GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουρές και στην Ισπανία...

Η φτώχεια στην Ισπανία δεν κάνει διακρίσεις: η μεσαία τάξη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στη χώρα της Ιβηρικής, με τον Ερυθρό Στα...


Η φτώχεια στην Ισπανία δεν κάνει διακρίσεις: η μεσαία τάξη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στη χώρα της Ιβηρικής, με τον Ερυθρό Σταυρό να προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί, όπως δείχνει ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.
Χιλιάδες άποροι κι άνεργοι Ισπανοί σπεύδουν στα συσσίτια που οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός στη Μαδρίτη, ελπίζοντας να προμηθευτεί τα βασικά προκειμένου να καταφέρει απλώς να επιβιώσει.
Με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί στο 24%, το συσσίτιο έχει καταντήσει αναγκαιότητα για αρκετές φτωχές οικογένειες, που μια φορά την εβδομάδα θα προμηθευτούν μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι και χυμούς από τον Ερυθρό Σταυρό. Οι περισσότεροι που βρίσκονται στην κατάσταση αυτή ντρέπονται να μιλήσουν ή αν το δεχτούν μιλούν μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας. 
Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις: «Εγώ δεν ντρέπομαι να σας πω το όνομά μου ή να σας δείξω το πρόσωπο μου, αν έτσι υπάρχει ελπίδα να βρω κάποια δουλειά στο άμεσο μέλλον»,λέει ο 48χρονος Γκαρσία σε δημοσιογράφο του CNN, απευθύνοντας έκκληση για «μια θέση εργασίας, μια οποιαδήποτε δουλειά, με οποιοδήποτε ωράριο, ακόμη και άτακτες ώρες, ακόμη και μερικής απασχόλησης. Δεν αντέχω άλλο. «Χρειάζομαι μια δουλειά, ακόμη κι αν θα πρέπει να τη μάθω από το μηδέν», καταλήγει ο Γκαρσία που δεν έχει δικαίωμα σε άλλο επίδομα ανεργίας και μένει μαζί με τη μητέρα του, η οποία τον βοηθάει οικονομικά από το υστέρημά της.
«Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει», τονίζει ο Χοσέ Τσάι του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, προσθέτοντας πως «καταντάει ακόμη πιο τρομακτικό αν σκεφτείς πως ο επόμενος που θα πέσει σε αυτή την ανάγκη μπορεί να είσαι εσύ ή ο καλύτερός σου φίλος ή κάποιος γνωστός σου». 
«Δεν περίμενα ποτέ μου να βρεθώ σε αυτή την κατάσταση», δηλώνει με απελπισία ο Γκαρσία, καταλήγοντας πως «είμαι πολύ απαισιόδοξος. Μας λένε πως η οικονομία θα βελτιωθεί το 2014. Αλλά μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Πως θα επιβιώσουμε;».

8 σχόλια

  1. ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗ .

    ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΦΤΏΧΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΑΠ έφερε το μνημόνιο, τα υποσιτισμένα παιδιά, και τις αυτοκτονίες.

    Ο ΓΑΠ πρόδωσε την ΕΛλάδα. Τώρα αυτά που λέτε εσείς είναι προπαγάνδα για να φύγουν οι ευθύνες του ΓΑΠ.

    Κρεμάλα στο ΓΑΠ. Ζήτω ο Τσίπρας και ... οι 'λύσεις' της αριστεράς.

    Ζήτω ο Καμμένος και οι ... 'λύσεις' των πατριωτών.

    Ουστ ΓΑΠ και Βενιζέλος και βρωμοΠΑΣΟΚ. Μέχρι Σαμαρά οριακά ανεχόμαστε εμείς οι περήφανοι έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξοντώνει η Νέα Τάξη τη μεσαία τάξη;;;

    Χμμμμ, μα νόμιζα ότι ίσχυαν δύο αξιώματα στη ζωή:

    1. Τη Νέα Τάξη τη δημιούργησε η ... Μέσαία Τάξη των δυτικών ανεπτυγμένων για να προφυλαχθεί από τις μαγκιές, τις απαιτήσεις για ίση ευημερία, των παλιών εκμεταλλευόμενων. Τη δημιούργησε δημοκρατικά. Ενσυνείδητα ή βολικά "υποσυνείδητα".

    2. Τη Μεσαία Τάξη τη δημιούργησε, τη συντήρησε, την προφύλαξε επί 10ετίες και διασταλτικά και επί αιώνες η Παλιά Τάξη πραγμάτων και η δήθεν Νέα Τάξη. Ο βολεμένος και δυνατός ανανεώνει τη δύναμή του ως παγκόσμια ελίτ και έχει για καύσιμο τους ιθαγενείς.

    Απλά τώρα ο πλανήτης δεν μπορεί

    -Αφενός να συντηρήσει τους πάντες οπότε θυσιάζεται και μέρος της μεσαίας τάξης των πρώην σούπερ δυνατών και ανέμελων για να έχουν επιχειρήματα στους βιαστικούς ανερχόμενους όσοι είναι σάντουιτς ανάμεσα στους πρώην ιθαγενείς και τους δυτικούς

    -Δεν έχει βρει την κατάλληλη ρύθμιση ομογενοποίησης πλανητικά. Παλιότερα "μεσαίος στην Ευρώπη = ελίτ στην περιφέρεια". Τώρα πάμε στο "μεσαίος στην ευρώπη = μεσαίος παντού". Λογικό ακούγεται μόνο που τώρα το "μεσαίος" προδιαγράφεται από τα στάνταρ ξεπεράσματος απλά της εξαθλίωσης της περιφέρειας. Ενώ παλιά "μεσαίος" ήταν το ένα κλικ παρακάτω από τον Βασιλιά.

    Πάτε στον Τσίπρα και τον Καμμένο να κάνετε επανάσταση να ... ανατρέψετε την κατάσταση. Αφού δεν σας κάνει η λύση ΓΑΠ και νέων σοσιαλιστών (προσανατολισμός σε ευημερία με μειωμένο αποτύπωμα ρύπων και ήπια μετάβαση σε νέες πλανητικές συνθήκες συγκρίσεων μεταξύ τόπων) πάτε λοιπόν να ανακυκλώσετε την ψευδαίσθηση ότι η ψήφος παράγει χρήμα ενώ στην πραγματικότητα μόνο η εργασία και η έγνοια παράγουν χρήμα. Και η ανάγκη.

    Πάντα λάθος οι ρομαντικοί βολεμένοι έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 23 Ιουν 2012 10:38:00 π.μ.



    ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

    ΚΑΙ ΡΕΤΑΡΕΙΣ;

    ΓΙΑ ΨΑΞ' ΤΟ ΛΙΓΑΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 23 Ιουν 2012 10:38:00 π.μ.

    Φαίνεσαι ενημερωμένος για αγωγές. Ως τρόφιμος που μάλλον είσαι κάπου, είναι φυσιολογικό να τα ξέρεις αυτά. Δεν παραξενεύομαι. Απλά μας κοστίζεις ακριβά όλων εμάς που δουλεύουμε και ταίζουμε κι εσάς τους 'ανήμπορους'. Οπότε διάβασε και κάτι άλλο μπας και καταλάβεις από πού θα αρχίσει η εκκαθάριση των ... περιττών. Όπως εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΧΡΟΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ
    Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΝ 60.000.000
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ
    10.000.000 ΨΥΧΩΝ.ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ
    ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΗΓΑΝ .ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΠΑΞ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙΣ ,ΚΟΨΑΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΛΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.30 nomizeis pws o kosmos genn8uhke shmera gia sena trava se psyxiatro syntoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 23 Ιουν 2012 11:30:00 π.μ.


    ΣΚΟΥΠΙΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΡΩΘΗΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση