GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εurogroup: Στις 20 Ιουλίου αποφάσεις για την Ελλάδα...

Στο επόμενο eurogroup της 20ης Ιουλίου παρέπεμψαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όλα τα φλέγοντα ζητήματα, έπειτα από μια μαραθώνια σ...

Στο επόμενο eurogroup της 20ης Ιουλίου παρέπεμψαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όλα τα φλέγοντα ζητήματα, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεπέρασε τις 9 ώρες. 
Οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών – μελών συζήτησαν ιδιαίτερα για το καυτό ζήτημα της στήριξης των κυπριακών και ισπανικών τραπεζών με την Ελλάδα να βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο. 
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στην πρώτη του συμμετοχή στο eurogroup προσπάθησε εν μέσω αφόρητων πιέσεων να ζητήσει τροποποιήσεις στο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας μας με διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον ESM .
Αναφορικά με την ανανέωση της θητείας του επικεφαλής του eurogroup, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων- Παρίσι και Βερολίνο δεν κατάφεραν τελικά να περάσουν προς το παρόν την πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία από τον Βόλφγκαν Σοιμπλε και τον Πιερ Μοσκοβισί και φαίνεται πως ο νυν πρόεδρος και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ θα παραμείνει στη θέση του για ακόμα 2,5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση