GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινος εφιάλτης στην Αρκαδία! Στους 6 οι τραυματίες- Κάηκε σπίτι- Εκκενώθηκαν χωριά...

Εκτός ελέγχου είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική προχ...

Εκτός ελέγχου είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική προχώρησε στην άμεση εκκένωση των χωρίων Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Ρούτσα, ενώ πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σουλάρι.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει επείγουσα έκκληση να σταλούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης και τώρα κατευθύνεται προς την περιοχή Λεονταρίου.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 25 οχήματα, 100 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς καθώς επίσης 11 υδροφόρες δήμων και σκαπτικά μηχανήματα.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ένα ερπυστριοφόρο όχημα της ΔΕΗ. Στο σημείο βρίσκεται ένα βυτιοφόρο όχημα και εθελοντική ομάδα του δήμου της Τρίπολης.
Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό Ανεμοδούρι, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού. Στους δύο τραυματίες από τη φωτιά προστέθηκε άλλα τρία άτομα καθώς και ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, με αναπνευστικά προβλήματα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά στις Οινούσες. Νωρίτερα κινδύνεψε μοναστήρι από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση ενώ μία καλόγρια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Χίου.
Σε εξέλιξη όμως είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ένα ελικόπτερο, 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση