GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση 6,2% στο ΑΕΠ

Κατά 6,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σ...

Κατά 6,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ «με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το 2ο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2011. Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2012 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών».
Κατά το α’ τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 6,5%, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η υποχώρηση είχε διαμορφωθεί σε 7,5%.

2 σχόλια

  1. θα το πω πιο ευγενικά...

    Κύριοι, σε τελική ανάλυση επειδή στόχος των ξένων είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και τίποτε άλλο, θα μας απομυζούν μέσω φορολογίας μέχρι να μην έχουμε να δώσουμε άλλα και τότε θα πτωχεύσουν και επισήμως την χώρα παίρνοντας και ό,τι θεωρούν πως έχει αξία.

    Όσο ταχύτερα πτωχεύσει η χώρα τόσο περισσότερο ιδιωτικό κεφάλαιο θα παραμείνει σε Ελληνικά χέρια και τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες ανασυντάξεως της.

    Γι’ αυτό δεν πληρώνω άλλο ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΊ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΆΤΕ ΣΉΜΕΡΑ... ΜΌΝΟ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΥΡΏ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΌΣΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΧΗ... ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΎΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΑΣΜΟΥΣ...ΑΛΛΙΟΣ Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΚΩΛΗΤΟ!!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λέει το Spiegel και όχι μόνο, εδώ και ενάμιση χρόνο. Το λέει η στοιχειώδης κοινή λογική. Αν θες ρεύμα, αν θες απρόσκοπτο ρεύμα, αν θες φτηνό ρεύμα, ΜΟΝΟ οι θερμικές (και οι πυρηνικές) μονάδες το παράγουν.

    Οι Γερμανοί ευχαρίστως διατάζουν τα εδώ υπαλληλάκια τους να πάνε σε ΑΠΕ, γιατί οι εξαγωγές των Γερμανικών ΑΠΕ συντηρούν 200.000 υπαλλήλους, και οι Έλληνες υπακούουν επειδή είναι προσκυνημένοι ή ηλίθιοι, ή και τα δύο, με άφθονους πρόθυμους νταβατζήδες.

    Οι Γερμανοί φυσικά βασίζονται σε θερμικές μονάδες, όσο κι παραμυθιάζουν την πλέμπα τους ότι το 2050 θα είναι καταπράσινοι. Όσοι λένε τέτοιες ανοησίες, Γερμανοί ή Έλληνες, θα είναι σε καταπράσινα νεκροταφεία το 2050, και η παπαρολογία είναι τσάμπα.

    8 παλιά πυρηνικά έκλεισαν οι Γερμανοί, εξαρτώνται φουλ από πυρηνικές εισαγωγές από γείτονες (κατά προτίμηση μακρινούς, με διασυνδέσεις επιδοτούμενες από κατεχόμενες χώρες σαν εμάς) και 8 λιγνιτικές μονάδες θα χτίσουν. ΟΛΑ τα 25.000 αιολικά μεγαβάτ της Γερμανία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία λιγνιτική (άσε πυρηνική) μονάδα. Άσε που το αέριο που εισάγουν οι Γερμανοί είναι πολύ φτηνότερο αυτού που εισάγουν οι Έλληνες (εάν και όταν βρίσκουν).

    Brown coal (λιγνίτης) makes a comeback (ανακάμπτει)

    Η Γερμανία χτίζει πυρηνικά (στο εξωτερικό) "Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επανεξετάσει τις αιτήσεις για τις εγγυήσεις εξαγωγικών πιστώσεων για τις υπηρεσίες και τις προμήθειες για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στην Ινδία, Ρουμανία, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία και τη Φινλανδία". Με υπογράμμιση οι βολικοί γείτονες, ίσως και η Φινλανδία...

    Η Ε.ΟΝ χτίζει ανθρακικές μονάδες (στην Βραζιλία)

    Είμαι υπέρ της απρόσκοπτης και της φτηνότερης παραγωγής ρεύματος. Χωρίς ρεύμα, δεν υπάρχει τοπική οικονομία, βιομηχανία, ανάπτυξη κλπ... Το ότι οι Γερμανοί είναι υποκριτές, ή μερκαντιλιστές, νομίζω ότι έχω βαρεθεί να σας το λέω. Το ότι οι δικοί μας είναι χαϊβάνια, φαίνεται.

    Μεταξύ μας, και η Γερμανία πυρηνικότατη θα γινόταν αν δεν είχε μεσολαβήσει η Φουκουσίμα... Έπεσε στην πράσινη παγίδα που έστησε για όλα τα άλλα ζωντόβολα... Αλλά σαν καλοί κεντρικοί σχεδιαστές έχουν πάντα έτοιμες τις εναλλακτικές, για πάρτη τους.

    Πολλοί από εσάς είστε εκ πεποιθήσεως οικολόγοι. Σας εκμεταλλεύονται για να προστατεύουν την δική τους βιομηχανία και να προωθούν τις δικές τους εξαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση