GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τέχνη του να πετυχαίνεις αυτό που θέλεις

Ο αρθρογράφος των FT μιλά για τις δυνατότητες της «υπερκολακείας» Η κολακεία φέρνει την επιτυχία, υποστηρίζει η αρθρογράφος των Financial Ti...

Ο αρθρογράφος των FT μιλά για τις δυνατότητες της «υπερκολακείας»
Η κολακεία φέρνει την επιτυχία, υποστηρίζει η αρθρογράφος των Financial Times Λούσι Κέλαγουεϊ.
Στη δύναμη της κολακείας και συγκεκριμένα της «υπερ – κολακείας» αναφέρεται η αρθρογράφος της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times, Λούσι Κέλαγουεϊ. Αφορμή υπήρξε η πρόσκληση που δέχθηκε η ίδια να μιλήσει σε εκδήλωση μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης, στην οποία απάντησε θετικά αν και δεν γνώριζε περί τί επρόκειτο.
Πώς τελικά πείστηκε να παραβρεθεί στην εκδήλωση από τη γυναίκα που ανέλαβε να επικοινωνήσει μαζί της; «Για να καταλάβω πώς στο καλό αυτό συνέβη, άρχισα να μελετάω το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταξύ μας και κατέληξα σε τέσσερις καθολικούς κανόνες για το πώς να πετυχαίνουμε οι άλλοι να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν» γράφει η Κέλαγουεϊ.

«Το πρώτο της email ξεκινούσε: «Δεν έχουμε γνωριστεί ακόμη, αλλά ελπίζω να γνωριστούμε». Συνέχισε εκφράζοντας τον τεράστιο θαυμασμό της για τις στήλες μου στους Financial Times και υποστήριξε ότι η επιτροπή της φιλανθρωπικής οργάνωσης θα ήταν πολύ ευτυχής αν εμφανιζόμουν στην εκδήλωση (…) Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που έμαθα να λέω «όχι». Αποδείχθηκε εντυπωσιακά εύκολο – απλά λες «όχι». Αλλά αυτή τη φορά ξεχάστηκα και είπα και τον λόγο. Η Σκοτία ήταν πολύ μακριά, είπα», συνεχίζει η βρετανή αρθρογράφος και προσθέτει: «Εκείνη απάντησε αμέσως ότι δεν ήταν καθόλου μακριά. Το ταξίδι με το τρένο θα ήταν υπέροχο, με αναπαυτικά καθίσματα, υπέροχη θέα και ευγενικές κυρίες που σου φέρνουν δωρεάν μπισκότα. Τί άλλο μπορούσα να κάνω εκτός από το να υποχωρήσω και να πω ναι;»

Τα τέσσερα «μαθήματα» που έμαθε από αυτή την εμπειρία της η Κέλαγουεϊ είναι τα εξής: «Το πρώτο μάθημα από αυτό αφορά στην εκπληκτική δύναμη της κολακείας. Αυτή η γυναίκα χρησιμοποίησε το ισχυρότερο όπλο που μπορούσε να βρει. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι αν και δεν πίστευα ότι θαύμαζε τη δουλειά μου πραγματικά, εγώ «μαλάκωσα» ούτως ή άλλως» εξηγεί η Κέλαγουεϊ. Το δεύτερο μάθημα αφορά στην ακόμη πιο εκπληκτική δύναμη, σύμφωνα με την ίδια, της κοινωνικής πίεσης.

«Αυτή η γυναίκα μου είπε ότι δύο συνάδελφοί μου είχαν συμφωνήσει να μιλήσουν στην εκδήλωση στο παρελθόν. Αυτές οι δύο γυναίκες ήταν μία πιο επιτυχημένη και πολυάσχολη εκδοχή του εαυτού μου. Αν εκείνες ήταν γενναιόδωρες με τον χρόνο τους, μία φωνή στο κεφάλι μου μου έλεγε ότι έπρεπε να είμαι και εγώ» συνεχίζει.

Ο τρίτος κανόνας προκειμένου να κάνει ο άλλος ό,τι θέλεις είναι: «Άρπαξε κάθε δικαιολογία και κατάρριψέ την με όλη την ενέργεια και γοητεία που μπορείς να συγκεντρώσεις», εν προκειμένω τη δικαιολογία της Κέλαγουεϊ ότι η Σκοτία είναι πολύ μακριά από το Λονδίνο. Και ποιός είναι ο τέταρτος – και πιο απροσδόκητος – κανόνας; «Ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία δύναμη όταν συγκρίνεται με αυτά τα ψυχολογικά τεχνάσματα. Ακόμη δεν γνωρίζω τί ακριβώς κάνει αυτή η φιλανθρωπική οργάνωση, καθώς ο σύνδεσμος στο αρχικό email δεν λειτουργούσε» καταλήγει η Κέλαγουεϊ.

1 σχόλιο

  1. 1897 Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη αγνοεί τις Μεγάλες Δυνάμεις και στέλνει στρατεύματα στη Κρήτη. Ακολουθεί εισβολή της Τουρκίας στη Θεσσαλία, ήττα της Ελλάδας, και Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος λόγω πτώχευσης και πολεμικών αποζημιώσεων.

    1920. Οι αντιβενιζελικοί αγνούν τις Μεγάλες Δυνάμεις και φέρνουν πίσω το βασιλιά Κωνσταντίνο. Οι σύμμαχοι μας εγκαταλείπουν, αποσύρουν τα δάνεια, συνάπτουν συμμαχία με τον Κεμάλ, ακολουθεί η Μικρασιατική καταστροφή.

    2009. Ο μέτριος Καραμανλής, λέει την αλήθεια ( έστω την ύστατη στιγμή ) και ζητά πάγωμα μισθών και συντάξεων. Ο λαοπλάνος Γ. Παπανδρέου ζητά αυξήσεις 1,5% και σε 2 χρόνια φέρνει μειώσεις 40%.

    2012. Ο ίδιος αυτός λαός ( ή οι απόγονοι του ) ετοιμάζονται να ψηφίσουν τους λαοπλάνους Τσίπρα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο και μετά τη δίχρονη καταστροφή Παπανδρέου- Βενιζέλου να έρθει νέα οικονομική, κοινωνική και εθνική ( ; ) τραγωδία, με την εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους Συμμάχους, οικονομικά και εθνικά. Με Ελλάδα, τη Κυριακή το βράδυ, χρεοκοπημένη εσωτερικά, κοινωνικά διαλυμμένη, καμία ΑΟΖ και κανένα εθνικό θέμα δεν θα επιτευχθεί.

    Στις κρισιμότερες εκλογές, όπου η ιστορία επαναλαμβάνεται ( ; ), καλούμαστε οι σωφρονες Έλληνες να πάμε στις κάλπες και επιλέξουμε τη λιγότερο κακή λύση, μαζικά, για να αποφύγουμε επανάληψη της Ιστορίας. Ο κ. Τσίπρας και σήμερα μίλησε διχαστικά, αφιόνισε το πλήθος των 10.000 οπαδών του και έδειξε ότι δεν λογαριάζει τίποτα, βάζοντας απέναντί του όσους δεν τον ψηφίσουν. Άδειασε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Πασοκ, και επιλέγει να μπλοφάρει, οδηγώντας, σε δεύτερη φάση, σε ευρωπαϊκό κραχ, αν επιλεγεί από τους επιρρεπείς σε λαοπλάνους ηγέτες και δημαγωγούς Έλληνες. Αν τα 2 χρόνια υφεσιακού μνημονίου, μας πήγαν 15 χρόνια πίσω, η άλογη συμπεριφορά του Σύριζα μας γυρνά δεκαετίες πίσω, και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την Αριστερά, ούτε με τη Δεξιά. Τη Δευτέρα, αν βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα, η Αστυνομία και τα Ματ θα έχουν αυτοευνουχιστεί και θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του για να χάσει τη θέση του.Τη Δευτέρα, αν βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα η εναπομείνασα αστική τάξη θα πάρει των ομματιών της, καταθέσεις ή επιχειρήσεις, και θα φύγει. Χωρίς ανάπτυξη και επενδύσεις η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του 1984. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είμαι οπαδός του Σαμαρά ή της Νέας Δημοκρατίας, ούτε τον ψήφισα στις 6 Μάη. Αλλά αυτό που έρχεται ( και η ιστορία επαναλαμβάνεται ) με τον δημαγωγό Τσίπρα, στα οικονομικά, κοινωνικά και- πολύ φοβαμαι- στα εθνικά θέματα, εύχομαι να μην οδηγήσει σε μια νέα Μικρασιατική ή Κυπριακή τραγωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση