GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είκοσι δύο οι εκλογικοί συνδυασμοί της 17ης Ιουνίου...

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί τελικά από τα 27 που κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της ...


Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί τελικά από τα 27 που κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε - όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία - από τον Άρειο Πάγο.
Σύμφωνα με απόφαση του Α' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί -αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής- δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών. Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα, καθώς και το κόμμα «Δημοβούλιο Πολιτών-Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη», ύστερα από τη δήλωση παραίτησης του νομίμου εκπροσώπου του.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό. Μετά από δικές τους δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α' Τμήμα Αρείου Πάγου δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την β' Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ). Όλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι συνδυασμοί ανακηρύχθηκαν με βάση τις δηλώσεις υποψηφιότητάς τους που είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο την περασμένη εβδομάδα.

5 σχόλια

  1. Και φυσικα Χρυση Αυγη δαγκωτο.

    Μονον ετσι θα τιμωρηθουν καποια σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ που τα εγκληματα τους... "παραγραφτηκαν"..
    Δηλαδη οι ιδιοι "παρεγραψαν" τα εγκληματα τους!!

    Ηλιθιο βλακογιοργο μαμουνι παπακωνστατινου,γατί λοβερδο κλπ

    Αμα τους βαλουμε την θηλεια στο λαιμο αστους να σκουζουν οτι τα εγκληματα μας παραγραφτηκαν..
    Αστους να γαυγιζουν μεχρι τα αθλια κουφαρια τους να σταματησουν τις συσπασεις...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την επόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές . Μήπως έχει ακούσει κανείς στις προγραμματικές δηλώσεις κανενός κόμματος , μέτρα που θα μας βγάλουν από την εξαθλίωση????? Ακούσατε ρεαλιστικές προτάσεις ????? Μόνο καταργηση , αναδιαπραγμάτευση ,βελτίωση κ.λ.π του μνημονίου. Αερολογίες .Μέσα στον Ιούνιο έπρεπε να παρθούν 11 δις € , πρόσθετα μέτρα , για να εισπραχθούν από ένα λαό που δεν έχει να πληρώσει πλέον. Μέσα στο 2012 πρέπει να φύγουν 15000 δημόσιοι υπάλληλοι .Πρέπει να περιορισθεί δραστικά , το μεγάλο και σπάταλο κράτος και να παταχθεί ανελέητα η διαφθορά . Οι κομματικοί στρατοί , οι πολιτικάντηδες δεν υπάρχει η πολυτέλεια να υπάρχουν πλέον .
    Ο κόσμος υποφέρει , οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομύριο ,χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει , οι ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα και τα έχουν μόνο όσοι έχουν χρήματα να τα αγοράσουν , οι ληστείες και εγκληματικότητα αυξάνεται , τα χαράτσια και οι φόροι είναι αμέτρητα πλέον και η εξαθλίωση του απλού κοσμάκη μεγαλώνει . Το κυρίαρχο θέμα τόσες μέρες όμως , είναι το περιστατικό με τον κ.Κασιδιάρη και τις κυρίες Κανέλη και Δούρου.
    Τώρα από τα 22 κόμματα αν μπουν στη βουλή 7με 9 κόμματα , πόσα από αυτά θα προσφέρουν κάτι θετικό ή θα κάνει αντιπολίτευση , με ξύλινα λόγια ???? Θα σχηματισθεί τελικά κυβέρνηση από τις ερχόμενες εκλογές .
    Η ψήφος του καθενός μας , καθορίζει το μέλλον ή την καταστροφή της χώρας μας . Ας μην είμαστε επιπόλαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ!

    Σε αγώνα δρόμου για να συντηρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ρευστότητα των κρατικών ταμείων θα εξαντληθεί αμέσως μετά τις εκλογές και δεν θα μπορούν να καλυφθούν πληρωμές της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

    Η ανεπάρκεια διαθεσίμων στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπορούσε προσωρινά να καλυφθεί με την άντληση κεφαλαίων από το απόθεμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, και στην κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η βασική πρόβλεψη για την εξέλιξη των εισροών (φορολογικά έσοδα και δανεισμός) και εκροών (δαπάνες και εξυπηρέτηση δημόσιου χρέους) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου θα μειώνονται σταδιακά και θα φτάσουν σε περίπου 700 εκατ. ευρώ στις 18/6, και από τις 20/6 θα διαμορφωθούν σε αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

    Η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων οφείλεται κυρίως στην υστέρηση των εσόδων, η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2012 και στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω του «ψαλιδίσματος» των αποθεματικών τους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους (PSI) και στην αύξηση των αναγκών για αποπληρωμή χρεών προς τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

    Από τα τέλη Ιουνίου και μετά η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις του θα εξαρτάται πλήρως από την έγκριση της καταβολής των επόμενων δόσεων των δανείων από τον EFSF. Η έγκριση θα δοθεί μετά από την αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.
    Ακόμα και το 1 δισ. που έχει παρακρατήσει ο EFSF από τη δεύτερη δόση του δανείου θα εκταμιευτεί ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από τις επικείμενες εκλογές.

    Έγκριση από την τρόικα απαιτεί και η εκταμίευση ποσού ύψους 3 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε ως αποθετικό από τα κεφάλαια του ΤΧΣ που δεν προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και διατηρούνται σε έναν ενδιάμεσο λογαριασμό του Δημοσίου.

    Ως εναλλακτική λύση, η οποία όμως θα απαιτήσει χρόνο, εξετάζεται η έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων σε σύγκριση με τον προγραμματισμό. Ο στόχος για τον τρέχοντα μήνα είναι να αντληθούν 3,6 δισ. ευρώ και εξετάζεται πλέον η αύξηση του ποσού αυτού κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Για να γίνει κάτι τέτοιο πράξη προϋποτίθεται όμως η έγκριση της τρόικας, ενώ γεννάται ζήτημα και για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να διαθέσουν πρόσθετη ρευστότητα για την αγορά των τίτλων.
    Zougla.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γνωστο στελεχος του συριζα δηλωσε την παρασκευη ευθαρσως σε ραδιοφωνικη εκπομπη στην θεσσαλονικη πως σειρα εχουν οι Συρειοι για μεταναστευση στην Ελλαδα καθως εχουν πολεμο οποτε να τους φιλοξενησουμε και αυτους με ολες τις συνεπειες.ετοιμαστειτε μολις βγει ο συριζα μετα τους ιρακινους ιρανους πακιστανους αφγανους μπαγκλαντεσιανους κλπ στον σκουπιδοτοπο τωρα και οι συρειοι.ξανακεφτειτε το πριν ψηφισετε εσας θα γαμησουν πρωτους ο τσιπρας μενει σε φυλασσομενη περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση