GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «Νεράιδα» του Λάτση (και σε βίντεο) που ήταν θαλαμηγός του Μουσολίνι...

Η «Νεράιδα» ήταν θαλαμηγός του Μουσολίνι με το όνομα «Λαουράνα». Κατασκευάστηκε το 1939 στην Ιταλία. Την απέκτησε στη συνέχεια ο Γιάννης Λ...



Η «Νεράιδα» ήταν θαλαμηγός του Μουσολίνι με το όνομα «Λαουράνα». Κατασκευάστηκε το 1939 στην Ιταλία. Την απέκτησε στη συνέχεια ο Γιάννης Λάτσης και τη δρομολόγησε στο Σαρωνικό. Λέγεται ότι ήταν το μόνο πλοίο της γραμμής που δεν έπιανε στην αρχή μέσα στο λιμάνι της Αίγινας. Οι επιβάτες επιβιβάζονταν και αποβιβάζονταν με βάρκες. Η φιγούρα της πέρασε στην ιστορία μέσα από καρτ – ποστάλ αλλά και από τις παλιές ελληνικές ταινίες.Το 1970 μετατρέπεται από ποστάλι σε ημερόπλοιο κρουαζιέρας σε Αίγινα-Πόρο-Ύδρα.
Το 1976 μεταφέρεται στη Σαουδική Αραβία και χρησιμοποιήθηκε σαν πλωτό γραφείο των μηχανικών του Λάτση, για τα έργα που είχε αναλάβει.Μετά από 2 χρόνια επιστρέφει και μεταβαίνει στις εγκαταστάσεις της Petrola, στην Ελευσίνα.
 Η «Νεράιδα» αποσύρθηκε στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι ιδιοκτήτες της, την προστάτεψαν  φορτώνοντας την σε μεγάλο φορτηγό πλοίο και μεταφέροντάς την το 2007 στα ναυπηγεία της Κροατίας με σκοπό να την αναγεννήσουν εκ βάθρων. Μετά από τρία χρόνια δουλειάς, το 2010,  πέρασε πάλι τον Ισθμό της Κορίνθου, μετά από 35 χρόνια παροπλισμού.
neraida_1
Η ΝΕΡΑΪΔΑ του Γιάννη Λάτση εμφανίζεται και  σε στιγμιότυπο του φιλμ «Το Θαύμα της Μεγαλόχαρης» στα 1965 (όπως φαίνεται στο βίντεο).
 
 

2 σχόλια

  1. Μαριο Παπαγιωτη .."αποκλειστικες πληροφοριες"!! Ε??

    Γαμω τους πουστηδες κατι πρεπει να γινει με αυτους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα υπαρχουν ανθρωποι (??) τελος παντων ,υπαρχουν ψηφοφοροι που ψηφιζουν αυτο το μισοτρελλο "παπαδημουλη"???

    Φτου γαμωτοοο!!

    Τελικα τι περιμενουν αυτοι οι δυστυχισμενοι .."ψοφοφοροι"??
    Θα τους .."σωσει" αυτο το πραμμα "παπαδομουλη"??

    Σιχτιρ γαμωτοοοοο

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση