GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φινλανδός πρωθυπουργος: «Καμία λευκή επιταγή στην Ισπανία»...

Σε συνέντευξή του στην εφ. Handelsblatt και στους δημοσιογράφους Torsten Riecke και Rüdiger Scheidges με τίτλο «”Καμία λευκή επιταγή για τη...


Σε συνέντευξή του στην εφ. Handelsblatt και στους δημοσιογράφους Torsten Riecke και Rüdiger Scheidges με τίτλο «”Καμία λευκή επιταγή για την Ισπανία”» ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Jyrki Katainen αναφέρεται στους όρους για τη στήριξη των ισπανικών τραπεζών και στην ανάγκη να τηρούνται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι δημοσιονομικοί κανόνες. Μεταξύ άλλων, σημειώνει:
(Αναφορικά με την οικονομική βοήθεια προς την Ισπανία:)
«Υπάρχουν όροι που πρέπει να προσέξουμε. Δε θα πρέπει να λάβουν όλες οι τράπεζες τα χρήματα της ισπανικής κυβέρνησης, αλλά μόνο οι υγιείς. Δε δίνουμε λευκές επιταγές. Οι τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν την καταλληλότητά τους. Και το ΔΝΤ θα πρέπει να ελέγξει την εξέλιξή τους».«Το μέλλον είναι αβέβαιο. Για παράδειγμα η Ισπανία: Έχει, όπως και η Ιταλία, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη σταθεροποίησή της. Βοήθησε όμως αυτό τη χώρα; Ό,τι κι αν έκανε η (ισπανική) κυβέρνηση, φάνηκε να μην είναι αρκετό για τις αγορές (…)
Η Μαδρίτη έχει κάνει πολλά και η Ευρώπη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της. Όμως οι αγορές δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν τις ισπανικές τράπεζες».
(Σε ερώτηση για ενδεχόμενο διορισμό Υπουργού Οικονομικών της Ε.Ε.:)
«Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο. (…) Αμφιβάλλω κατά πόσο θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο βήμα λόγω της παρούσας κατάστασης».
«Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να δεσμευτούν να τηρήσουν με αυστηρότητα όλους τους κανόνες. Δεν επιτρέπεται πλέον να υποστηρίζει κανείς: “ναι, υπέγραψα τους κανόνες, αλλά η τήρηση τους είναι άλλο θέμα”».
(Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο μία μικρότερη νομισματική ένωση με λιγότερα μέλη θα ήταν αποτελεσματικότερη:)
«Όχι. Μόνο η αυστηρή τήρηση των κανόνων θα μας κάνει να προχωρήσουμε».
papaioannou.wordpress.com

3 σχόλια

  1. Moody's: Υποβάθμισε 5 ολλανδικές τράπεζες



    Moody's: Υποβάθμισε 5 ολλανδικές τράπεζες

    Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ολλανδικών τραπεζών προχώρησε ο γνωστός Οίκος αξιολόγησης Moody's. Ανάμεσά τους είναι οι Rabobank, ING και ABN AMRO.

    Συγκεκριμένα η Moody's μείωσε κατά δύο βαθμίδες, σε Aa2 τη Rabobank, σε A2 την ING Bank, σε A2 την ABN AMRO, και σε Baa2 την LeasePlan Corporation. Κατά μια βαθμίδα μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της SNS Bank, σε Baa2.

    Σύμφωνα με τον αμερικάνικο οίκο, οι προοπτικές αυτών των τραπεζών είναι σταθερές, εκτός από την ING, που είναι αρνητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΡΑΤΣΙΤΕΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΜΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1897 Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη αγνοεί τις Μεγάλες Δυνάμεις και στέλνει στρατεύματα στη Κρήτη. Ακολουθεί εισβολή της Τουρκίας στη Θεσσαλία, ήττα της Ελλάδας, και Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος λόγω πτώχευσης και πολεμικών αποζημιώσεων.

    1920. Οι αντιβενιζελικοί αγνούν τις Μεγάλες Δυνάμεις και φέρνουν πίσω το βασιλιά Κωνσταντίνο. Οι σύμμαχοι μας εγκαταλείπουν, αποσύρουν τα δάνεια, συνάπτουν συμμαχία με τον Κεμάλ, ακολουθεί η Μικρασιατική καταστροφή.

    2009. Ο μέτριος Καραμανλής, λέει την αλήθεια ( έστω την ύστατη στιγμή ) και ζητά πάγωμα μισθών και συντάξεων. Ο λαοπλάνος Γ. Παπανδρέου ζητά αυξήσεις 1,5% και σε 2 χρόνια φέρνει μειώσεις 40%.

    2012. Ο ίδιος αυτός λαός ( ή οι απόγονοι του ) ετοιμάζονται να ψηφίσουν τους λαοπλάνους Τσίπρα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο και μετά τη δίχρονη καταστροφή Παπανδρέου- Βενιζέλου να έρθει νέα οικονομική, κοινωνική και εθνική ( ; ) τραγωδία, με την εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους Συμμάχους, οικονομικά και εθνικά. Με Ελλάδα, τη Κυριακή το βράδυ, χρεοκοπημένη εσωτερικά, κοινωνικά διαλυμμένη, καμία ΑΟΖ και κανένα εθνικό θέμα δεν θα επιτευχθεί.

    Στις κρισιμότερες εκλογές, όπου η ιστορία επαναλαμβάνεται ( ; ), καλούμαστε οι σωφρονες Έλληνες να πάμε στις κάλπες και επιλέξουμε τη λιγότερο κακή λύση, μαζικά, για να αποφύγουμε επανάληψη της Ιστορίας. Ο κ. Τσίπρας και σήμερα μίλησε διχαστικά, αφιόνισε το πλήθος των 10.000 οπαδών του και έδειξε ότι δεν λογαριάζει τίποτα, βάζοντας απέναντί του όσους δεν τον ψηφίσουν. Άδειασε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Πασοκ, και επιλέγει να μπλοφάρει, οδηγώντας, σε δεύτερη φάση, σε ευρωπαϊκό κραχ, αν επιλεγεί από τους επιρρεπείς σε λαοπλάνους ηγέτες και δημαγωγούς Έλληνες. Αν τα 2 χρόνια υφεσιακού μνημονίου, μας πήγαν 15 χρόνια πίσω, η άλογη συμπεριφορά του Σύριζα μας γυρνά δεκαετίες πίσω, και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την Αριστερά, ούτε με τη Δεξιά. Τη Δευτέρα, αν βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα, η Αστυνομία και τα Ματ θα έχουν αυτοευνουχιστεί και θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του για να χάσει τη θέση του.Τη Δευτέρα, αν βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα η εναπομείνασα αστική τάξη θα πάρει των ομματιών της, καταθέσεις ή επιχειρήσεις, και θα φύγει. Χωρίς ανάπτυξη και επενδύσεις η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του 1984. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είμαι οπαδός του Σαμαρά ή της Νέας Δημοκρατίας, ούτε τον ψήφισα στις 6 Μάη. Αλλά αυτό που έρχεται ( και η ιστορία επαναλαμβάνεται ) με τον δημαγωγό Τσίπρα, στα οικονομικά, κοινωνικά και- πολύ φοβαμαι- στα εθνικά θέματα, εύχομαι να μην οδηγήσει σε μια νέα Μικρασιατική ή Κυπριακή τραγωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *