

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥΚΟς ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΊΣΤΗΚΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ, να τελειώνουμε ..

    Που θα παει αυτη δουλεια !!!τι σκατα ελληνικο αιμα εχωμε ΡΕΕΕΕ

    Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012
    Διπλή αυτοκτονία σοκ μάνας και γιου.

    Τραγικό τέλος στη ζωή τους έδωσαν μαζί μάνα και γιος, πέφτοντας από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου.

    Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 08:00 το πρωί.

    Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα και τον 60χρονο γιο της, άνεργο μουσικό, οι οποίοι έμεναν σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

    Για τους λόγους της διπλής αυτοκτονίας διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

    Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 60χρονος είχε αναρτήσει νωρίτερα κείμενο σε blog, όπου ανέφερε ότι:
    {ζω πια συνέχεια, μια ζωή δράμα} και εξηγούσε ότι φρόντιζε 20 χρόνια τη μητέρα του που είχε αλτσχάιμερ και άλλα προβλήματα υγείας, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε φτάσει σε αδιέξοδο.


    Το περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου πολύτεκνου άντρα στο Περιστέρι, ο οποίος έκοψε τις φλέβες του σε ένα παγκάκι και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απειλή κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ακινήτων σε ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο, ακόμα και κάτω από 300 ευρώ !!!
    Οι άνθρωποι του Βενιζέλου- Σαχινίδη πέρασαν τρομοκρατική διάταξη, κι ενώ το Δημόσιο χρωστά τα "άντερά" του στους πολίτες από το 2010, απειλή όλους τους Έλληνες με κατασχέσεις !
    Αυτό είναι το μεταλλαγμένο πασοκ που εδώ και 2 χρόνια "δολοφονεί" χιλιάδες Έλληνες. Σήμερα άλλοι δύο αυτοκτόνησαν στη πλατεία Βάθης ! Η μεγαλύτερη γενοκτονία των Ελλήνων μέσα στον 21ο αιώνα, και σε περίοδο ειρήνης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΧΙΝΙΔΗ. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ( ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!! ). ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. ΣΤΕΙΛΤΕ
    ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΑΣΟΚ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ !

    Απειλή κατασχέσεων για οφειλές κάτω των 300 ευρώ
    Ειδοποιητήρια με απειλές κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για ληξιπρόθεσμα χρέη 300 ευρώ, στέλνει σε περίπου 900.000 φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού εμφανίζουν υστέρηση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους και τα πρώτα στοιχεία για το Μάιο δείχνουν νέα βουτιά της τάξεως του 15%-20%. Με τα ραβασάκια που αποστέλλονται… δεν γίνονται διακρίσεις σε μεγαλοοφειλέτες και «μικρούς».

    Υπολογίζεται ότι πάνω από 900.000 φορολογούμενοι έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 45 δισ. ευρώ, παρά την εν ισχύ ρύθμιση με μίνι δόσεις 100 ευρώ και περίοδο εξόφλησης που μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει ακόμα και τα 5 χρόνια.

    Για τη ρύθμιση ισχύει πλαφόν ανώτατης οφειλής 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα, καθώς όσοι έχουν υψηλότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

    Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ αν η ρύθμιση γίνει σε 2 έως 12 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων.

    Σε περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει εξόφληση σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις, διαγράφεται το 75% των προσαυξήσεων. Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

    Οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαϊου, αν και δεν αποκλείεται νέα παράταση της ρύθμισης.

    Όσοι δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους κινδυνεύουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Μεταξύ αυτών είναι οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων.

    Μισθοί, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα έως 1.000 ευρώ γλιτώνουν από τις κατασχέσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει το Δημόσιο προκειμένου για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Ο νόμος ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.

    Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

    Αντίθετα, για κατασχέσεις επί καταθέσεων δεν υπάρχει κανέναν όριο «προστασίας», γεγονός που σημαίνει ότι οι ΔΟΥ μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακόμα κι αν ο τραπεζικός λογαριασμός περιέχει μικροποσά λίγων δεκάδων ή εκατοντάδων ευρώ.

    Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, η κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

    Προβλέπεται επίσης κατάσχεση ακινήτων αλλά και η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

    Τέλος, ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για όλα αυτά γαμιέται η μάνα του τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μάτια σας δέκα τέσσερα όταν τα παιδιά σας έρχονται σε επαφή με παπάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση