GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκαρσόνια της Ευρώπης(!;)...

Του Θανάση Νικολαΐδη.  ΕΧΕΙ η ΕΟΚ την ιστορία της και η Ε.Ε. τη δικιά της. Πέρασε από στάδια ως ιδέα, γοήτευσε πως στήνονται οι «Ηνωμένες Π...

Του Θανάση Νικολαΐδη.
 ΕΧΕΙ η ΕΟΚ την ιστορία της και η Ε.Ε. τη δικιά της. Πέρασε από στάδια ως ιδέα, γοήτευσε πως στήνονται οι «Ηνωμένες Πολιτείες» της Ευρώπης, ωστόσο, στη «Γηραιά Ήπειρο» δεν ήρθε κόσμος απ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να τον βάλει σε τάξη ο σερίφης και η ηλεκτρική καρέκλα.
ΚΙ αν βρεθήκαμε, ως Ελλάδα, στην «πρόσοψη» και μας γοήτευσε κι εμάς η ιδέα της ένταξή μας, υπήρξαν και ρεαλιστές-ευρωσκεπτικιστές, με τους φόβους, τις επιφυλάξεις και τις φοβίες τους. «Θα μας αλλοτριώσουν οι ξένοι» κι είχαν δίκαιο. Κι αν τους συνέφερε να ξεχάσουμε τα «Δεκεμβριανά», την Κατοχή και τους ηθικούς αυτουργούς του Εμφυλίου μας, το πέτυχαν σ’ ένα βαθμό κι εμείς δεν το…προσέξαμε. Το είδαμε οικονομικά και μόνο, έχοντας αγαπήσει παράφορα το ευρώ τους που έγινες και ευρώ μας. Δεν μας τρόμαξε η επαπειλούμενη αλλοτρίωσή μας ως Έθνος και Ιστορία και το μάτι ξεκόλλησε απ’ τα ήθη και τις παραδόσεις μας, για να κολλήσει στο εισαγόμενο χρήμα. Με τον τουρισμό «ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως» να μας επιτρέπει να νοικιάζουμε και το κοτέτσι μας στους…κουτόφραγκους.
ΑΥΤΑ, λοιπόν, τα μάρκα τους και τα δολάρια γεννούσαν της δραχμής την ηδονή, ωστόσο, μας έτρωγε η ιδέα μη γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Μέχρι που ήρθε το ευρώ και γέμισε τις τσέπες του ρωμιού, που ένιωσε άνετος και…ευρωπαίος. Με τις εξόδους του στο εξωτερικό και επί «ίσοις όροις» με τον ευρωπαίο που δεν ένιωθε πια αφέντης. Δεν γίναμε…γκαρσόνια τους, το ξέρουν και το ξέρουμε και μόνο το αύριο δεν ξέρουμε. Με τους κινδύνους του - και δεν κινδυνολογούμε.
ΕΡΧΕΤΑΙ αύριο η δραχμή, η έξοδος και η απομόνωση. Ξαναγινόμαστε «Μικρά και Τιμία Ελλάδα», με το μάτι να (ξανα)πέφτει στο ευρώ τους. Καρφώνεται στη τσέπη του τουρίστα για να την αδειάσει με την πρώτη ευκαιρία και να κάνει τα ευρώ δραχμούλες που θα φτουρίσουν «μέσα». Μ’ αυτήν, λοιπόν, τη λύσσα του κέρδους και σε κόσμο που τον κάναν’ ύλη και συμφέρον, έγινες (θα γίνεις) γκαρσόνι των Ευρωπαίων και δεν το πήρες μυρουδιά.
ΤΟΤΕ θα νιώσει αφέντης ο ευρωπαίος στη Χώρα μας και δεν τον πιάνεις από απαιτήσεις και ειρωνεία. Κι εμείς, ως έλληνες «περήφανοι» που σκάψαμε τον λάκκο μας, θα βρεθούμε υποπόδιο (των ποδών τους), τα ακίνητά μας σε διαδικασία ξεπουλήματος και τη δραχμούλα μας ανίσχυρη να αντισταθεί στο ευρώ τους. Όντως, γκαρσόνια της Ευρώπης. Με την…αξία μας. Και με την κουταμάρα μας.

9 σχόλια

  1. ΕΥΣΤΟΧΟΣ.
    ΕΥΓΕ ΘΑΝΑΣΗ.ΕΣΤΙΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φορος στους αστεγους!


    Αν, υποθέσουμε, ένας άστεγος κάνει φορολογική δήλωση το 2012 (μηδενική εννοείται), δειτε τι.... θα πληρωσει:

    Εισόδημα 2012 - 0 €
    Τεκμήριο διαβίωσης 2012 - 3.000 €

    Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 -το 25% των 3000= 750 € (τις οποίες δεν έχει, αφού οι κάδοι σκουπιδιών από όπου τρώει δεν εκδίδουν αποδείξεις)

    Έλλειμμα αποδείξεων 2012 - 750 €

    Προστιμο για έλλειμμα αποδειξεων: - 750 € Χ 10% = 75 €

    Προκαταβολή φόρου για το 2013 : 75 € Χ 55% - 41,25 €

    ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 - 75 € + 41,25 € - 116,25 €

    Καλα διαβασατε!
    Ο Αλητης που εκανε αυτο το νομο, ζηταει την ψηφο σου αδιαντροπα!
    Θα του τον δωσετε;! . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν τα συμφέροντά σας συμπίπτουν με αυτών των ΜΜΕ που πολεμάνε τον Σύριζα, επιβάλλεται να μην τον ψηφίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκατα στον Βενιζελο4 Ιουν 2012, 12:57:00 μ.μ.

    Ερχεται . . .


    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████ 100% Complete.


    Georgios Papandreou ███████████████ 100% Complete

    Venizelos ████████▒▒▒▒ Loading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΤΑΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.ΤΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ.ΑΥΤΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο, την έγραψες πάλι τη μαλακία σου.
    Τώρα άκουσε και κάτι σοβαρό:

    InfoWar - 28 Μαΐου 2012 - ΔEURO έξω

    Κακομοίρη γκεμπελίσκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για αυτούς που δεν ξέρουν ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και όταν τις σκίζουν καποιοι, οι πιό ισχυροί συμβαλόμενοι επιβάλλουν τους όρους τους με άσχημο τρόπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν λίγο ο Αντέννα έδειξε το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, με απίστευτα γήπεδα γκολφ, όπου πέρασε - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- το τριήμερο του ο κ.Γ. Παπανδρέου ! Χλιδή και πολυτέλεια!

    ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ Ή ΤΟ ΜΕΤΡΟ! Ο ΓΑΠ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Ο ΜΠΕΝΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ, ΣΕ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί κ.Θανάση είναι κακό να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης ,αφού αυτό έχουμε άφθονο να πουλήσουμε ,πολιτιστική κληρονομιά και απείρου κάλους τοποθεσίες .
    Θα ήταν κακό Π.χ. να ενώσουμε με ταχείας κυκλοφορίας αρτηρίες,την Αθήνα με την Αρχαία Ολυμπία και με παρακαμπτήριους τους Δελφούς
    και την Επίδαυρο -Μυκήνες και επάνω σε αυτούς τους οδίκουςαξονες
    όπως παράλια δυτικής πελοποννήσου
    επενδύσουμε σε ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια ,φέρνοντας όλο τον χρόνο εκατομύρια τουρίστες οι οποίοι θα ΄χαίρονται τις φυσικές ομορφιές θαυμάζοντας και την πολιτιστική μας κληρονομιά ,ενώ εμείς θα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της τουριστικής ανάπτυξης .
    Αλλά μάλλον έχεις δίκιο το είπε ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρεόυ ανάμεσα σε μια μπουκάλα εξαιρετικού ουίσκι και σοσιαλιστικής ραστώνης (ε δεν θα γίνουμε και τα γκαρσόνια της Ευρώπης ).Είδαμε που μας οδήγησαν που γίναμε οι επαίτες της Ευρώπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση