GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Economist: «Βάλε μπρος τις μηχανές Αγκελα»

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το έγκυρο αγγλικό περιοδικό Economist, το οπιοίο καλεί την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, να πάρει πρωτ...


Σήμα κινδύνου εκπέμπει το έγκυρο αγγλικό περιοδικό Economist, το οπιοίο καλεί την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, να πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης γιατί ο χρόνος, όπως υπογραμμίζει, εξαντλείται και πλέον κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομίας.
Ο Economist, στο εξώφυλλό του, παρομοιάζει την παγκόσμια οικονομία με τάνκερ που βυθίζεται και ένας επιβάτης καλεί την Άγκελα Μέρκελ να δώσει την έγκρισή της να βάλουν τις μηχανές μπρος.
Το άρθρο δε, ξεκινά με την φράση «στις σωσίβιες λέσβους!», ως το σαφές μήνυμα που στέλνουν διεθνώς οι αγορές, οι οποίες σπεύδουν να αγοράσουν ομόλογα από κράτη με «ασφαλείς» οικονομίες, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη που παραπαίει και ο κίνδυνος της καταστροφής, να έχουν βάλει σε δύσκολο δρόμο την παγκόσμια οικονομία. Ακόμα και οι αναδυόμενες οικονομίες, επισημαίνει, «έχουν χτυπήσει στον τοίχο».
Η αποδυνάμωση του ευρώ και το χάος από μία ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από το κοινό νόμισμα, οι διαφωνίες των πολιτικών και η περιορισμένη ρευστότητα που έχουν οι κεντρικές τράπεζες, στήνουν, σημειώνει, ένα δύσκολο σκηνικό.
Οι πιστωτές έκαναν λάθη με την Ελλάδα
Είναι τώρα στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτικών, υποδεικνύει, να αντιμετωπίσουν οριστικά και αποφασιστικά το θέμα του ευρώ. Η πειστική λύση δεν εγγυάται ομαλότητα στην παγκόσμια οικονομία. Η αδυναμία εξεύρεσης εγγυάται την οικονομική τραγωδία.
Ο Economist βλέπει ότι αναμφίβολα και οι πιστωτές έκαναν λάθη στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία. Η εμμονή στη λιτότητα και τα πακέτα διάσωσης, που αποδείχτηκαν ημίμετρα, υποστηρίζει, και η καθυστέρηση της τραπεζικής ενοποίησης έφεραν το ευρώ κοντά στην καταστροφή με μεγάλες ευθύνες του Βερολίνου.
«Κυρία Μέρκελ είναι στο χέρι σας»
Η πεποίθηση της κ. Μέρκελ ότι η λιτότητα και η μη παροχή πακέτων βοήθειας θα φέρει τη μεταρρύθμιση, αρχίζει να κοστίζει όλο και περισσότερο. Ακόμη όλο και λιγότερο πιθανή φαίνεται η δυνατότητα της Γερμανίας να τη βγάλει καθαρή από την κρίση λέει ο Economist.
Χρειάζεται πλέον, τονίζει, ένα σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου, ακόμα και νωρίτερα, αν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα τρομάξει τις αγορές.
Το κόστος για την ίδια την κ. Μέρκελ, αναφέρει, μπορεί να είναι η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό, αλλά τα οφέλη μπορεί να έρθουν και πάλι γιατί θα έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και «η παγκόσμια οικονομία θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα μακριά από την καταστροφή». «Κυρία Μέρκελ είναι στο χέρι σας», καταλήγει ο Economist.
[title]Καταγγελία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής![title]

3 σχόλια

  1. ΑΜΑ ΗΞΕΡΕ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ Η ΑΠΟΧΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΕ .ΠΡΙΝ ΚΟΝΤΑ 70
    ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΡΘΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΒΟΓΓΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση