GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκησε ο φόβος και η παθητική αδιαφορία

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς  Ο φόβος φυλάει τα έρμα λέει μια παροιμία του λαού μας και είναι σοφή… Σ’ αυτές τις εκλογές κυριάρχησε και τε...


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 
Ο φόβος φυλάει τα έρμα λέει μια παροιμία του λαού μας και είναι σοφή… Σ’ αυτές τις εκλογές κυριάρχησε και τελικά νίκησε ο φόβος και μόνο. Από φόβο βγήκε η ΝΔ από φόβο ψηφίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα κόμμα δεν επιλέχθηκε γιατί οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά την πολιτική του πρόταση.
Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της εξόδου από το Ευρώ και τι θα επακολουθούσε, ο δε ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στον φόβο της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου αν εκλεγεί μια φιλομνημονιακή κυβέρνηση…
Η ΝΔ τελικά κατάφερε να τερματίσει πρώτη αφού πέρασε στον κόσμο το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή, εν μέρει και με ευθύνη των αλλοπρόσαλλων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή πρόσθεσε στον πολιτικό της λόγο το μείζον ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη.
Με μια κοινωνία όμως βαθιά διαιρεμένη σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα που έχουν πλέον, όχι μόνο επιφανειακές διαφορές όπως κάποτε επί κυριαρχίας του δικομματισμού, αλλά διαφορετικές αντιλήψεις και αξιακή συγκρότηση είναι πολύ αμφίβολο τελικά αν θα μπορέσει να σχηματιστή βιώσιμη κυβέρνηση.
Σε λίγες μέρες θα μας επισκεφτεί και πάλι η Τρόικα .Θα αρχίσει το γνωστό σκηνικό των εκβιασμών. Θα μας βρουν λειψούς και θα μας απειλήσουν και πάλι με διακοπή της χρηματοδότησης αν δεν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα. Την ίδια ώρα οι αυτοκτονίες θα συνεχίζονται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, καθώς οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν τα σημειώματα της εφορίας.
Ποια κυβέρνηση και ποιός πρωθυπουργός θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα με μια κοινωνία ηφαίστειο και με μια αντιπολίτευση που δηλώνει έτοιμη για αγώνα στους δρόμους;
Ακόμα κάτι, τελευταίο, σχετικά με την χθεσινή ημέρα. Στις κρισιμότερες εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά, στις εκλογές που κρινόταν το μέλλον του τόπου, το μέλλον των επόμενων γενεών αλλά και η προσωπική εν τέλει ευημερία του καθενός από εμάς, κάποιοι διάλεξαν τις παραλίες! Η αποχή άγγιξε το 40%.
Ένα τεράστιο ποσοστό συμπολιτών μας, τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους, επέλεξαν την παθητική αδιαφορία ως στάση. Σύμφωνα με μιά ρήση του Μπρέχτ ”Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται….”
Από αυτούς λοιπόν που απείχαν κανείς δεν δικαιούται να διαμαρτυρηθεί για ό,τι επακολουθήσει …
kostasxan.blogspot.gr

2 σχόλια

  1. To ασχημο σε αυτη την χώρα είναι ότι "πάει και γλύφει εκεί που φτύνει"...με αυτό το σκεπτικό πορεύθηκε δεκαετίες δημιουργωντας μια χώρα λαμογιών απατεώνων κλεφτών κομπιναδόρων που εκτείνεται από τον πιο απλό πολίτη μεχρι τα μεγαλύτερα αξιωμάτα σε αυτή την χώρα.
    Μια κοινωνία και ενας λαός ανισοτήτων, ενας λαός ατομικισμού στηριζόμενος σε ξεθωριασμένες ιδεολογικές ταμπέλες που εχουν επιφερει δεινα και εθνικές τραγωδίες στον τόπο.
    Ετσι δημιουργήθηκε ενας λαός βασιζόμενος σε δογματα ατομικισμού διαιρεμένος συντεχνιακά που το μόνο που τον ενδιαφερει ειναι το ατομικό συμφερον και οχι το εθνικό.
    Δεν ειναι τυχαίο ότι στην καθομιλουμενη συμπεριφορα μας χρησιμοποιούμε φρασεις του τυπου
    "μπρος εμείς και δεν γ..εις"
    "μακρια απο τον κ..ο μας και οπου θελει ας μπεί"
    "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"
    "εγω να ειμαι καλα και δεν πανε να γ...θουν όλοι"

    Στις εκλογές είδαμε αυτη την συμπεριφορα σε όλο της το μεγαλείο.
    Ο "ΣΟΦΟΣ" λαός ψήφισε πολιτικαντηδες που το μονο που τους ενδιέφερε ήταν οι εκλογές και όχι οι γεννεές αυτού του τόπου.
    Για ακόμη μια φορά αποδειχθηκε με τον χειρότερο τρόπο ο ραγιαδισμός αυτης της χώρας.
    Δυστυχως η ΕΛΛΑΔΑ πέθανε και ο καβγας ειναι για τον ταφο και τα υπαρχοντα της εκλιπουσας πατρίδας.

    Αυτα που θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες ως τον χειμώνα δεν θα εχουν προηγούμενο και θα αποδειξουν σε αυτόν τον ηλιθιο "σοφο" λαό το μεγεθος της σαπιλας του και των επιλογων του.
    Προσωπικα δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό κόμμα δεν απείχα από τις εκλογες απλα δεν επέλεξα γιατι γνωριζα εκ των προτερων τι θα συμβει στην χωρα λιγο πολυ μας ηταν σε ολους γνωστο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΕΞΩΘΕΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ "ΣΟΦΟ" ΛΑΟ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΟΥ όπλα του κατεστημενου συστηματος που φθασανε σε επίπεδα ξεδιαντροπου θρασους και παραπληροφορησης.
    Τα νεα κυβερνητικα μαυροφερεμενα κορακια παλιας κοπής επελεχθηκαν γιατι εχουν την πειρα του διαμελισμού και της παραχωρησης, κατι σαν εγγυητες της διαχείρησης του μοιρασμού των υπαρχοντων. Σε αυτό ο "σοφος" λαός επέλεξε άριστα διαλεξε αυτους που εχουν την μεγαλυτερη πειρα, αυτους που θα βαφτίζουν το μαυρο ασπρο και θα σε πειθουν καθημερινα για το ποσο σαπιος και ιδιοτελης εισαι.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..ΕΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ κυνέρνηση ΤΟΥ..ΒΟΥΝτΟΥ !!!
    εε....απολίθωματα

    «ΕΛΛΑΣ-ΕΑΜ-ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»..!!
    Είναι χαρακτηριστικό ότι με «όρους» της δεκαετίας του... 1945,
    βάζοντας στο προεκλογικό κάδρο τον Μανώλη Γλέζο και συνθήματα πού ακούσθηκαν ακόμη και προχθές όπως «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών», φαίνεται καθαρά καί ξάστερα, ότι εμφυλιοπολεμικές κραυγές πρό μισού αιώνα δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας...!!!
    Λίγος, πολύ λίγος ο... Alexis...

    ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΝ μαλάαααααακα τον παλαιοκομουνιστή....
    Ήσουν και εσύ εκεί ρε ρεμάλι, με την σημαία σφυροδρέπανο ;;;
    Φωτό από τους πανηγυρισμούς Τσίπρα (έτοιμες για δημοσίευση από την ΑΥΓΗ)
    Για να μην κουράζονται στην ΑΥΓΗ έκανα ήδη ορισμένες απαραίτητες μετατροπές(εκτός και αν συνιστώσες όπως η ΚΟΕ και ΔΕΑ δεν τους ενοχλούν πια).

    Να γιατί έκανε photoshop η ΑΥΓΗ.
    Μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)..Δικαιολογημένα λοιπόν την Κυριακή πανηγύριζαν δίπλα στον Τσίπρα:

    Δείτε τώρα πώς εμφάνισε την ίδια φωτογραφία η ΑΥΓΗ:
    Ακολουθεί η λύση του μυστηρίου.
    (για να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει, επειδή κάποιοι κρύβονται και τάχα παρεξηγούνται όταν τους αποκαλούν ζώωωααα και"κόμμα της δραχμής")
    ________________ΜΑΛΑΚΑπολίθωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση