GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη μέλος της ΕΤΑ στη Γαλλία

Το Ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως συνελήφθη κοντά στο Πο, στη Γαλλία, ο Χουάν Μαρία Μουχίκα Ντορονσόρο, μέλος της ...

Το Ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως συνελήφθη κοντά στο Πο, στη Γαλλία, ο Χουάν Μαρία Μουχίκα Ντορονσόρο, μέλος της ένοπλης αυτονομιστικής βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα κατά του συντηρητικού τότε πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, το 2001.
Η επιχείρηση σύλληψής του οργάνωσαν κι εξετέλεσαν από κοινού η αστυνομία της Γαλλίας και η ισπανική Πολιτοφυλακή, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Ο Μουχίκα είχε διαφύγει τον Ιανουάριο του 2010 από την επιχείρηση που είχε πραγματοποιήσει η αστυνομία στη Λιθάρτθα, στην Εουσκάντι (Χώρα των Βάσκων), κατά την οποία «είχε εξαρθρωθεί ένας πυρήνας μεταφοράς υλικού της ΕΤΑ».
Είναι ο ίδιος πυρήνας,τον οποίο είχε διατάξει το 2001 η διοίκηση της ένοπλης οργάνωσης να πραγματοποιήσει επίθεση με εκτόξευση πυραύλων κατά του πρώην πρωθυπουργού Αθνάρ, στη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή των Βάσκων, προσθέτει το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση