GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγώνα «εντός», παιδιά!...

  Του Θανάση Νικολαΐδη. ΟΙ πολιτικοί «απορροφούν» την κριτική μας, σκληρή καταπώς τους ταιριάζει. Και, βέβαια, θα’ ταν αλλιώτικοι, αν έπι...

 
Του Θανάση Νικολαΐδη.
ΟΙ πολιτικοί «απορροφούν» την κριτική μας, σκληρή καταπώς τους ταιριάζει. Και, βέβαια, θα’ ταν αλλιώτικοι, αν έπιαναν τον σφυγμό του κόσμου γραδάροντας την αντιπάθειά του. Θα’ χαν αλλάξει νόμους «επειγόντως», ίσως και ν‘ άρπαζαν απ’ την αγκαλιά του δημοσίου τους βολεμένους συγγενείς. Έτσι, από φιλότιμο και μετανοιωμένοι. Για να μη τους καμαρώνουμε ως αυτουργούς του ανομήματος και σαν καταζητούμενους, στα πρωτοσέλιδα.
ΤΙ άλλο; Για να μη παίρνουν φόρα «τα παιδιά» της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, για ν’ αλλάξεις τους πολιτικούς, δίνεις τον αγώνα σου «εντός» και με το ρόπαλο καταγής. Αν καμαρώνεις δίκην μποξέρ ή φουσκωτού στην πόρτα του σκυλάδικου, έχασες πόντους κι οι πόντοι δύσκολα κερδίζονται, στις μέρες μας.
ΚΑΙ πάμε…έξω. Παρατάνε, λέει, τη Βουλή και δραστηριοποιούνται εκτός βουλής. Δίπλα και μέσα στο λαό κι ακούγεται ωραία. Ωστόσο, έξω απ’ τη δημοκρατική νομιμότητα και τη συνείδησή του, τα πράγματα δυσκολεύουν. Κι αν ο τρομαγμένος πολίτης σε χειροκροτεί προσωρινά, σκέψου το αύριο, σκέψου και τους…αντιεξουσιαστές. Κι αυτοί ξέρουν να δέρνουν κατά το «πάσσαλος πασάλλω εκκρούεται» και το ξύλο πια δεν πέφτει σε κλειστούς θαλάμους βασανιστηρίων με το μηχανάκι να πνίγει τις κραυγές.
ΜΕ τους πολιτικούς στο κεφάλι του, ο λαός αμύνεται σθεναρά, αλλά και θυμάται. Κι αν «τα παιδιά», πάνω στον ενθουσιασμό τους ρίχνουν «νοσταλγικές» ατάκες κάτι έχοντας ακούσει για χούντες, να το καλοσκεφθούν. Γιατί, αν έρθουν Παπαδόπουλοι και πλακώσουν βασανιστές, αυτήν τη φορά, δεν θα δέρνουν τους κομουνιστές. Δεν θα’ ναι οι νεκραναστημένοι…αυτοπροσώπως. Γι αυτό και οι ροπαλιές θα πέφτουν, με άλλα κριτήρια, και σε κεφάλια με μυαλό κολλημένο στην «επανάσταση».
ΟΣΟ κι αν…δεν εννοούσε τα «ισόβια» ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής με τη γνωστή του ρήση, η προοπτική της κάθειρξης συγκρατεί. Δεν έρχεται χούντα όπως οι ευφάνταστοι τη νοσταλγούν. Κι αν έχουμε χούντα κοινοβουλευτική, καιρός για αγώνα.
Ο «αρχιεπαναστάτης» πέθανε στη φυλακή, η «Αρσακειάδα» το ίδιο, ο Ντερτιλής επιμένει και ο Πατακός (πρακτικός και…πονηρότερος όλων) διαβάζει, σπίτι του, Α. Γραφή. Απ’ την άλλη, οι σεμνοί της Αντίστασης και κάποιοι σακάτηδες (απ’ το ξύλο) παρέμειναν στη σκιά. Δεν «εξαργύρωσαν», δεν πολιτεύτηκαν, δεν κορδώθηκαν και μόνο προδόθηκαν. Είναι ο παρηγορητικός αντίποδας των οπορτουνιστών που έκαναν καριέρα με στολή αντιστασιακού.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ του Χρυσαυγίτες να δώσουν τη μάχη τους «εντός» και δημοκρατικά. Ταλαιπωρείται η δημοκρατία στα χέρια των πολιτικών, μη τη…σκοτώσουμε κιόλας; Κι αν ο λαός μουντζώνει τη βουλή, δεν προτίθεται να την κάψει.

3 σχόλια

  1. ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΡΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ...

    ΌΤΑΝ ΚΑΤΕΒΆΖΕΙ ΌΛΗ ΤΗΝ ΣΕΛΊΔΑ, ΧΆΝΕΤΕ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΌ ΈΝΑ ΓΑΛΆΖΙΟ !!!ΤΙ ΔΙΆΟΛΟ ΝΈΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΊΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΟΜΕΤΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ( ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ) ΚΥΤΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΧΑΤΣΕΚ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ;;;
    ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΕΠΕΔΙΩΞΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ




    Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ( ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ) ΚΥΤΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΧΑΤΣΕΚ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ;;;
    ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΕΠΕΔΙΩΞΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε πολιτικέ, τι έκανες εσύ για την πατρίδα;

    Την ιστορική φράση του Τζον Κένεντι «μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα για σένα, αλλά τι έκανες εσύ για την πατρίδα» την έχουμε ξαναγράψει.

    Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και η πατρίδα την απευθύνει στους Πολύδωρες, στους Τραγάκηδες και σε όλο το πολιτικό σύστημα.

    Γιατί την πατρίδα τη χρησιμοποίησαν για να διορίσουν στη Δημόσιο συζύγους, γιους, κόρες, ανιψιούς, ανιψιές, κουμπάρες και πάρα πολλά εκλογικά «πελατάκια».Αυτοί όμως τι έκαναν για την πατρίδα;

    Δημιούργησαν ένα φαύλο και διεφθαρμένο Δημόσιο, άφησαν τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή να θεριέψουν, ανέχτηκαν, αν δεν εξέθρεψαν τη διαφθορά, κάποιοι πλούτισαν ενθυλακώνοντας δημόσιο χρήμα, κακοδιοίκησαν, και εντέλει έσπρωξαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

    Κάνοντας τον απολογισμό τους και θέτοντας στον εαυτό τους το ερώτημα του Τζον Κένεντι, πόσοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι έκαναν κάτι για την πατρίδα και δεν τη χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος;

    Η απάντηση στο ερώτημα αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο για τη χώρα, και φανερώνει την ανάγκη για ανατροπή εκ βάθρων και ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος.

    Αν οι σωστοί και χρηστοί πολιτικοί άνδρες πρέπει να αποχωρούν φτωχότεροι από τον δημόσιο βίο και όχι πλουσιότεροι, πόσοι μετά τη Μεταπολίτευση ικανοποίησαν τον κανόνα αυτό;

    Ελάχιστοι έως? κανένας.

    Ομως η ώρα των τεράστιων αλλαγών έφτασε.

    Το πολιτικό σύστημα ή θα αλλάξει ριζικά ή θα αλλάξουν τα πρόσωπα που το απαρτίζουν.

    Μέση οδός δεν υπάρχει.

    Κι όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει τους πολίτες?


    πηγη:lyrtso@pegasus.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση