GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Writer’s block...

Toυ Άρη Δαβαράκη Είναι μέρες που προσπαθώ να γράψω ένα κείμενο αλλά μετά τις πρώτες λέξεις όλα μπερδεύονται πικρά και δεν ξέρω πιά ούτ...


Είναι μέρες που προσπαθώ να γράψω ένα κείμενο αλλά μετά τις πρώτες λέξεις όλα μπερδεύονται πικρά και δεν ξέρω πιά ούτε τι θέλω να πω ούτε σε τι ελπίζω. Πολύ θα ήθελα να ήμουν από εκείνους που ποντάρουν στο ταξίδι του πρωθυπουργού μας και στην “επιμήκυνση” ή τους άλλους που, πολύ θυμωμένοι, επιμένουν πως αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να μείνει στο ευρώ η καταστροφή θα είναι βιβλική. Το λένε λες και εμείς που δεν το βροντοφωνάζουμε δεν το ξέρουμε. Φυσικά και θά'ναι μεγάλη η τραγωδία μας αν με τον έναν η τον άλλον τρόπο αναγκαστούμε να απομονωθούμε και να βρεθούμε με την δραχμούλα μας υποτιμημένοι και μόνοι, μέσα σ’ έναν κόσμο (όχι Ευρώπη μόνο, αλλά έναν κόσμο ολόκληρο) που αλλάζει ραγδαία και γκρεμίζει σύνορα κάθε είδους ζώντας πιά με χίλια τις (μέχρι πριν λίγα χρόνια ασύλληπτες) ταχύτητες της ηλεκτρονικής εποχής και της παγκοσμιοποίησης. Κάποιος, κάπου, έχει αποφασίσει ότι αν δεν γκαρίζουμε πως “η δραχμή θα είναι κόλαση” είναι γιατί θέλουμε τη δραχμή. Όμως δεν συμβαίνει αυτό. Δεν γκαρίζουμε γιατί είμαστε τρομαγμένοι και δεν μας βγαίνει η φωνή. Μόνο σαν γκράν γκινιόλ ενδεχόμενο μπορούμε να φανταστούμε μια τέτοια εξέλιξη –και μας κόβεται η ανάσα ακόμα και στη σκέψη αυτή. Τόσο που (επί προσωπικού) όταν αναλογίζομαι προς τα πού βαδίζουμε, παθαίνω αυτό που λένε οι αγγλοσάξονες writer’s block – και δεν μπορώ να γράψω.
Το ένστικτό μου και η ελάχιστη εμπειρία μου στα της ζωής γενικότερα, μου λένε πως δεν υπάρχει δρόμος σωτηρίας αν δεν προκύψει κάτι εντελώς απρόβλεπτο και πλήρως ανατρεπτικό που ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ. Έτσι όπως πάμε, με αυτά τα μυαλά, με αυτό το πολιτικό προσωπικό, με αυτή τη μαλθακότητα και την απουσία στόχων που μας έχει γονατίσει, φυσικό είναι να στουκάρουμε κάποια στιγμή σ’ έναν τοίχο και να ξυπνήσουμε σαν την Εκάβη μπροστά στα ερείπια, τα τείχη της Τροίας που δεν υπάρχουν πιά μετά την μεγάλη ήττα. «Πάει η Τροία, έπεσε» μοιρολογάει ο χορός αλλά η τελική πράξη έχει συντελεστεί και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Τι να κάνει αυτή η κυβέρνηση, επιμήκυνση or not επιμήκυνση; Να πουλήσει ό,τι κερδοφόρο, να κόψει κι’ άλλο τα εισοδήματά μας μέχρι να μην μπορούμε πια να πληρώσουμε ούτε για το γάλα του μωρού ή τα φάρμακα μας, να προσπαθήσει έτσι να δείξει «πειθαρχία» και «καλή διαγωγή»; Το σκέπτομαι και μπλοκάρω και λέω τι γράφεις τώρα – αλλά από την άλλη αυτή είναι η αλήθεια, έχουμε πιαστεί σ’ ένα φριχτό δίχτυ και είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγουμε από τη μοίρα μας και να ελευθερωθούμε.
Ξέρω : Όσοι έχουν κάποια λεφτά και δεν θέλουν να μιζεριάζουν, τα βρίσκουν αυτά που γράφω απαράδεκτα. Τι να κάνουμε δηλαδή, να κρεμάσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να πάμε να πνιγούμε στον Κηφισό (ή και στης Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό); Οι άλλοι όμως, αυτοί που χρωστάνε ηλεκτρικά, τηλέφωνα, δόσεις, κάρτες, στεγαστικά, καταναλωτικά, αυτοί που δεν καταφέρνουνε να ψωνίσουνε στο σούπερ-μάρκετ και τη λαϊκή αυτά που χρειάζονται για να μαγειρέψουν, με καταλαβαίνουνε πολύ καλά.
Θα τα καταφέρει λοιπόν ο Σαμαράς; Εδώ έρχεται το writer’s block: Τι να καταφέρει; Την επιμήκυνση; Και μετά; Πού θα βρούμε δουλειές, πώς θα κυκλοφορήσει το χρήμα (ποιο χρήμα θα μου πείτε). Ειλικρινά «κλειδώνει» το μυαλό μου γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι οι στόχοι μας.
Η επιμήκυνση;
Τόσο ψηλά τον έχουμε βάλει τον πήχη;
Απόλυτο writer’s block…

2 σχόλια

  1. Τέλος χρόνου για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

    Τα μέτρα 15 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τις τρελές φορολογικές δηλώσεις που τρέχουν, το χαράτσι στη ΔΕΗ που έρχεται, τον ΦΑΠ 2010-11, τα τέλη κυκλοφορίας ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους τρίτεκνους-πολύτεκνους, όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

    Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση σχεδιάζουν να κόψουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ( τα οποία πήγαιναν σε τέλη και φόρους από πέρσι ), τα πολυτεκνικά επιδόματα και οδηγούν τους Έλληνες σε αφανισμό.

    Ο κ. Σαμαράς αποδείχτηκε πολύ λίγος. Ποιοι βουλευτές θα "τολμήσουν" να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα που οδηγούν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες σε ατομική ΠΤΩΧΕΥΣΗ ; Θα περιμέναμε να παραιτηθεί η ανίκανη τρικολόρ κυβέρνηση των οπισθίων. Να ξέρουν οι κ. βουλευτές ότι ψηφίζοντας την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και των πολυτεκνικών επιδομάτων ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στη πολιτική τους καριέρα. Ας το σκεφτούν καλά και ας προειδοποιήσουν τους λαλίστατους υπουργούς που έχουν τελειώσει, πριν αρχίσουν.

    Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, η μόνη λύση είναι η κήρυξη επίσημης πτώχευσης από την Ελλάδα και η επιστροφή στη δραχμή.Μόνο έτσι θα σηκωθούμε σε 2-3 χρόνια.Γιατί τώρα έρχεται αργός θάνατος και καταστροφή των νέων παιδιών και των μεσαίων στρωμάτων και των συνταξιούχων, αφού - οι άθλιοι- σκέφτονται να βάλουν πλαφόν στα φάρμακα των παιδιών και των γονιών μας. Το Σεπτέμβριο θα τους ρίξει ο λαός. Τα ψωμιά τους είναι λίγα.Τρέμουν από τώρα τις αντιδράσεις ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Τον Οκτώβριο πρέπει να έχουμε νέες εκλογές, για να γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα με το σάπιο παρελθόν της Ελλάδας. Τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠΝΔΦΚ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, της ΔΑΚΕ θα αρχίσουν να αποχωρούν και να παραιτούνται. Ολοι να φύγουμε από τα κόμματα της συμφορας. Καμία ψήφος σε αυτά τα κόμματα σε συνδικαλιστικές, φοιτητικές ή άλλες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ... ΜΕΡΟΣ

    9/10 ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΚΥΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΕΙΟ ΛΑΟΣ.

    ΔΗΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    8 ΣΤΟΥΣ 10 ΖΗΤΑΝΕ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

    ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ( ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΛΠ )

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΩΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση